Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΕΟΠΥΥ: Επιστρέφουν στα φαρμακεία τα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις

eopuu
Περισσότερα από 50 σκευάσματα για την αντιμετώπιση νεοπλασιών αλλά και της σκλήρυνσης κατά πλάκας επιστρέφουν εκ νέου στα ράφια των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας.

Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκπληρώνει τη δέσμευσή της να συρρικνώσει εντός του 2020 τις λίστες της ντροπής από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, όπου βαριά ασθενείς περιμένουν στις ουρές ακόμη και περισσότερες από τρεις ώρες για να προμηθευτούν την απαραίτητη για τη θεραπεία τους αγωγή. Έτσι ήδη από χθες ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορές της χώρας υπό την ομπρέλα του οποίου λαμβάνουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη περισσότεροι από 10 εκατομμύρια ασφαλισμένοι, εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους φαρμακοποιούς της χώρας, όπως αναφέρουν “ΤΑ ΝΕΑ”.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό σταδιακά στη λίστα των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους που διατίθενται από το δίκτυο των ιδιωτικών φαρμακείων θα προστίθενται σκευάσματα και για άλλες σοβαρές παθήσεις όπως είναι για παράδειγμα τα φάρμακα για ρευματικά νοσήματα, οι ενδοβολβικές ενέσεις για οφθαλμικές παθήσεις αλλά και τα ραδιοφάρμακα για ακτινοθεραπείες.

Ο κλάδος όμως των φαρμακοποιών εμφανίζεται διχασμένος με τους φαρμακοποιούς της Αττικής να εκφράζουν τις αντιδράσεις τους σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου, προειδοποιώντας ότι δεν θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΕΟΠΥΥ και πώς δεν προβλέπεται αμοιβή τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο.




Total
0
Shares
Previous Article
xioni

Έκτακτο δελτίο καιρού: Νέα επιδείνωση την Κυριακή - Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

Next Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων