Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εξαιρετική η παράσταση “Δυό γαμπροί για τη Γιωργίτσα” από το Σύλλογο της Οξυάς

Εξαιρετική ήταν η θεατρική παράσταση “Δυό γαμπροί για τη Γιωργίτσα” που παρουσίασε ο Σύλλογος των Απανταχού Οξυωτών της Αθήνας “Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” και είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Μουζακίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΜΟΥΖΑΚΙΑ 2016”. Οι ερμηνευτές, όλοι παιδιά του Συλλόγου, παρ’ όλο που δεν έχουν καμία σχέση με το θεατρικό σανίδι, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο, που για ακόμη μία βραδιά γέμισε την πλατεία.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ηθογραφική κωμωδία “Δύο γαμπροί για τη Γιωργίτσα” του Ντίνου Κορδώση

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται στην Οξυά, στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Με έντεχνο τρόπο ο συγγραφέας του έργου, ο οποίος και το σκηνοθέτησε, παρουσιάζει εικόνες από τη σκληρή αγροτική ζωή, τις οικιακές ασχολίες, τη φτώχεια,  τον έρωτα, τη ξενιτιά, τα ήθη κι έθιμα της Οξυάς.

Συντελεστές της παράστασης είναι τα μέλη της θεατρικής ομάδας: Μαντώ Γεωργίου Πατσιαούρα, Γεωργία σύζ. Δημητρίου Θεοδωράκη, Παντελής Κων/νου Κωνσταντάκης, Γιάννης Βαϊου Γκαραβέλας, Πέτρος Νικολάου Μπερέτας, Θανάσης Βασιλείου Πιτσάβας, Δημήτριος Χρήστου Μπλέτσας και Κώστας Δημητρίου Μπλέτσας.

Τη σκηνοθεσία έκανε ο Ντίνος Κορδώσης, τη μουσική επιμέλεια είχε ο Μιχάλης Κων/νου Γκέκας και τα σκηνικά επιμελήθηκε η θεατρική ομάδα του συλλόγου χρησιμοποιώντας αντικείμενα του Λαογραφικού Μουσείου Οξυωτών.

mouzakia_theatro_1

mouzakia_theatro_2

mouzakia_theatro_3

mouzakia_theatro_4

mouzakia_theatro_5

mouzakia_theatro_6

mouzakia_theatro_7

mouzakia_theatro_8

mouzakia_theatro_9

mouzakia_theatro_10

mouzakia_theatro_11

mouzakia_theatro_12




Total
0
Shares
Previous Article

Μεγάλη η συμμετοχή στην ποδηλατοδρομία (φωτο-video)

Next Article

Και στο 2ο αντάμωμα στον Πύργο Ιθώμης η ομάδα αντιφωνικού τραγουδιού της Οξυάς