Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας: Απολογισμός Συνδικαλιστικής Δράσης

Συνάδελφοι τις μέρες αυτές (Δεκέμβριος 2017) κλείνει μια συνδικαλιστική περίοδος ενός χρόνου και θεωρούμε απαραίτητο να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με σκοπό να παρουσιάσουμε τον απολογισμό αυτής της συνδικαλιστικής χρονιάς που πέρασε.

Η παρουσία και η δράση του Συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ τόσο στο ΔΣ του Συλλόγου της ΕΛΜΕ όσο και στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας δια της Αιρετού, στηρίχτηκε στην ορθή ανάγνωση των καταστάσεων και των γεγονότων. Χωρίς στρεβλώσεις, ιδιοτέλεια και κομματισμούς πάλεψε για το συμφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν με τα παρακάτω κριτήρια :

  • Την πλήρη γνώση των παραμέτρων και των παραγόντων κάθε προβλήματος και όχι με προχειρότητα ή μονόπλευρη στάση.
  • Την εξυπηρέτηση όλων, αδιακρίτως των εκπαιδευτικών, λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανές πραγματικές ιδιαιτερότητες για κάποιους.
  • Την αντίσταση σε θέσεις της διοίκησης, όταν αυτές είναι σε αντίθεση με τα εκπαιδευτικά μας δικαιώματα και κατακτήσεις.
  • Την προοπτική για το μέλλον και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από άλλα μεγάλα κοινωνικά θέματα ( οικονομική κρίση , δημογραφικό, εξελίξεις,…)

Μπορούμε να πούμε ότι κρίνουμε αποδοτική τη συνδικαλιστική χρονιά γιατί είχαμε δημιουργικό λόγο και προτάσεις και γιατί σε όλες τις παρουσίες μας αναζητούσαμε (και θα αναζητούμε) τον κοινό τόπο και τα στοιχεία που ενώνουν τους εκπαιδευτικούς. Δεν παρουσιαστήκαμε ποτέ με προσβλητικό λόγο, δεν στοχοποιήσαμε πρόσωπα δεν δείξαμε προκατάληψη για την αντίθετη γνώμη ή οπτική.

Οι επόμενοι στόχοι που θέτουμε σαν ομάδα εκπαιδευτικών είναι :

– Η συνέχιση της αναζήτησης σε κάθε θέμα των πραγματικών παραμέτρων και παραγόντων που το επηρεάζουν.

– Η αξιοπιστία και η ευρύτητα των θέσεών μας ώστε να καλύπτονται και να εξυπηρετούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί με όρους ισοτιμίας και κατανόησης.

– Η διεύρυνση του συνόλου των ατόμων που στηρίζουν την διαφάνεια και την ειλικρινή δράση.

– Η αναζήτηση του κοινού τόπου με όλους τους συναδέλφους και όλες τις παρατάξεις, ώστε μέσα από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, να οδηγηθούν τα πράγματα σε μια κατεύθυνση που θα είναι σε όφελος των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

– Το σταμάτημα του κατακερματισμού και του διαχωρισμού των δυνάμεων του εκπαιδευτικού κινήματος που επιχειρείται από μηχανισμούς που επιθυμούν να συντηρηθεί ένα κλίμα ευνοιοκρατίας και φατριών.

– Η αντιστροφή του κλίματος απαξίωσης του συνδικαλισμού που γεννήθηκε από λάθη και παραλείψεις και δημιούργησε μια γενική εντύπωση ότι  «όλοι τους είναι ιδιοτελείς και για τα οφίτσια»

Συνάδελφοι με βάση τη συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου και βάση το δημόσιο λόγο που αρθρώθηκε σε αυτή,  φαίνεται καθαρά ότι έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση που δεν είναι ενθαρρυντική.

Σας  παροτρύνουμε λοιπόν για ενεργή συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, για έλεγχο στα πεπραγμένα όσων έχουν εκλεχτεί στα όργανα του Συλλόγου μας και για μαζική συμμετοχή  στις εκλογές για νέους αντιπροσώπους.

Καλαμπαλίκης Θωμάς

Μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Κώστας Τσιάρας: Συνεχής ταλαιπωρία των παιδιών με ειδικές ανάγκες του Νομού Καρδίτσας

Next Article

Για τις εκλογές στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων

Related Posts