Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εντάχθηκαν στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» δύο σημαντικά έργα για το Δήμο Μουζακίου ύψους 917.000 και 31.000 ευρώ

gipedo Agnanterou

 Δύο έργα που θα δώσουν πνοή στο Δήμο Μουζακίου εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται α) για την «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων» και β) για την «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες».

 Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, τόνισε:

«Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον ενημέρωσα για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στο Δήμο μας και του εξέφρασα την επιθυμία των συνδημοτών μας, το Κέντρο Υγείας όχι μόνο να παραμείνει στο Μουζάκι αλλά και να αναβαθμιστεί. Ο Υπουργός έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ και τόνισε πως είναι δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, το Κέντρο Υγείας να  παραμείνει αναβαθμισμένο στο Μουζάκι. Του ζήτησα δε την ένταξη των μελετών που έχουμε καταθέσει για προηγούμενα έργα στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙΙ» και με γρήγορα αντανακλαστικά ενέκρινε την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων» και την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Επίσης ο Υπουργός με ενημέρωσε πως ο Δήμος  Μουζακίου θα έχει προτεραιότητα σε προγράμματα χρηματοδότησης όπως το «Αντώνης Τρίτσης».

 Για το έργο των αθλητικών εγκαταστάσεων υποβλήθηκε πρόταση στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» τον 11/19, η μελέτη εγκρίθηκε με την αριθμ. απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 324/2019 (στις 23/12/2109) και κατατέθηκε στις 27/12/2019 με αριθμ. πρωτ. 9000502 αίτημα χρηματοδότησης.  Η χρηματοδότηση για το έργο των αθλητικών εγκαταστάσεων, θα γίνει τόσο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» (ύψους 600.000 ευρώ), όσο και από ιδίους πόρους του Δήμου (ύψους 317.000 ευρώ).

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα εκσυγχρονιστούν είναι αυτές του Μουζακίου, του Μαυρομματίου, του Αγναντερού, της Μαγούλας και της Κρανιάς. Με το παρόν έργο θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

  1. Η καθαίρεση υφισταμένων ακατάλληλων μεταλλικών περιφράξεων
  2. Η ανακατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης της Τ.Κ Κρανιάς
  3. Η συντήρηση – επισκευή του κτιρίου της κλειστής αίθουσας προπόνησης που βρίσκεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Τ.Κ Μουζακίου
  4. Η μεταλλική περίφραξη ύψους τεσσάρων (4) μέτρων για την οριοθέτηση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης της Τ.Κ Μουζακίου
  5. Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Τ.Κ Μαυρομματίου
  6. Η ανακατασκευή του διαδρόμου περιπάτου της Τ.Κ Αγναντερού
  7. Η επίστρωση με ελαστικό τάπητα του διαδρόμου περιπάτου της Τ.Κ Κρανιάς
  8. Η επίστρωση με νέο χλοοτάπητα του γηπέδου 5Χ5 της Τ.Κ Αγναντερού

Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ (χρηματοδότηση ύψους 31.000 ευρώ) αφορά στα:

  1. 1ο Δημοτικό Μουζακίου
  2. Νηπιαγωγείο Μαυρομματίου
  3. Δημοτικό Μαυρομματίου
  4. Δημοτικό και νηπιαγωγείο Μαγουλίτσας
  5. Δημοτικό Αγναντερού
  6. Νηπιαγωγείο Αγναντερού
  7. Δημοτικό και νηπιαγωγείο Φαναρίου
  8. Νηπιαγωγείο Λαζαρίνας
  9. Δημοτικό και νηπιαγωγείο Βατσουνιάς
  10. Γυμνάσιο Μουζακίου
  11. ΕΠΑΛ Μουζακίου
  12. Γυμνάσιο – Λύκειο Μαγούλας



Total
0
Shares
Previous Article
Αποστολή βοήθειας από την Καλαμάτα στο Δήμο Καρδίτσας

Αποστολή βοήθειας από την Καλαμάτα στο Δήμο Καρδίτσας

Next Article
dimos plastira1

Πρόσκληση για κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα