Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενθαρρυντική η συμμετοχή των αγροτών  στην ανακύκλωση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Δήμο Μουζακίου

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή των αγροτών στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Μουζακίου για τη συλλογή και ανακύκλωση των κενών συσκευασιών των φυτοφαρμάκων.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε μετά από σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Δήμο Κιλελέρ και ακολούθησε ημερίδα για την  «Ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων-Διαχείριση κενών συσκευασιών» στο  Δήμο Μουζακίου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Μουζακίου.

Μετά την ημερίδα στο Μουζάκι οι Αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Φασιανού και Καθαριότητας κ. Γκινής συνεργάστηκαν και ενημέρωσαν  τους αγρότες του Δήμου Μουζακίου για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία καλώντας τους να συλλέγουν τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων προκειμένου  να μεταφερθούν με ευθύνη του Δήμου στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ στο Αρτεσιανό.

Παρά το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει χώρα μία τέτοια δράση στο Δήμο Μουζακίου, η ανταπόκριση των αγροτών ήταν  ενθαρρυντική με αποτέλεσμα να χρειαστούν δύο φορτηγάκια να μεταφέρουν τα κενά των φυτοφαρμάκων που συνέλλεξαν  και τα φύλασσαν σε ειδικά μέρη μέχρι την τελική διάθεση στο ΚΔΑΥ.

Οι κενές συσκευασίες αφού ελέγχθηκαν ως προς την καθαρότητα, γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχουν υπολείμματα φαρμάκου στην κενή συσκευασία, ζυγίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε συνεννόηση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο ΚΔΑΥ Καρδίτσας για την περαιτέρω επεξεργασία.

Ευχαριστούμε τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση-πρόκληση και συνεργάστηκαν μαζί μας καθώς και τον ιδιώτη γεωπόνο κ. Στεφανή Πολυκράτη για τη βοήθεια του τόσο στην ενημέρωση των πολιτών όσο και τον έλεγχο και πιστοποίηση της καθαρότητας των συσκευασιών.

«Η συμμετοχή των πολιτών για πρώτη φορά ήταν ενθαρρυντική προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια . Βλέποντας μόνο πόσες συσκευασίες συγκεντρώθηκαν σε μικρό διάστημα της  καλλιεργητικής περίοδο μιας χρονιάς, μπορούμε να υποψιαστούμε μόνο πόσες συσκευασίες διακινούνται κάθε χρόνο στην περιοχή μας και να φανταστούμε που καταλήγουν και με ποιες συνέπειες. Προσωπικά ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα και πιστεύω πως την επόμενη χρονιά θα πολλαπλασιαστούν.» δήλωσε η αντιδήμαρχος κ. Φασιανού.

  «Είναι γνωστό ότι από την μη ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων προκύπτουν σοβαρά προβλήματα και κίνδυνοι υγείας  τόσο για τους χρήστες, όσο και για το ανθρωπογενές περιβάλλον, αφού όλοι καταναλώνουμε τρόφιμα που ενδεχομένως να είναι επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα.

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους αγρότες μας να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλει ο δήμος μας με προφανές το όφελος κατ’ αρχή για τους ίδιους και στη συνέχεια για το περιβάλλον. Θέλω να συγχαρώ τους αντιδημάρχους κ.κ. Φασιανού και Γκινή που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος και κυρίως να ευχαριστήσω όλους τους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός.

%cf%86%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%ce%ac

%cf%86%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%86%ce%ac%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%82

 




Total
0
Shares
Previous Article

3η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού σήμερα Παρασκευή 18/11

Next Article

Νοσταλγικό Σαββατοκύριακο στο 3ο Φεστιβάλ Ρετρό Καρδίτσας