Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη, εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Δράσης

(Ενημερωτικό #2-2016)

Καρδίτσα 27/3/2016

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Θεσσαλίας (1283/2-2-2016), ύστερα από την τοποθέτηση του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας συγκροτήθηκε ως εξής:

  1. Παπανούσκας Μιχαήλ – Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, Πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Ζαχαρή Κωνσταντίνο, Διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας.
  2. Λίτσιος Γεώργιος – Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Καρδίτσας, Αντιπρόεδρος, τακτικό μέλος, ο οποίος θα προεδρεύει σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του προέδρου, με αναπληρωματικό μέλος τον Ριζά Σωτήρη, Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου.
  3. Μυργιώτη Ευφροσύνη – Εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ01, υπηρετούσα στο ΚΕΣΥΠ Καρδίτσας, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Τρίχα Ελένη, Υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας.

Τα μέλη της διοίκησης επιλέχθηκαν από την Περιφερειακή Διευθύντρια αφού έλαβε υπόψη τις αιτήσεις και τα βιογραφικά των ενδιαφερομένων.

  1. Αμπατζή Γεωργία – τακτικό αιρετό μέλος,  η οποία θα αναπληρώνεται από τον Παπαστάθη Χρήστο, εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης.
  2. Παππάς Σωκράτης – τακτικό αιρετό μέλος, ο οποίος θα αναπληρώνεται από τον Πετεινάρα Ιωάννη, εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ.

Γραμματέας του συμβουλίου ορίστηκε ο Έξαρχος Αθανάσιος, με αναπληρωματική την Οικονομοπούλου Ευσταθία.

Η θητεία του συμβουλίου λήγει στις 31-12-2016.

Για θέματα που αφορούν στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης συμμετέχουν επιπλέον τα παρακάτω μέλη:

  • Τσιάμαλος Ηρακλής, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ02 – Φιλολόγων, τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχολική Σύμβουλο κλ. ΠΕ04
  • Φύλλου Μαργαρίτα, εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ05 – Γαλλικής Φιλολογίας, τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Τσιμάκη Αικατερίνη, κλ. ΠΕ02 – Φιλολόγων.

Στις συνεδριάσεις του νέου συμβουλίου συμμετείχαν όλα τα τακτικά μέλη αυτού. Σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τις συνεδριάσεις, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  1. Πλήρωση της θέσης Προϊσταμένου Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Καρδίτσας. Για το θέμα αυτό συνεδρίασε το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ. Εξετάστηκαν δύο αιτήσεις συναδέλφων. Αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στην θέση Προϊσταμένου του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων η συναδέλφισσα Καμπόση Μαρία, κλ. ΠΕ19 – Πληροφορικής, με θητεία που λήγει στις 31-7-2018. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.
  2. Πλήρωση κενής θέσης Διευθυντή στο 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας. Η κενή θέση προέκυψε ύστερα από την τοποθέτηση του Παπανούσκα Μιχαήλ στη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Για το θέμα αυτό συνεδρίασε το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ και εξέτασε δύο αιτήσεις υποψηφίων διευθυντών. Συντάχθηκε πίνακας μοριοδότησης των υποψηφίων και ακολούθησε η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας από τον σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ. Νέος διευθυντής ορίστηκε ο συνάδελφος Κατσάρος Φώτης, κλ. ΠΕ01 – Θεολόγων.
  3. Διαθέσεις – προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες  σε λειτουργικά κενά Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2015-2016.

Όλες οι τοποθετήσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: (http://dide.kar.sch.gr/site/?q=articles/673 – Πράξη 8η). Εξετάστηκαν μετακινήσεις συναδέλφων σε λειτουργικά κενά που προέκυψαν λόγω μείωσης ωραρίου νέου διευθυντή στο 1ο ΓΕΛ και αναρρωτικών αδειών.

  • Λειτουργικό κενό 13 ωρών πληροφορικής σε σχολείο της περιφέρειας καλύφθηκε από 4 συναδέλφους. Όπου χρειάζεται να μετακινηθούν συνάδελφοι κλ.ΠΕ19 που υπηρετούν σε εξεταστικά κέντρα πανελλαδικών εξετάσεων, ζήτησα η μετακίνηση να γίνει με προϋποθέσεις: να απαλλαγούν οι συνάδελφοι από επιτηρήσεις και εξωδιδακτικά καθήκοντα, σε περίπτωση που χρειαστεί να παραμείνουν μεγαλύτερο διάστημα στο δεύτερο σχολείο λόγω συνέχισης της αναρρωτικής άδειας.
  • Λειτουργικό κενό 3 ωρών αγγλικής γλώσσας σε σχολείο της πόλης καλύφθηκε από δύο συναδέλφισσες.

Επισημαίνουμε ότι: οι τοποθετήσεις για διοικητική υπηρεσία, πολιτιστικές-καλλιτεχνικές-αθλητικές δραστηριότητες και γλωσσομάθεια γίνονται με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας. Εννοείται πως οποιαδήποτε στιγμή προκύψουν διδακτικές ανάγκες, αυτές προηγούνται έναντι της διοικητικής κάλυψης ωραρίου.

  • Λειτουργικό κενό 18 ωρών ΠΕ07 – Γερμανικής, που προέκυψε λόγω επαπειλούμενης κύησης δεν καλύφθηκε. Δεν υπάρχουν συνάδελφοι με ελλιπές ωράριο, ούτε έχει γίνει πρόσληψη αναπληρωτή. Οι συνολικές ώρες Γερμανικών που ζητούνται είναι 30 (12 από την αρχή του έτους και 18 προέκυψαν τώρα)
  1. Απόλυση από την υπηρεσία λόγω μη ιάσιμης νόσου. Το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία συνταξιοδότησης της ενδιαφερόμενης συναδέλφου, λόγω μη ιάσιμης νόσου.
  2. Αιτήσεις για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Εξετάστηκαν τρεις (3) αιτήσεις συναδέλφων, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα.
  3. Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Εξετάστηκαν επτά (7) περιπτώσεις συναδέλφων αναπληρωτών. Η αναγνώριση προϋπηρεσίας είναι απαραίτητη για τη μισθολογική κατάταξη.

Σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή με υγεία!

Όλα τα ενημερωτικά της Εκπαιδευτικής Δράσης (Α/θμιας και Β/θμιας) μπορείτε να τα αναζητήσετε στο: http://ekpaideutikidrasi.wix.com/index

Χρήστος Παπαστάθης
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6936745107
ηλ.δ/νση: (chrisnpapas@gmail.com)
Γεωργία Αμπατζή
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6986646158
ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)

Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης




Total
0
Shares
Previous Article

Διοργάνωση ημερίδας στο ΤΕΙ Θεσσαλίας την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Next Article

Με απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον Κώστα Βίρβο στα Τρίκαλα