Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημερωτικό Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών για τον προσδιορισμό κενών-πλεονασμάτων για μεταθέσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη, εκπροσώπων της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών

ΘΕΜΑ: «Πίνακας κενών-πλεονασμάτων για μεταθέσεις»

Καρδίτσα 24/4/2017

Στην τελευταία συνεδρίαση το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας ασχολήθηκε με τον υπολογισμό κενών- πλεονασμάτων με βάση τα  οποία θα (πρέπει να) πραγματοποιηθούν   οι μεταθέσεις. Μετά την επεξεργασία των πινάκων Α’ και Β’, τα κενά που προέκυψαν στον τελικό πίνακα Γ’, ανά κλάδο και ειδικότητα, είναι:

Α/Α ΚΛΑΔΟΣ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ
1 ΠΕ14 ΙΑΤΡΟΙ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ-

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

1
2 ΠΕ18 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 1
3 ΠΕ18 ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 1
4 ΠΕ18 ΜΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ-ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ 2
5 ΤΕ01 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 2
6 ΠΕ18 ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ 1
7 ΔΕ01 ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ 2
8 ΠΕ04.04 ΒΙΟΛΟΓΟΙ 8

Στους υπόλοιπους κλάδους/ειδικότητες υπήρχε θετικό πρόσημο (πλεόνασμα) ή μηδέν.

Διαπιστώνεται ότι τα κενά εμφανίζονται στους/στις Βιολόγους (τους/τις οποίους/ες ζητάμε κάθε χρόνο, χωρίς το αίτημά μας να ικανοποιείται), αλλά και σε ειδικότητες των επαναπροσληφθέντων/εισών από διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών.

Στα ΣΜΕΑΕ προέκυψαν τα παρακάτω κενά: ΠΕ08  – Καλλιτεχνικών, ΠΕ16 ή ΤΕ16  – Μουσικής, ΠΕ04.01 – Φυσικών και ΠΕ71 – Δασκάλων ΕΑΕ.

Για τον υπολογισμό των πινάκων λήφθηκαν υπόψη τα παρακάτω:

1) Τα μαθήματα α’ ανάθεσης.

2) Τα μαθήματα που διδάσκονται σε α’ ανάθεση από εκπαιδευτικούς περισσότερων του ενός κλάδου (π.χ. των κλάδων ΠΕ10 και ΠΕ13, των κλάδων ΠΕ14 και ΠΕ18, των κλάδων ΠΕ12 και ΠΕ17 κλπ) κατανεμήθηκαν ισομερώς σε όλους τους κλάδους.

3) Η επιμέρους κατανομή σε ειδικότητες έγινε με γνώμονα την ορθή διαχείριση του  διαθέσιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

4) Στον βασικό αλγόριθμο δεν λήφθηκαν υπόψη οι ώρες μείωσης Διευθυντών/τριών και άλλων θέσεων ευθύνης.

5) Τα κενά-πλεονάσματα προέκυψαν μετά τη διαίρεση των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας ανά ειδικότητα με τις 20 ώρες (το μέσο υποχρεωτικό ωράριο).

Σημειώνουμε πως οι πίνακες κενών-πλεονασμάτων αφορούν μόνο στη διαδικασία των μεταθέσεων και δεν έχουν σχέση με τα λειτουργικά κενά και πλεονάσματα και τον τρόπο με τον οποίο οι συνάδελφισσες/οι θα συμπληρώσουν το ωράριό τους τον Σεπτέμβρη.

Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων, θα ακολουθήσει χρονοδιάγραμμα συνεδριάσεων για απόδοση νέων οργανικών θέσεων. Οι οργανικές θέσεις δίνονται με προτεραιότητα: 1. οργανικά υπεράριθμοι/ες, 2. ειδικές κατηγορίες, 3. Αιτούντες/ούσες βελτίωσης – μετατιθέμενοι/ες – διάθεση ΠΥΣΔΕ. Σας καλούμε να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα της ΔΔΕ Καρδίτσας, για να κάνετε εμπρόθεσμα τις αιτήσεις σας.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσωπα νούμερα που θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης με μόνο στόχο  την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, παρέμεινα σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και στο τέλος καταψήφισα τους πίνακες που συμπληρώθηκαν, σύμφωνα με τη δήλωση που σας επισυνάπτω.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε υπηρεσιακό ή/και συνδικαλιστικό ζήτημα. Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

Γεωργία Αμπατζή
Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6945997748 – ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)
Χρήστος Παπαστάθης
Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ
Τηλ: 6936745107 – ηλ.δ/νση: (chrisnpapas@gmail.com)

Εκπρόσωποι της Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών


ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΡΕΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ στο Υ.Σ.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΕΝΩΝ ΘΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2017-2018

Η διαδικασία με την οποία καλούμαστε σαν Υπηρεσιακό Συμβούλιο να υπολογίσουμε κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, σύμφωνα με την εγκύκλιο 61052/Ε2/07-04-2017, μας βρίσκει  αντιθέτους για τους εξής λόγους:

  1. 1. Η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 7/4/2017 και κοινοποιήθηκε στις Διευθύνσεις και τα ΠΥΣΔΕ  στις 10/4/2017, χρονικό διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω διακοπών του Πάσχα. Ο αρχικός σχεδιασμός απαιτούσε από τις Διευθύνσεις να συγκεντρώσουν πίνακες Α συμπληρωμένους από τους Διευθυντές των κλειστών σχολείων και στη συνέχεια την αποστολή των  πινάκων Γ από τις ΔΔΕ μετά τη γνώμη των ΠΥΣΔΕ έως τις 13/4. Μετά από τις αντιδράσεις τόσο της ΟΛΜΕ αλλά και των τοπικών ΕΛΜΕ δόθηκε προφορική παράταση μέχρι και 25/4. Είναι γνωστό ότι πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι οι πίνακες αυτοί να συμπληρώνονται με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και όχι αποκλειστικά και μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου.
  1. 2. Στον πίνακα  Γ, δεν υπάρχει η στήλη  “εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ”. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει μια τέτοια στήλη που να μετράει το ωράριο των δ/ντων, υποδ/ντών, τομεαρχών, αιρετών, και λοιπών  ευρισκόμενων σε θέσεις με θητεία δηλ. όλων εκείνων που είναι γνωστό ότι και την προσεχή σχολική χρονιά θα βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση. Χωρίς αυτή τη στήλη όλοι οι προηγούμενοι μετριούνται στο σχολείο της οργανικής τους με το κανονικό ωράριο που έχουν λόγω των χρόνων υπηρεσίας τους. Επίσης δεν αφαιρούνται όσοι θα συνταξιοδοτηθούν, που θα πάρουν την οριστική απόφασή τους μέχρι 10 Μαΐου, οι οποίοι βέβαια φέτος δε θα είναι πολλοί.  Άρα λοιπόν οι πίνακες Γ’ χωρίς την στήλη εκτίμηση ΠΥΣΔΕ δεν απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση.
  1. 3. Επίσης για μια ακόμη χρονιά εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην μη επαναφορά του ωραρίου μας στα πλαίσια του 2013, στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, στις συμπτύξεις τμημάτων, στην διατήρηση της αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα (καθώς το όριο των μαθητών ανά τμήμα είναι 27). Δυστυχώς, συνεχίζεται η μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας, το ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, την εξοικονόμηση και την αντιδραστική αναδιάρθρωση στο χώρο της εκπαίδευσης. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα βρει  τον  κλάδο  αντιμέτωπο με τεράστια προβλήματα τη νέα χρονιά. Το εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να αντισταθεί στη συνέχιση αυτής της πολιτικής αναπτύσσοντας ενωτικούς και αποτελεσματικούς αγώνες.

Με βάση τα παραπάνω και επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσωπα νούμερα που θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης  με μόνο στόχο την εξοικονόμηση εκπαιδευτικού προσωπικού, καταψηφίζω τα πρακτικά που αφορούν στα κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η ΔΗΛΟΥΣΑ

ΑΜΠΑΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Δακοκτονία σε 928.237 ελαιόδενδρα σε περιοχές της Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article

Εορτασμός της «Ημέρας Παιδικού Βιβλίου»