Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, από το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Η 26 Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 6 Δεκεμβρίου 2001, στο τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών, από το Συμβούλιο της Ευρώπης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προώθηση της εκμάθησης γλωσσών και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Οι γενικοί στόχοι της ημέρας είναι:

• να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της διαφοροποίησης των γλωσσών που μαθαίνονται με σκοπό την αύξηση της πολυγλωσσίας και της διαπολιτισμικής κατανόησης

• να προωθήσει την πλούσια γλωσσική και πολιτιστική ποικιλία της Ευρώπης•

• να ενθαρρύνει τη δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

Στο πλαίσιο αυτών των στόχων, οι πολίτες της Ευρώπης ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν την εκμάθηση μιας γλώσσας ή να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.
Ποτέ δεν υπήρξαν περισσότερες ευκαιρίες για να σπουδάσει κάποιος ή να εργαστεί σε μια διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα – αλλά η έλλειψη γλωσσικής ικανότητας εμποδίζει πολλούς ανθρώπους να το εκμεταλλευτούν αυτό.

Η παγκοσμιοποίηση και ο τρόπος απόκτησης μιας επιχείρησης απαιτούν όλο και περισσότερο οι πολίτες να αποκτήσουν δεξιότητες ξένων γλωσσών για να εργάζονται αποτελεσματικά μέσα στη ίδια τη χώρα τους. Τα Αγγλικά μόνο δεν είναι πλέον αρκετά.

Η Ευρώπη είναι πλούσια σε γλώσσες – υπάρχουν πάνω από 200 Ευρωπαϊκές γλώσσες και πολλές περισσότερες που ομιλούνται από πολίτες των οποίων η καταγωγή της οικογένειας τους είναι από άλλες ηπείρους. Αυτή είναι μια σημαντική πληροφορία που πρέπει να αναγνωριστεί, να χρησιμοποιηθεί και να εκτιμηθεί.

Η μάθηση γλωσσών ωφελεί τους νέους και τους μεγαλύτερους – ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος για να μάθεις μια γλώσσα και να απολαύσεις τις ευκαιρίες που σου προσφέρει. Ακόμα και αν γνωρίζεις μόνο λίγες λέξεις της γλώσσας της χώρας που επισκέπτεσαι (π.χ. για διακοπές), αυτό σε βοηθά να κάνεις νέους φίλους και επαφές.

Μαθαίνοντας τις γλώσσες άλλων ανθρώπων είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο και να ξεπεράσουμε τις πολιτιστικές διαφορές μας.

IMG_9008

Με την ευκαιρία της ημέρας, το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους καθηγητές ξένων γλωσσών των 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, 7ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας οργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις με θέμα την ενθάρρυνση της γνώσης ξένων γλωσσών, της πολυγλωσσίας και τη σημασία της, με ειδική παρουσίαση καθώς και διαδραστικά παιχνίδια – quiz σε συνεργασία με τους δασκάλους ξένων γλωσσών.
Επίσης στους μαθητές μοιράστηκε και έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Οι εκδηλώσεις σε σχολεία και η ενημέρωση μαθητών αποτελούν μέρος των συνολικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το Europe Direct Καρδίτσας για θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ή/και το ευρύ κοινό. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για μαθητές θα συνεχιστούν το 2015 και σε άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Το Europe Direct Καρδίτσας πέραν των εκδηλώσεων που οργανώνει είναι επίσης καθημερινά στη διάθεση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής για πληροφόρηση σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες :
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας
Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.
Μεγ. Αλεξάνδρου 34, Καρδίτσα
Τηλ. 2441042363
e-mail: europedirect@anka.gr
www.europedirectkarditsa.gr

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article

Συναυλία αγάπης για την Ασπασία στο Παυσίλυπο

Next Article

Χορήγηση βεβαιώσεων αμπελοκαλλιεργητή για την έκδοση άδειας απόσταξης

Related Posts

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας
Διαβάστε περισσότερα

Θωμάς Παπαλάσκαρης: Τεχνικό άρθρο για το σπάσιμο αναχώματος στον Κοσκινά Καρδίτσας – Περίπου 160 εκατομμύρια κ.μ. κατέβασε στο σημείο ο Ποταμός Καλέντζης

160 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, περίπου, κατέβασε στο σημείο ο “Ποταμός Καλέντζης” στην κακοκαιρία “Daniel”