Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημέρωση Διευθυντών και Προϊσταμένων Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας 2015-2016

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/9/2015 και ώρα 9:00 π.μ. στο 5ο Δ.Σ. Καρδίτσας , ενημερωτική συνάντηση των Διευθυντών-ντριών και Προϊσταμένων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας με την Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου Ελένη , την Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης κ. Αγαπητού Παρασκευή, την σχ. Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής κα Τσιόπα Κυρατσώ και την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας κ. Μητσιάδη Ευθυμία με θέμα «Προγραμματισμός Εκπ/κού Έργου των σχολικών μονάδων για το σχολ. έτος 2015-16». Στη συνάντηση παρευρέθησαν και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής και Προσχολικής Εκπ/σης Καρδίτσας.

Η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας έθεσε τους άξονες προτεραιότητας σε επίπεδο Π.Δ.Ε.

Τονίστηκε ιδιαίτερα :

α) το επίπεδο κάλυψης σε εκπ/κό προσωπικό των Σχολικών Μονάδων , καθώς στη Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας όπου δεν υπάρχουν κενά εκπ/κών πλην ορισμένων ειδικοτήτων.

β) ο κοινωνικός ρόλος του Σχολείου.

γ) ζητήματα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων.

δ) οργάνωση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Η Προϊσταμένη Παιδαγ. Καθοδήγησης εστίασε στον προγραμματισμό εκπ/κού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας θέτοντας τους βασικούς άξονες , λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπ/κών προγραμμάτων εντός διδακτικού ωραρίου και άλλα θέματα λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων.

Η Σχολ. Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής έκανε μία αναλυτική ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο στην Ε.Α. , ανέλυσε τα παιδαγωγικά και διδακτικά ζητήματα που προκύπτουν είτε στις μονάδες Ε.Α. είτε στα γενικά σχολεία στα οποία φοιτούν όμως μαθητές με Ε.Α. και Μαθησιακές Δυσκολίες.

Η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης ΚΑρδίτσας κ.Μητσιάδη Ευθυμία αφού ευχήθηκε σε όλους δύναμη , υγεία και αισιοδοξία για μια δημιουργική σχολική χρονιά , συνεχάρη τα νεοεκλεγέντα στελέχη της Εκπ/σης , τους ευχήθηκε δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο διοικητικό και παιδαγωγικό τους έργο , τους ενημέρωσε για θέματα ηγεσίας και διοίκησης των σχολικών μονάδων τους και ειδικότερα τόνισε:

• Τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλε και συνεχίζει με εντατικότατους ρυθμούς η Δ/νση, το ΠΥΣΠΕ και οι συνεργάτες μας για έναν εξορθολογισμένο προγραμματισμό λειτουργίας των σχολείων μας, με την κατάλληλη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων, που διαθέτουμε, ώστε το πρώτο κουδούνι να χτυπήσει παντού και όλοι οι μαθητές μας να είναι στην τάξη τους με όλους τους εκπαιδευτικούς. Τα υπηρεσιακά συμβούλια συνεδρίασαν άμεσα μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ήδη τοποθετήθηκαν οι υπεράριθμοι νηπιαγωγοί και δάσκαλοι. Θα προχωρήσουμε με τις μεταθέσεις-οριστικές τοποθετήσεις ειδικοτήτων εντός ΠΥΣΠΕ και τις προσωρινές τοποθετήσεις των υπολοίπων εκπ/κών. Ζητήσαμε ήδη τα κενά και πλεονάσματα σε διδακτικές ώρες, ώστε να προχωρήσουμε στη στελέχωση των μονάδων μας.

• Παρακαλείστε όλοι για την άμεση ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής στο myschool και την ολοκληρωμένη αποτύπωση των στοιχείων σε όλα τα πεδία αποκλειστικής ευθύνης σας.

• Προχωρήστε στον έλεγχο και στην καταμέτρηση των βιβλίων και επιβεβαιώστε στο σύστημα τυχόν ελλείψεις ή πλεονάσματα.

• Ολοκληρώστε μετά τις προσκλήσεις τις διαδικασίες για επιλογή δ/ντών και υποδ/ντών στις κενές θέσεις και να ενημερωθούν ενυπόγραφα για τις υποψηφιότητες οι εκπ/κοί της αρμοδιότητάς σας. Φροντίστε για την ομαλή διεξαγωγή των ψηφοφοριών στους συλλόγους διδασκόντων και να αποστείλετε τεκμηριωμένες προτάσεις στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

• Φροντίστε για το «καλό σχολικό κλίμα». Είστε οι ηγέτες στη σχολική μονάδα. Επιδιώξτε την καλή συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και αξιοποιείστε το ανθρώπινο δυναμικό σας για την επίτευξη των εκπ/κών σας στόχων.

• Φροντίστε για την καλή συνεργασία με τη διοίκηση και τους σχολικούς συμβούλους. Ο στόχος μας είναι κοινός: η δημιουργία αυριανών πολιτών με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και ψυχοπνευματική ισορροπία, ώστε να επιτύχουν στη ζωή τους αξιοποιώντας στη μαθητική τους διαδρομή ικανότητες, δεξιότητες και χαρίσματα που διαθέτουν.

• Συνεργαστείτε με τους γονείς και τους φορείς ενθαρρύνοντας τους να συμμετέχουν στις δράσεις ή τις ανάγκες του σχολείου, το οποίο μ΄αυτό τον τρόπο ανοίγει στην κοινωνία.

Αυτό είναι το ζητούμενο ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Δεν πρέπει εμείς οι εκπαιδευτικοί να αφήσουμε να φύγει το χαμόγελο από τα χείλη των παιδιών.

Τότε θα έχουμε χάσει το στοίχημα για μια δημιουργική οραματική εκπ/ση και όχι στείρα εκπ/κή πολιτική με συσσώρευση γνώσεων και μόνον.

« Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία».

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Γιώργος Δ. Καραβίδας : Απαραίτητη δημοσιοποίηση διευκρινιστικών στοιχείων

Next Article

Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Γοργοϋπήκοο του Αγίου Όρους

Related Posts