Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενημέρωση για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών

Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του Νομού ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εξέλιξη του νοσήματος της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών στη χώρα, αποφάσισε την επέκταση του εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ηπειρωτική Ελλάδα και τη νήσο Λήμνο. Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλία ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των βοοειδών ξεκίνησε στις 07/07/2016 από την Π.Ε. Λάρισας και για να είναι αποτελεσματικός θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο μηνών.

      Κατόπιν τούτου καλούνται οι κτηνοτρόφοι να προχωρήσουν άμεσα στη διαδικασία προμήθειας εμβολίων ώστε ο Νομός μας να είναι έτοιμος για τη διενέργεια εμβολιασμών, όταν δοθεί η σχετική έγκριση από το Υπουργείο.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια θα παραδοθούν στην Υπηρεσία μας και θα διανεμηθούν αποκλειστικά στους κτηνιάτρους που θα πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό, όταν δοθεί η σχετική εντολή.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των εκτροφών για τον εμβολιασμό, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε ενημέρωση του Μητρώου εκμετάλλευσης τους, να δηλώσουν όλες τις μεταβολές του ζωικού τους κεφαλαίου στο Κτηνιατρικό Γραφείο στο οποίο ανήκουν, ώστε να καταχωρηθούν τα στοιχεία στο ΟΠΣ – Κτηνιατρικής, διότι με βάση αυτά τα στοιχεία θα οργανωθεί και θα διενεργηθεί ο εμβολιασμός. Επίσης είναι απαραίτητο να φροντίσουν έγκαιρα για τη σήμανση των ζώων τους (και τα δύο ενώτια) και την κατασκευή παγίδας συγκράτησης υποχρεωτικά στην εκτροφή τους ώστε να μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός γρήγορα και απρόσκοπτα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας των εμβολίων, μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, στα τηλέφωνα 24413-55237 –55240- 55242 και στα Κτηνιατρικά Γραφεία:

Καρδίτσας τηλ. 24410-23980

Παλαμά τηλ. 24440-22302

Σοφάδων τηλ. 24430-22298 και

Μουζακίου τηλ. 24450-41267


Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος 

Σεβαστή Ασλανίδου

Κτηνίατρος




Total
0
Shares
Previous Article

Ευχαριστίες από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Σοφάδων

Next Article

Ανακοίνωση Χρ. Σιμορέλη για τη Βουλή των Εφήβων