Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου

 Το νέο πρόγραμμα  του ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Δήμος Μουζακίου για να εντάξει την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, “το νέο πρόγραμμα απευθύνεται στους ΟΤΑ Α’ βαθμού και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και θα χρηματοδοτήσει τις παρεμβάσεις  για ενεργειακή αναβάθμιση κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και ανοικτών κολυμβητηρίων. “

 Ειδικότερα, η πρόσκληση με τίτλο “Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας  και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις” που υπογράφει η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής (ΤΣ), Ευγενία Φωτονιάτα, προβλέπει:

–  Επεμβάσεις αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας.

–  Δράσεις αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

–  Υποστηρικτικές υπηρεσίες για εκπόνηση μελετών στο πλαίσιο υλοποίησης των προβλεπόμενων παρεμβάσεων.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Μουζακίου θα αποφέρει μεγάλη εξοικονόμηση στις δαπάνες λειτουργίας του  και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει προς τους δημότες. Ο Δήμος μας πρέπει να δρομολογήσει τις διαδικασίες προκειμένου να είναι έτοιμος να υποβάλλει αίτηση κατά την  ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικών υποβολών στις  10η Ιανουαρίου 2018. Ελπίζουμε η πρότασή μας αυτή να βρει ευήκοα ώτα  στη διοικούσα αρχή .

Είμαστε παρόντες να βοηθήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε όσο δυνατόν περισσότερα προγράμματα χρηματοδότησης για έργα στο Δήμο μας.

kleisto Mouzakiou 1

Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο (ΤΣΟ) της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πλαστήρα

Next Article

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο στο Μουζάκι

Related Posts

Altani Andriani kideia
Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη

Ετήσιο μνημόσυνο Ανδριανής Αλτάνη ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΤΗΣΙΟ Τελούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ  21 Απριλίου 2024 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου…