Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εμπορικός Σύλλογος Μουζακίου: Προτάσεις για ανάπτυξη και βελτίωση του Μουζακίου

Προτάσεις για την ανάπτυξη και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των εμπόρων και των κατοίκων Μουζακίου στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας.

Στο περιφερειακό αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας στη Λάρισα παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου, Σερίφης Ηλίας, και κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις.

  1. Αξιοποίηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Μουζακίου “ΕΠΙΣΚΟΠΗ”

Οι αρχαίοι Γόμφοι βρίσκονται κατά το μεγαλύτερο μέρος στη θέση «Επισκοπή» Μουζακίου του Νομού Καρδίτσας. Από τη δεκαετία του 1960 είχε ερευνηθεί τμήμα του τείχους από τους Δ.Ρ. Θεοχάρη και Αγγ. Λιάγκουρα. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην περιοχή των αρχαίων Γόμφων, έχει διενεργηθεί μεγάλος αριθμός σωστικών ανασκαφών, είτε λόγω της καλλιέργειας των αγρών, είτε με αφορμή την κατασκευή δημοσίων έργων, είτε εξαιτίας αρχαιοκαπηλικής δραστηριότητας. Ωστόσο, αυτός ο πολύ σημαντικός χώρος δεν είναι εύκολα επισκέψιμος και δεν προβάλλεται τουριστικά.

  1. Δημιουργία αθλητικού πάρκου, αξιοποίηση, ανάδειξη και δημιουργία κατάλληλων εγκαταστάσεων για το Πεδίο Αναρρίχησης , την πίστα Παρά Πέντε και την πίστα Downhill.

Στην όχθη του ποταμού Πάμισου η δημιουργία αθλητικού πάρκου θα αποτελέσει χώρο προπόνησης και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Σε συνδυασμό με το αναρριχητικό πεδίο που είναι πολύ καλών προδιαγραφών, την πίστα παρα πέντε που εδώ και πολλά χρόνια επισκέπτονται οι λάτρεις καθώς και με τη μοναδική πίστα Downhill θα προσφέρει ολοκληρωμένη πρόταση αθλητισμού και περιήγησης.

  1. Ανάπλαση της ιστορικής Δημοτικής αγοράς Μουζακίου

Η λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στη Δημοτική αγορά αποτελεί σημείο αναφοράς για  την περιοχή αφού προσελκύει καταναλωτές από όλες τις γύρω περιοχές και δημιουργεί υπεραξία στον εμπορικό κόσμο του Μουζακίου.

  1. Ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου Μουζακίου

Τα τελευταία 5  χρόνια οι κεντρικοί (και όχι μόνο) δρόμοι του Μουζακίου είναι σε πολύ κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στους εμπόρους, στους επισκέπτες  αλλά και στους δημότες του Μουζακίου.

  1. Δρόμος Μουζάκι – Λίμνη Πλαστήρα

Κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει το Μουζάκι με τη λίμνη Πλαστήρα ώστε το Μουζάκι να καταστεί  κόμβος ανάμεσα σε δύο τουριστικούς προορισμούς,  της Λίμνης και του Περτουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΕΡΙΦΗΣ ΗΛΙΑΣ   

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ





Total
0
Shares
Previous Article

Ηλίας Μπάλλας: Αλλαγή τρόπoυ λειτουργίας ΝΠΔΔ και ΔΗΚΕΔΗΜ

Next Article

«Ας μιλήσουμε για τα Τρίκαλα!»

Related Posts