Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ελασσόνα: Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών μπαταριών από οχήματα

Εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις κλοπών συσσωρευτών από οχήματα, τετελεσμένες και απόπειρες, που διαπράχθηκαν τον προηγούμενο μήνα στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών και ενός άγνωστου, μέχρι στιγμής, συνεργού τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, καθώς και απόπειρα διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, συνολικά εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών συσσωρευτών από οχήματα, τετελεσμένες και απόπειρες, που διαπράχθηκαν τον προηγούμενο μήνα στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 25 ετών και ένας ακόμη άγνωστος, μέχρι στιγμής, συνεργός τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, καθώς και της απόπειρας διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί μαζί με το συνεργό τους, κατά το χρονικό διάστημα από (10.09.2017) έως (12.09.2017) σε χωριά της Ελασσόνας διέπραξαν επτά κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών συσσωρευτών από ισάριθμα οχήματα (Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα και γεωργικούς ελκυστήρες), ιδιοκτησίας ημεδαπών, από τις οποίες αποκόμισαν εννέα (9) μπαταρίες.

Επιπλέον, την (12.09.2017) τις πρώτες πρωινές ώρες οι τρεις δράστες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και αντιλαμβανόμενοι την προσέγγιση των αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο, ο 24χρονος οδηγός του οχήματος προσπάθησε ανεπιτυχώς με αιφνιδιαστική οπισθοπορεία να συγκρουστεί με το υπηρεσιακό όχημα, ενώ στη συνέχεια κινήθηκε εμπρός, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Παράλληλα, ο 25χρονος εκσφενδόνιζε αντικείμενα (ηχεία και συσσωρευτές) στο οδόστρωμα, διαταράσσοντας την ασφαλή κίνηση των υπολοίπων οχημάτων.

Τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν, διακριβώθηκε ότι αποτελούν προϊόντα κλοπής και μέρος αυτών αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

Από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκε επίσης το προαναφερόμενο όχημα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, για την ταυτοποίηση του συνεργού τους, καθώς και για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.




Total
0
Shares
Previous Article

Καρδίτσα: Σύλληψη 28χρονου για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Next Article

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δράσεις της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών