Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών νηπιαγωγείου για την κυκλοφοριακή αγωγή: Μαθαίνω παίζοντας

  Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης παρουσίας μας στη χριστουγεννιάτικη Παυσιλυπούπολη, από την IPA Καρδίτσας διοργανώθηκε και ολοκληρώθηκε πριν το Πάσχα ο πρώτος κύκλος παιχνιδιών κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά νηπιαγωγείου με τίτλο «Εκστρατεία ενημέρωσης μαθητών νηπιαγωγείου για την κυκλοφοριακή αγωγή : Μαθαίνω παίζοντας». Σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, το πρόγραμμα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε εθελοντικά από το μέλος μας κ. Ελπίδα Κυπραίου σε 22 νηπιαγωγεία του νομού Καρδίτσας, τα οποία δήλωσαν συμμετοχή, δηλαδή  περίπου το 1/3 των νηπιαγωγείων του νομού.

  Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των νηπίων με βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής. Η διάρκειά του είναι μία ώρα και είναι απόλυτα  προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και δεξιότητες της νηπιακής ηλικίας, περιλαμβάνοντας προβολή οπτικοακουστικού υλικού, ανάγνωση παραμυθιού, σχολιασμό και συζήτηση προσωπικών εμπειριών, παιχνίδια και χειροτεχνίες. Έτσι, τα παιδιά ψυχαγωγούνται, παίζουν, διασκεδάζουν και παράλληλα διδάσκονται σημαντικά θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

  Τα σχολεία που έλαβαν μέρος ήταν: 2ο, 4ο, 8ο, 9ο, 10ο, 12ο, 13ο, 14ο, 15ο, 21ο, 22ο, 33ο, 37ο, 39ο νηπιαγωγεία, καθώς και τα νηπιαγωγεία Καλλιφωνίου, Καρδιτσομαγούλας, Κρύας Βρύσης, Μητρόπολης, 1ο Σοφάδων, Ματαράγκας, Αγναντερού και Μαυρομματίου.

  Ακολουθεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και δεύτερος κύκλος μαθημάτων για τα υπόλοιπα σχολεία που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος Ζαρχανής

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νικόλαος Γούσιας

Ipa sxoleia 4

Ipa sxoleia 1

Ipa sxoleia 2

Ipa sxoleia 3




Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθη 42χρονος στα Τρίκαλα, κατηγορούμενος για κατοχή κάνναβης

Next Article

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Ελληνόπυργο