Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκστρατεία ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Καρδίτσας

 

Μια πρωτοβουλία  του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Εκστρατεία ενημέρωσης για θέματα οδικής ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Καρδίτσας, ο οποίος συμβάλει στην υλοποίηση  σχετικής πρωτοβουλίας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”που υποστηρίζει η ΚΕΔΕ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας με ευθύνη του Δήμου θα αναρτηθούν αφίσες και θα διανεμηθούν φυλλάδια στους οδηγούς με συμβουλές για ασφαλείς μετακινήσεις με κεντρικό μήνυμα: “ Αυτό το καλοκαίρι Ταξιδέψτε στην Ελλάδα και χαρείτε τις διακοπές σας! Πάντα, όμως, με ασφάλεια στο δρόμο!”

Ειδικότερα οι συμβουλές του Ι.Ο.Α.Σ. προς τους οδηγούς είναι:

  • Τηρείτε πάντα τα όρια ταχύτητας! Όχι μόνο με βάση το μέγιστο επιτρεπτό όριο, αλλά και τις εκάστοτε συνθήκες (καιρικές, κατάσταση οδοστρώματος, οχήματος, οδηγού).
  • Φροντίστε να είστε νηφάλιοι οδηγοί! Ακόμη και μικρή ποσότητα αλκοόλ επηρεάζει την κρίση σας και τον χρόνο αντίδρασής σας. Χρησιμοποιήστε άλλα μέσα (ταξί, λεωφορεία, κ.α.) ή επιλέξτε τον «οδηγό της παρέας» που δεν θα έχει πιει και θα σας μεταφέρει με ασφάλεια.
  • Αφήστε στην άκρη το κινητό σας τηλέφωνο! Και μη διαβάζετε τα μηνύματά σας όταν οδηγείτε! Όταν κοιτάτε το κινητό σας τηλέφωνο μόλις για 2 δευτερόλεπτα, οδηγώντας με 50 χλμ/ώρα. τα μάτια σας είναι 28 μέτρα εκτός δρόμου.
  • Φοράτε τη ζώνη ασφαλείας! Όχι μόνο εσείς, αλλά και ο συνοδηγός σας! Και οι συνεπιβάτες σας στα πίσω καθίσματα που χωρίς ζώνη, αποτελούν άμεση απειλή για εσάς!
  • Οδηγείτε ξεκούραστος και έχοντας κοιμηθεί καλά! Κάνετε τακτικές στάσεις για ξεκούραση, τουλάχιστον ανά δύο ώρες οδήγησης. Αν νιώθετε κόπωση ή υπνηλία, σταματήστε σε ασφαλές σημείο και κάνετε ένα μικρό διάλειμμα ύπνου (15-20 λεπτά).
  • Φοράτε κράνος! Όταν επιβαίνετε σε μοτοσικλέτα, έχετε 16 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακείτε σε θανατηφόρο τροχαίο σε σχέση με το αν χρησιμοποιούσατε αυτοκίνητο.
  • Ελέγχετε το όχημά σας πριν ξεκινήσετε! Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου (ελαστικά, φρένα, αμορτισέρ κ.α.) μειώνει καθοριστικά τις πιθανότητες τροχαίου συμβάντος.

Οδηγούμε υπεύθυνα και συμπεριφερόμαστε με ευγένεια στο δρόμο! Απολαμβάνουμε τις διακοπές μας και φροντίζουμε να επιστρέφουμε με ασφάλεια σπίτι μας.

Η ενημερωτική εκστρατεία για την οδική ασφάλεια θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από 16-22 Σεπτεμβρίου, στην οποία θα συμμετάσχει ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία και με άλλους τοπικούς φορείς.




Total
0
Shares
Previous Article

Παιδιά του Οικισμού "Μαύρικα" στην Κατασκήνωση Νεράιδας

Next Article

Στα Τρίκαλα η πιο πρωτότυπη πινακίδα παιδικών χαρών