Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στον Υπαίθριο Αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου

Την Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 6.30 μ.μ.

Η «Πειραματική Σκηνή» του Δημιουργικού Εργαστηρίου Θεάτρου Όψεις παρουσιάζει Πέμπτη 3 Αυγούστου και ώρα 6.30 το εσπέρας, την Κωμωδία «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, στον Υπαίθριο Αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. μετά από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Προέδρου Παύλου Σιούφα. Οι ‘Εκκλησιάζουσες’, είναι  το προτελευταίο έργο του Ποιητή.

Μέσα από μια κωμική φόρμα και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, που παρουσιάζει τα στραβά και τ’ ανάποδα του ανθρώπου και της κοινωνίας, -κι αυτό είναι που φέρνει  τον Αριστοφάνη τόσο επίκαιρο ανάμεσά μας σήμερα- ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου και δείχνει τη διαφθορά και τις ανισότητες που  έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά.

Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Σκηνοθεσία-Σκηνικά–Κοστούμια:

Παύλος Βησσαρίου- Βασιλική Μακρή. Μουσική Σύνθεση: Γιάννης Μπάτρας. Χορικά: Γιάννα Πούλιου – Βασιλική Μακρή. Συμμετέχουν τα Μέλη του Δ.Ε.Θεάτρου: Γκαραγκούνη Ευανθία – Καρύδα Τζώρτζια – Κούτσικος Σωτήρης – Κουτελίδα Μαριάννα- Παπαγεωργίου Βάϊος – Παπουτσής Λευτέρης – Πατραμάνη Μάγδα –-Σκάρλου Εύα-Σπανού Ρίτα – Σταμούλης Γιάννης- Τασούλης Σταύρος – Χαρκοπλιά Μυρσίνη.

Ο Πρόεδρος του Οργανωτή Συλλόγου κα πρώην βουλευτής Παύλος Β. Σιούφας καλεί όλους τους φίλους της αρχαίας κωμωδίας να προσέλθουν στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή παράσταση που ζωντανεύει μετά από 2500 χρόνια τον χώρο του αρχαίου Πύργου (Ελληνοπύργου).




Total
0
Shares
Previous Article

Ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Next Article

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Επαρχιακή οδό Ελάτης - Βροντερού Τρικάλων.

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…