Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδηλώσεις του ΣΔΕ Καρδίτσας με θέματα «Αλκοόλ» και «Διατροφή» και «Πρόληψη Υγείας γυναικών και ανδρών»

sde karditsas alchool 2

 

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας διοργάνωσε κύκλο εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευομένων του με θέματα υγείας. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν δυο εκδηλώσεις στο παράρτημα Σοφάδων με θέματα «Αλκοόλ» και «Διατροφή» από ομάδες επιστημόνων του Κέντρου Υγείας Σοφάδων.

Ο κύκλος έκλεισε την Τετάρτη 20-2-2019, με δράση που αφορούσε την «Πρόληψη Υγείας γυναικών και ανδρών». Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του Σ.Δ.Ε Καρδίτσας κ. Βασίλειος Σουφλάκος ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στην αναγκαιότητα της πρόληψης για την υγεία του ατόμου και στα οφέλη που μπορεί να έχει αυτή.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Αθανάσιος Μουσιώλης, Μαιευτήρας- Γυναικολόγος, Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα υγείας και στις αντίστοιχες προληπτικές εξετάσεις που πρέπει να πραγματοποιούν γυναίκες και άντρες για την προάσπιση της υγείας τους.

Καλύφθηκαν θέματα όπως ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, τα σύγχρονα εμβόλια που προφυλάσσουν από αυτόν καθώς και η διαχρονική αξία του τεστ Παπανικολάου ως μέσου πρόληψης  από τη νόσο αυτή. Επιπλέον, θέμα συζήτησης ήταν ο καρκίνος του μαστού και αναφέρθηκαν οδηγίες σχετικά με τη διενέργεια μαστογραφίας σε όλες τις γυναίκες άνω των 40 ετών. Ο γιατρός κλείνοντας αναφέρθηκε και στα συχνότερα αίτια θνησιμότητας των ανδρών, καθώς και τι πρέπει να προσέχουν οι άνδρες ανάλογα με την ηλικία τους.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Σουφλάκος Βασίλειος

Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες

Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

sde karditsas alchool 1

sde karditsas alchool 2

sde karditsas alchool 3




Total
0
Shares
Previous Article
Ιστορική Γέφυρα Κοράκου: Γέφυρα με το μέλλον

Ιστορική Γέφυρα Κοράκου: Γέφυρα με το μέλλον

Next Article
DAVIS CUP: Με Στέφανο Τσιτσιπά η Εθνική Ομάδα στο Tatoi Club

DAVIS CUP: Με Στέφανο Τσιτσιπά η Εθνική Ομάδα στο Tatoi Club