Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδηλώσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

 

     Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων στα πλαίσια της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θέμα : Ολυμπιακά – Παραολυμπιακά Αθλήματα – Ολυμπιακά Ιδεώδη πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες – δράσεις.

     Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Δ/ντή του σχολείου, απαγγελία ποιημάτων και σχηματισμό των ολυμπιακών κύκλων από όλους τους μαθητές μας, υπό τους ήχους του Ολυμπιακού Ύμνου. Στη συνέχεια οι μαθητές χωρισμένοι σε υποομάδες και εκ περιτροπής ενημερώθηκαν από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Νάνσυ Οικονόμου & Ελένη Καραμποτζακίδου για τα Ολυμπιακά-Παραολυμπιακά αγωνίσματα- Ολυμπιακά Ιδεώδη, έδωσαν τον όρκο του αθλητή και συμμετείχαν σε σκυταλοδρομίες, ομαδικά αγωνίσματα και παραολυμπιακά αθλήματα (goal ball). Παράλληλα οι μαθητές μας παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και κατασκεύασαν αφίσες και ζωγραφιές με την καθοδήγηση των δασκάλων της τάξης.

Μέσα από αυτήν την εκδήλωση οι μαθητές διασκέδασαν, αθλήθηκαν και ανακάλυψαν ότι η συμμετοχή και όχι απαραίτητα η νίκη, ο σεβασμός στον συναθλητή, η φιλία, η ειρήνη και το « ευ αγωνίζεσθαι » (παίζω δίκαια) είναι διαχρονικές αξίες του αθλητισμού, αλλά που τόσο έχει ανάγκη ολόκληρη η κοινωνία μας.




Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκίνησε η τοποθέτηση λαμπτήρων LED στο Δήμο Μουζακίου

Next Article

Συνεργασία Τρικάλων με CASTROP-RAUXEL στον πανεπιστημιακό τομέα