Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Παραδοσιακοί Χοροί του Γραφείου Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Βόλου Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 – 19:00 στον περιβάλλοντα  χώρο έμπροσθεν του “ERGON SHOWGROUNDevent hall & Απονομή Υποτροφιών σε Φοιτητές – Φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στις 7.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα “ERGON SHOWGROUND

Η χορευτική ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών του γραφείου φυσικής αγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Βόλου, θα λάβει μέρος στον εορτασμό των τριάντα χρόνων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 18:00 – 19:00, στον περιβάλλοντα χώρο έμπροσθεν του “ERGON SHOWGROUNDevent hall, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Το παραδοσιακό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί είναι βασισμένο στην πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, μιας και ο Βόλος περικλείεται από το όμορφο βουνό των Κενταύρων το Πήλιο αλλά και από τον όμορφο Παγασητικό που συνδέεται με τις Σποράδες του Αιγαίου. Επίσης θα παρουσιαστούν χοροί από τρεις περιοχές που στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουμε ως χρέος να τις τιμήσουμε. Η μία είναι η Θράκη μιας και 14 Μαΐου η Θράκη γιορτάζει την απελευθέρωσή της, αλλά και στην περιοχή της Μαγνησίας υπάρχουν πολλοί Θρακιώτες που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα πολλά χρόνια! Η άλλη περιοχή είναι η Μακεδονία μας που περνάει την δικιά της κρίση ως προς την ονομασία της και η τρίτη περιοχή είναι τα Δωδεκάνησα που και αυτά τον τελευταίο καιρό περνούν τις δικές τους προκλήσεις.

Με γνώμονα τα προηγούμενα, οι φοιτητές που συμμετέχουν στην χορευτική ομάδα κατάγονται από αυτές τις περιοχές αλλά και από τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, και αυτό που κάνει ο παραδοσιακός χορός είναι να βρίσκονται στον ίδιο κύκλο παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα που τιμούν τις περιοχές τους, την παράδοσή τους, τα έθιμά τους αλλά και το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που τους έχει αγκαλιάσει και τους προετοιμάζει να είναι σωστοί και επαγγελματίες άνθρωποι, ο καθένας τους σε αυτό που σπουδάζει.

Την χορευτική ομάδα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πλαισιώσει τοπική παραδοσιακή ορχήστρα. 

Υπεύθυνος Τομέα Χορευτικής Ομάδας Γραφείου Φυσικής Αγωγής:

Ιωάννης Καφενταράκης, μέλος Ε.Ε.Π 

Χοροδιδασκαλία: Κωνσταντίνος Μούτος, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς 

Απονομή Υποτροφιών

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Γεώργιος Κ. Πετράκος και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου  κ. Μαρσέλ Σολομών διοργανώνουν τελετή απονομής υποτροφιών σε φοιτητές – φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, στις 7.30 το απόγευμα, στην Αίθουσα “ERGON SHOWGROUNDevent hallτου Πολυχώρου Τσαλαπάτα, Γιαννιτσών & Λαχανά, στο Βόλο.

Οι υποτροφίες είναι ευγενική χορηγία της οικογένειας του αείμνηστου δωρητή της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου,  Ζαχαρία Σακκή.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Μετά την τελετή της απονομής θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Βεατρίκης (Μπέττυ) Μαγρίζου με τίτλο ‘’Με τα φτερά της ψυχής‘’ η έκδοση του οποίου συμπίπτει με τα 20 χρόνια της συγγραφέως στον χώρο της λογοτεχνίας.

Ομιλητές :

Δημήτρης Σταυρακάκης, εκδότης (εκδόσεις ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ)

Διονύσης Λεϊμονής, φιλόλογος, συγγραφέας

Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών και αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας.

Την παρουσίαση συντονίζει η κ. Ράνια Γάτου.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με την Μαριάντζελα Χατζησταματίου (σοπράνο) και τον Νίκο Παναγιωτίδη (κιθάρα).




Total
0
Shares
Previous Article

Ενίσχυση της Βιβλιοθήκης Καλλίθηρου με νέους τίτλους βιβλίων

Next Article

Στο Παλαιομονάστηρο ο διευθυντής Πληροφορικής του ΜΙΤ Μιχάλης Μπλέτσας