Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση με θέμα “Οστεοπόρωση – Πρόληψη πτώσεων & Καταγμάτων” στη Βιβλιοθήκη Μουζακίου

Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στο Μουζάκι με τίτλο: “ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΤΩΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ”

Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Μουζακίου διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Απριλίου στη Δημοτική βιβλιοθήκη Μουζακίου ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό με τίτλο “ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΤΩΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ” με βασικό ομιλητή τον κ. Βασίλη Γκιζλή, Επιμελητή Α΄ Γενικής Ιατρικής του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με πολλούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, ειδικά στο πεδίο της προληπτικής Ιατρικής και της Γηριατρικής. Στόχος του προγράμματος είναι οργάνωση δράσεων που να προωθούν την ενεργό και υγιή γήρανση αλλά και η ευαισθητοποίηση και  ενημέρωση της κοινής γνώμης και των επαγγελματιών υγείας σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων.

Η οστεοπόρωση, που αποτελεί το φετινό κεντρικό θέμα του προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα, που προκαλεί μεταξύ άλλων σοβαρά κατάγματα οδηγώντας σε περιορισμό της αυτονομίας και της ποιότητας ζωής, αρκετές δε φορές και στο θάνατο. Η οστεοπόρωση, σε συνδυασμό με τις πτώσεις που αποτελούν συχνό φαινόμενο στη μεγάλη ηλικία και οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, ευθύνονται επιπλέον και για αυξημένες ανάγκες για νοσηλεία και χειρουργικές επεμβάσεις.

Η πρόληψη της οστεοπόρωσης αν και δεν περιορίζεται στα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα δεν παύει να αποτελεί σημαντικό μέτρο για τον περιορισμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και οι οικείοι τους. Κατάλληλος προληπτικός έλεγχος και θεραπευτική αγωγή μπορεί να περιορίσουν σημαντικά τις επιπτώσεις.

Εκδήλωση με θέμα "Οστεοπόρωση - Πρόληψη πτώσεων & Καταγμάτων" στη Βιβλιοθήκη Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article

Τρίκαλα: Οι αμαξάδες του "Βουκεφάλα"

Next Article

Με ιδιαίτερη επιτυχία η συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τους προέδρους του ΤΠΔ και του ΚΑΠΕΣ

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”