Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στο Δημοτικό Κ.Δ.ΑΠ. Καρδιτσομαγούλας

lefkou mpastoniou ekdilosi

 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Καρδιτσομαγούλας σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας,  πραγματοποίησε Δράση –   Ενημέρωση,  την Τρίτη 15 Οκτωβρίου για τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π.

Κάθε χρόνο γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την κινητικότητα των ατόμων με οπτική αναπηρία και είναι το σύμβολο της προσπάθειας τους για ανεξαρτησία και ισότιμη συμμετοχή στις ανθρώπινες δραστηριότητες.  Στη σύγχρονή του μορφή, το λευκό μπαστούνι συνδυάζεται με κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε άτομα με οπτική αναπηρία να μπορούν να ανιχνεύουν το περιβάλλον και να κινούνται ανεξάρτητα και με ασφάλεια μέσα στην πόλη αλλά και μέσα σε κτίρια. Βέβαια εμφανίζονται εμπόδια, τα οποία αρκετές φορές βιώνουν και οι βλέποντες, γι αυτό καθήκον όλων μας είναι να συνδράμουμε στην απαλοιφή των εμποδίων.

Τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π και  οι Εκπαιδευτές  του Κέντρου,  είχαν την ευκαιρία  μέσα από την Δράση – Ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Κυρίας Γεωργίας Παππά,  Εργοθεραπεύτριας, και των συνεργατών της, Φροξυλιά Τζένη, Δασκάλα- Σπουδάστρια  Δ.Ι.Ε.Κ, Ρουβολή Σωτηρία, Γυμνάστρια-Σπουδάστρια Δ.Ι.Ε.Κ, Κατσιαβριά Γιάννα, Σπουδάστρια Δ.Ι.Ε.Κ  (Βοηθοί Εργοθεραπείας)  και των παιδιών μελών του Κ.Δ.Α.Π , να συμμετάσχουν σε ένα  δίωρο πρόγραμμα Θεωρητικής και βιωματικής κινητικότητας με λευκό μπαστούνι, γνωρίζοντας τις τεχνικές οδηγού. Επίσης τα παιδιά  ενημερώθηκαν σε θέματα προσβασιμότητας, και πώς μπορεί να βοηθήσουν τα ίδια, να μη δημιουργούν εμπόδια ή πως να εντοπίζουν πιθανά εμπόδια και να δίνουνε λύσεις.

Οι υπεύθυνοι του ΚΔΑ ευχαριστούν το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστοτέλη Σπάνια, την Προισταμένη του Τμήματος Παιδείας Πολιτισμού κ. Παρασκευή Σδρόλια και την κ. Ναταλία Τζέλλου για αυτή την  τόσο ξεχωριστή Δράση, που χάρισαν μια μοναδική Εμπειρία – Γνωριμία,  στα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π.




Total
0
Shares
Previous Article
gs gomfoi nikaia larisas

Ο Γ. Σ. ΓΟΜΦΩΝ Θέλει πρεμιέρα ...με το δεξί!

Next Article
Pafsilipo xristougenna2019

Παυσίλυπο – Το Μαγεμένο Δάσος  της Καρδίτσας