Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση για την «Ημέρα της Ευρώπης» στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Χθες 9 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων η εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης την οποία διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης Απόστολος Σπαθής, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Κέντρο Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι μαθητές του Σχολείου να γνωρίσουν κατά τρόπο βιωματικό το όραμα και την Ιστορία της Ε.Ε., τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε η Ε.Ε., τις αξίες από τις οποίες  διέπεται και πρεσβεύει, τα οφέλη των κρατών μελών από τη συμμετοχή τους στην Ενωμένη Ευρώπη και επιπλέον οι μαθητές, εντός της Ενωμένης Ευρώπης, να νιώσουν αλληλέγγυοι, ενωμένοι και δυνατοί.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Δ. Λιάρος, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ ος Α. Περουλάκης, ενώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε ο Σχολικός Σύμβουλος, Ambassador στη δράση Teachers4 Europe, κος Α. Σπαθής και ο συνεργάτης του Κέντρου Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Σ. Χρυσόμαλλος.

Η  δασκάλα κα Κατερίνα Μπραζιτίκου παρουσίασε το πρόγραμμα έκφρασης και δημιουργίας «Teacher4Europe» και τα ενταγμένα στη δράση «Teachers4Europe» Ευρωπαϊκά δρώμενα από τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου. Η  κα  Α. Γουλιώτη, Γυμνάστρια του Σχολείου, παρουσίασε Ευρωπαϊκούς χορούς και τραγούδια με τη συμμετοχή των μαθητών των μεγάλων τάξεων του Σχολείου.

Όλοι οι μαθητές έμειναν ικανοποιημένοι από την εκδήλωση, δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους, χάρηκαν την όλη εκδήλωση και χειροκρότησαν τους συμμαθητές τους.

Η εκδήλωση είχε την έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

20170509 125801




Total
0
Shares
Previous Article

Ένας διαφορετικός αγώνας για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα

Next Article

"Κλειδώνει" άνοδο με νίκη ο ΑΣΚ στο παιχνίδι της Κυριακής με Καστοριά