Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εκδήλωση Αλληλεγγύης προς τους Ρομά των Σοφάδων

Η πανελλήνια συλλογικότητα “αλληλεγγύη για όλους” και η “Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης” της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας βρέθηκαν κοντά στους συμπολίτες μας – Ρομά, των Σοφάδων. Ανάμεσά τους ήταν  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Σπύρος Λάππας, ο γραμματέας της Ν.Ε. Ηλίας Αντωνίου και η Μαρία Τσιαλκούτη,  μέλος της Ν.Ε. και υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής.

Υπήρξε αρμονική και άψογη συνεργασία με  τους «Ρομά χωρίς σύνορα» και το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρομά». Μέσω των εκπροσώπων των Ρομά, διανεμήθηκαν  βρεφικά είδη, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής,  ρουχισμός, ιματισμός, κουβέρτες, στρώματα  και κρεββάτια σε οικογένειες με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Σημειώνεται ότι η καταγραφή των αναγκών αυτών έγινε επίσης από τους  εκπροσώπους των Ρομά.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη της βουλευτή κ. Κατσαβριά και στελεχών της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, στους μαθητές – Ρομά  του Σχολείου Σοφάδων.  Σε μια ελάχιστη ένδειξη ενδιαφέροντος και κοινωνικής αλληλεγγύης, μοιράστηκαν σχολικά και άλλα είδη σε όλα τα παιδιά. Η κ. Κατσαβριά είχε επίσης συνεργασία με τον Διευθυντή και τους δασκάλους του Σχολείου κατά την οποία εξετάστηκαν οι ανάγκες και τα προβλήματα της εκπαίδευσης των μαθητών – Ρομά.

Η προμήθεια όλων των ειδών εξασφαλίστηκε από την “αλληλεγγύη για όλους”  – κατόπιν αιτήματος της κ. Κατσαβριά στο Δ.Σ. της Συλλογικότητας, του οποίου είναι και η ίδια μέλος.  Σημαντική ήταν επίσης και η συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής, μετά  από τη θετική ανταπόκριση της Περιφερειάρχη  κ. Ρένας Δούρου σε αίτημα της βουλευτή.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Δήμο Σοφάδων, ο οποίος πρόθυμα διέθεσε προσωπικό –και μάλιστα εκτός κανονικού ωραρίου – για τη μεταφορά  των ειδών που συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του καθώς και για τη φύλαξή τους μέχρι τη διανομή τους. Ευχαριστίες επίσης οφείλονται στη Διοίκηση και τα στελέχη του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Σοφάδων για την αμέριστη βοήθειά τους στην επιτυχή ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας μας.

Η “ αλληλεγγύη για όλους ” είναι μία πανελλαδική και ανοιχτή συλλογικότητα που έχει σκοπό να εμπνεύσει τον σεβασμό του ενός για τον άλλο, την αλληλοβοήθεια και τη συλλογική προσπάθεια. Ένα μεγάλο μέρος από τους  πόρους της, προέρχεται από τη μηνιαία συνεισφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ως παρακράτηση από τη βουλευτική αποζημίωση.

Η “Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης της  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας” αποτελεί επίσης ανοιχτή συλλογικότητα, η οποία εκφράζει την αλληλεγγύη  του συνόλου των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα προς όλες τις κατηγορίες των ευπαθών ομάδων και συνεργάζεται με την “αλληλεγγύη για όλους”.

Τέλος, σημειώνεται ότι με την ίδια αποστολή, διατέθηκαν φάρμακα στο στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας.

16930533 1441200609255597 839998792 o

16997005 1441200469255611 562716355 n

IMG 0780

IMG 0806 1




Total
0
Shares
Previous Article

Πανηγυρική η έναρξη του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Next Article

Κώστας Τσιάρας: Έξαρση «ελληνοποιήσεων» αγροτικών προϊόντων

Related Posts

Maravas stratos
Διαβάστε περισσότερα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα Εθιμοτυπική επίσκεψη είχε το…
Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…