Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εισήγηση Γ. Κωτσού στην ημερίδα για τον Ιαματικό & Θεματικό Τουρισμό

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου, κ. Κωτσός Γεώργιος στην εισήγηση του στην ημερίδα με θέμα

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΟΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ & ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ)»

αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να έχουν οι τοπικές κοινωνίες από την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ενδεικτικά ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. ανέφερε :

«Έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε και να δραστηριοποιούμαστε σε έναν ευλογημένο τόπο, που τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν και να τον αναδείξουν σε τουριστικό προορισμό πολλαπλών επιπέδων. Η Θεσσαλία αποτελεί μια περιφέρεια όπου ο επισκέπτης θα καλυφθεί, όποιες και αν είναι οι απαιτήσεις του.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Η μορφολογία από μόνη της δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης αλλά είναι ο πρωτογενής τομέας που εμείς, όλοι ανεξαιρέτως θα αναδείξουμε ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο ιαματικός αλλά και κάθε είδους θεματικού τουρισμού έχει τη δυνατότητα, εφόσον αναπτυχθεί με σχέδιο και στρατηγική αξιοποίηση, να προσδώσει την προστιθέμενη αξία σε ένα τόπο, ένα Δήμο αλλά και στο σύνολο της περιφέρειας Θεσσαλίας. Στη περιοχή μας έχουμε δυο πολύ σημαντικού πόρους, τα Ιαματικά Λουτρά Σμοκόβου και τις Ιαματικές πηγές στο Κόκκινο Νερό.

Εμείς στην ΠΕΔ Θεσσαλίας προσπαθούμε σε αποκεντρωμένες συνεδριάσεις μας να αναδεικνύουμε τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής αλλά και να επιλύουμε τα προβλήματά τους. Σε μια τέτοια συνεδρίαση αναδείξαμε το Θέμα της ανάπτυξης από την αξιοποίηση των λουτρών Σμοκόβου. Επίσης ετοιμάζουμε αντίστοιχες συνεδριάσεις και ημερίδες και για τις πηγές στο Κόκκινο Νερό αλλά και στην περιοχή της Καλαμπάκας όπου ο θρησκευτικός Τουρισμός αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα για την περιοχή.

Είμαι σίγουρος πως τα συμπεράσματα αυτής της ημερίδας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας θα τα χρησιμοποιήσει στο μέγιστο βαθμό για τις δράσεις που θα αναπτύξει προκειμένου να συμβάλλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών Τουρισμού. Είμαστε στη διάθεση όσων πραγματικά έχουν σχέδιο και όραμα, ώστε μέσα από γόνιμο διάλογο να καταλήξουμε σε πράξεις με κοινό στόχο.




Total
0
Shares
Previous Article

Ορκωμοσίες πτυχιούχων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας

Next Article

Ομιλία Π. Βράντζα στη Βουλή κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2018