Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη για την Ι.Μ. Σπηλιάς Αργιθέας

stergiou1

Εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη για την Ι.Μ. Σπηλιάς Αργιθέας

Το Δ.Σ. του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, ενέκρινε τη μελέτη επισκευής των σεισμόπληκτων Ιερών Ναών Ζωοδόχου Πηγής και Κοιμήσεως της Θεοτόκου (νεωτέρου και παλαιοτέρου Καθολικού) και του κελιού του Παλαιού Ηγουμενείου της
Ιεράς Μονής Σπηλιάς Κουμπουριανών Δήμου Αργιθέας.
Πρόκειται δίχως καμία αμφιβολία για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τον τόπο μας συνολικά, καθώς η Ι.Μ. Σπηλιάς αποτελεί κορυφαίο θρησκευτικό μνημείο και ιδιαίτερο σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Αργιθέα αλλά για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή.
Η κοινή πίεση όλων των φορέων και φυσικά η ξεχωριστή επίμονη προσπάθεια την οποία κατέβαλλε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Λίγο πριν τη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου πραγματοποίησε μια κατατοπιστική σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Πρόεδρο του ΚΑΣ κ. Γιώργο Διδασκάλου, στην οποία υπογραμμίστηκε το κατεπείγον ζήτημα της άμεσης έναρξης των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών στην Ι.Μ. Σπηλιάς.
Παράλληλα, υπήρξε η δυνατότητα να τεθούν εκ νέου από πλευράς Δημάρχου υπ’ όψιν της ηγεσίας του Υπουργείου αρκετά ζητήματα τα οποία απασχολούν την περιοχή της Αργιθέας γύρω από τον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού.
Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας
stergiou



Total
0
Shares
Previous Article
trikala

Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης και τα Τρίκαλα

Next Article
mouzaki bw

Επιστολή– αίτημα για την άρση του lockdown από τον Πρόεδρο Κοινότητας Μουζακίου και τον Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου