Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγκαθίστανται έξι απινιδωτές στο κέντρο της Καρδίτσας

Εγκαθίστανται έξι απινιδωτές στο κέντρο της Καρδίτσας

Εγκαθίστανται έξι απινιδωτές στο κέντρο της Καρδίτσας

Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής – Προσφορά ζωής από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης προς το Δήμο Καρδίτσας

Έξι απινιδωτές δώρισε στο Δήμο Καρδίτσας ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Οι απινιδωτές παρελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης από τη δημοτική αρχή, παρουσία του αντιδημάρχου κ. Αριστοτέλη Σπάνια και της εκπροσώπου του ΔΟΜ. Οι απινιδωτές θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης και αφού γίνει η σχετική εκπαίδευση θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όταν κάποιο άτομο αντιμετωπίζει καρδιακή ανακοπή. Ο αντιδήμαρχος κ. Αριστ. Σπάνιας δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για την δωρεά προς το Δήμο μας. Οι απινιδωτές θα εγκατασταθούν το προσεχές χρονικό διάστημα σε πολυσύχναστα σημεία στο κέντρο της πόλης και αφού προηγηθεί η κατάλληλη εκπαίδευση, θα τεθούν σε λειτουργία. Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι απινιδωτές είναι ιατρικά μηχανήματα που την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη χρήση, σώζουν ανθρώπινες ζωές. Η Δημοτική αρχή υπό τις οδηγίες του Δημάρχου μας κ. Βασίλη Τσιάκου για μια ακόμη φορά αναπτύσσει δράσεις οι οποίες έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο και για αυτό είμαστε χαρούμενοι που μετέχουμε αυτής της προσπάθειας».

Τι είναι ο απινιδωτής

Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Οι απινιδωτές χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: Στους χειροκίνητους και τους αυτόματους. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης. Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα πρώτα 3-5 λεπτά έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75% ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%. Οι παραπάνω πληροφορίες αποδεικνύουν στην σπουδαιότητα ύπαρξης των απινιδωτών σε πολυσύχναστα μέρη όπως αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, γήπεδα, σχολεία κλπ.




Total
0
Shares
Previous Article
Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας

Next Article
astynomika peripolika 1

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας

Related Posts

Maravas stratos
Διαβάστε περισσότερα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα Εθιμοτυπική επίσκεψη είχε το…