Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ένα μουσείο για τον φυσικό πλούτο και την πολύπλευρη μοναδικότητα του πιο εμβληματικού βουνού της χώρας, ανοίγει τις πύλες του για το κοινό. To Κέντρο Πληροφόρησης βρίσκεται στο Λιτόχωρο Πιερίας, στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιουνίου 2016, ώρα 11.00, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου υλοποίησε το υποέργο «Δημιουργία εκθεμάτων Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και υποστηρικτικές υπηρεσίες» με χρηματοδότηση του Ε.Π. «Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013» του ΕΣΠΑ, το οποίο ανατέθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/ Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων. Εύληπτη πληροφορία, εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμεσικές εφαρμογές και μία εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή, οργανώνουν έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο που αναπτύσσεται σε επίπεδα για να προσεγγίσει το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου ανά υψομετρική ζώνη. Όλα τα παραπάνω καθοδηγούν  τον επισκέπτη σε μια συναρπαστική εικονική ανάβαση.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το έτος 2002 με το Ν. 3044/2002 και άρχισε να λειτουργεί το 2003. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθορίζονται από το άρθρο 15 του Ν. 2742/1999 και  μεταξύ άλλων είναι:  η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των περιοχής, η συστηματική παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της  προστατευόμενης  περιοχής,  η φύλαξη κ.α. Η στήριξη της λειτουργίας του χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
Γραφείο Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης  και Δημοσιότητας
Πληροφορίες: κα. Μαίρη Παπαμιχαήλ, κα. Τζέιμυ Γιάννακα  
Τηλ. 23520 83000, Email: fedolymp@otenet.gr

Εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου




Total
0
Shares
Previous Article

Για άμεση πρόσληψη νοσηλευτών/τριών ενδιαφέρεται τo νοσοκομείο “Whittington Hospital”

Next Article

Το χειροκρότημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέσπασαν οι τρικαλινοί