Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Εγγραφές στο Εσπερινό Λύκειο Καρδίτσας

Εσπερινό Γυμνάσιο Καρδίτσας

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημοσίων Εσπερινών ΓΕ.Λ για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από την 22η Μαΐου και ώρα 10:00 έως τη 17η Ιουνίου 2019 και ώρα 00:00.

Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/-τριών την Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλει ο κηδεμόνας που έχει καταχωριστεί στο ΠΣ myschool. Σε περίπτωση ενήλικων μαθητών/-τριών, Ηλεκτρονική Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι, με τους δικούς τους κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), εφόσον είναι καταχωρισμένοι στο ΠΣ myschool (ως κηδεμόνες του εαυτού τους).

Σύμφωνα με το άρθρο 105 του νόμου 4547/2018, η φοίτηση στα ημερήσια και στα εσπερινά Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) είναι πλέον τριετής και περιλαμβάνει τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄. Τα πρώτα απολυτήρια του τριετούς Εσπερινού Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) θα δοθούν στη λήξη του σχολικού έτους 2019- 2020.

Από το σχολικό έτος 2019-2020 δικαίωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ειδικών διατάξεων για τα εσπερινά ΓΕΛ έχουν όσοι φοίτησαν επί τρία (3) πλήρη σχολικά έτη στο τριετές εσπερινό λύκειο.

Δικαιούχοι εγγραφής:

  • Ενήλικοι (άνω των 18 ετών) εργαζόμενοι ή άνεργοι.
  • Ανήλικοι εργαζόμενοι μαθητές σε οικογενειακή ή ξένη επιχείρηση

Φοίτηση:
Οι απόφοιτοι της Α’ τάξης Ημερήσιου ΓΕΛ εγγράφονται στη Β’ τάξη Εσπερινού ΓΕΛ και της Β’ τάξης στη Γ’ τάξη Εσπερινού ΓΕΛ. Οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου – Λ. Τ. Καρδίτσας μετά την Α’ τάξη, που θεωρείται τάξη προσαρμογής, ακολουθούν στη Β’ τάξη έναν από τους προσανατολισμούς (Ανθρωπιστικών ή Θετικών σπουδών).

Στη Γ’ τάξη οι μαθητές ακολουθούν έναν από τους 4 προσανατολισμούς: Ανθρωπιστικών, Θετικών, Σπουδών Υγείας ή Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής που λειτουργούν στο σχολείο.

Εφόσον επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις (είτε τη χρονιά που παίρνουν το απολυτήριο είτε όποια χρονιά θέλουν μετά την αποφοίτησή τους) με στόχο την είσοδό τους στα Α.Ε.Ι καθ’ υπέρβαση με προνομιακό ποσοστό με λιγότερη ύλη από αυτή των Ημερήσιων ΓΕΛ και με διαφορετικά θέματα.

Εναλλακτικά μπορούν να εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα ενδοσχολικά και να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου απόλυτα ισότιμο με το αντίστοιχο του Ημερήσιου Λυκείου. 

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
• Απολυτήριο Λυκείου
• Αναβολή Στράτευσης
• Εισαγωγή σε ΑΕΙ
• Λιγότερη ύλη από το ημερήσιο
• Απογευματινό ωράριο (18:00 – 21:35)

Για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια όσον αφορά τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Λ.Τ. Καρδίτσας λειτουργεί στο ιστορικό κτίριο επί των οδών Ιεζεκιήλ και 18ης Αυγούστου στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article
Τσιάρας Κωνσταντίνος

Να εμπνεύσουμε, να ενώσουμε, να κερδίσουμε ξανά!

Next Article
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας: Ολοκληρώνεται η έκθεση: Νικόλαος Γύζης: τα σχέδια