Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δύσκολη δοκιμασία για τον Α.Σ.Κ. που υποδέχεται την Κυριακή τον Πιερικό

Ο Α.Σ.Καρδίτσας υποδέχεται την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο κλειστό τον ανεβασμένο και επικίνδυνο Πιερικό

Δύσκολη δοκιμασία για τον Α.Σ.Κ.

Με όπλα την καλή ψυχολογία και τη δύναμη της έδρας, ο Α.Σ.Καρδίτσας ρίχνεται στη μάχη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Υποδέχεται την Κυριακή στις 6 μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας τον Πιερικό, στην αυλαία του δεύτερου –και πιο κρίσιμου- μισού του πρωταθλήματος.

Αντίπαλός του, είναι ο Πιερικός, μια παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού μπάσκετ με χρόνια παρουσίας σε Α2 και Β’ Εθνική, που φέτος βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, παλεύοντας για την παραμονή του. Όμως, πρόκειται για μια ομάδα που μετά τη διακοπή λόγω των γιορτών δείχνει άλλο αγωνιστικό πρόσωπο και πείθει πως θα παλέψει μέχρι τέλους για τη σωτηρία. Στα τρία ματς μετά τη διακοπή, ο Πιερικός νίκησε τον Χ.Τρικούπη εντός έδρας, έφτασε το παιχνίδι μέσα στην Αγιά μέχρι το τέλος και ηττήθηκε με 76-71, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική, αντιμετώπισε εντός έδρας την Καστοριά σε ένα παιχνίδι-θρίλερ που κρίθηκε στο τέλος υπέρ της πρωτοπόρου της βαθμολογίας.

Ο Πιερικός, διαθέτει ένα ομοιογενές σύνολο, με τον κορμό του να αποτελείται από παίκτες με ξεχωριστή παρουσία στις εθνικές κατηγορίες. Ο γκαρντ Γκοντόπουλος, οι φόργουορντ Γκογκίδης και Καραγκιολίδης και ο σέντερ Τοπούζης έχουν πολλές παραστάσεις από τις μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες και την εμπειρία να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Μαζί τους οι πολύ ταλαντούχοι Τσιρογιάννης και Κωνσταντινίδης , δημιουργούν ένα επικίνδυνο σύνολο, που απέδειξε στις προηγούμενες αγωνιστικές, πως μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη σε κάθε ματς.

Στον Α.Σ.Κ. αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το Κυριακάτικο ματς. Μπορεί τις δυο ομάδες να χωρίζουν αρκετές θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα, όμως οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης για να κρατήσουν το αήττητο στην έδρα τους και να μπουν με το δεξί, στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Κώστας Ρουμελιώτης: «Δύσκολο και επικίνδυνο το παιχνίδι της Κυριακής»

Ο κόουτς της ανδρικής ομάδας του Α.Σ.Κ. Κώστας Ρουμελιώτης δήλωσε για την πορεία της ομάδας και το παιχνίδι της Κυριακής: «Ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με θετικό πρόσημο, αν και ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε μία ή δυο περισσότερες νίκες. Δε μένουμε όμως στο τι έγινε στον πρώτο γύρο, αφού μπροστά μας έχουμε 15 πολύ δύσκολα παιχνίδια. Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής είναι πολύ αμφίρροπο και κάθε λάθος τιμωρείται. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το ματς με τον Πιερικό είναι δύσκολο και απαιτητικό, γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που μας έχει ήδη νικήσει, βρίσκεται σε βαθμολογική θέση χειρότερη από τις πραγματικές της δυνατότητες και ψάχνει σε κάθε ματς νίκες για να παραμείνει. Το κυριότερο, έχει δείξει στα τρία προηγούμενα παιχνίδια, πως έχει βελτιώσει πάρα πολύ την εικόνα της, είναι ανταγωνιστική και παλεύει μέχρι τέλους για την επικράτηση. Έχουμε δύσκολο έργο την Κυριακή, πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό και θα χρειαστούμε την υποστήριξη και τη βοήθεια των φιλάθλων μας για να τα καταφέρουμε».

Στις 6 μ.μ. το ματς της Κυριακής

Το Κυριακάτικο ματς Α.Σ.Καρδίτσας-Πιερικός, θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. (αντί της συνηθισμένης ώρας 5 μ.μ.) στο κλειστό της πόλης μας.




Total
0
Shares
Previous Article

Ο ΣΠΟρΤ στην κορυφή Καρατζούνη (υψόμετρο 1717 μέτρα)

Next Article

Ετήσια χοροεσπερίδα της Αστυνομίας Καρδίτσας

Related Posts