Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 638.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

• Δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 638.000 ευρώ για τη συντήρηση του εναλλακτικού οδικού δικτύου και το «μίνι πλανητάριο» στην Ελασσόνα, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

• Κώστας Αγοραστός: «Συνεχίζουμε το έργο μας παρά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα»

Δύο συμβάσεις που αφορούν στη συντήρηση εναλλακτικών οδών και τη διαμόρφωση του χώρου όπου θα στεγαστεί το πλανητάριο του Ολύμπου στην Ελασσόνα, συνολικού προϋπολογισμού 638.000 ευρώ, υπέγραψε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο «Συντήρηση σε οδικά τμήματα που ανήκουν στους εναλλακτικούς οδικούς άξονες κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών» προϋπολογισμού 588.000 ευρώ. Αντικείμενο του έργου είναι κυρίως εργασίες συντήρησης των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας καθώς και αποκατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα του οδικού άξονα της Ε.Ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (Ε.Ο. 6) και συγκεκριμένα στο τμήμα από γέφυρα Μουργκάνι έως όρια Νομών Τρικάλων-Ιωαννίνων συνολικού μήκους επεμβάσεων περί τα 4.000μ. Επίσης, με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εργασίες στον κυκλικό κόμβο Δέλτα Καλαμπάκας.

Perifereia new mouzakinews

Η δεύτερη σύμβαση ύψους 50.000 ευρώ αφορά στην κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου όπου θα στεγαστεί στην Ελασσόνα το «μίνι πλανητάριο» για την ψηφιακή προβολή του Ολύμπου, στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της υπογραφής των δύο συμβάσεων, ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παρ’ όλες τις ειδικές συνθήκες που βρίσκεται η χώρα μας και η χρηματοδότηση των έργων, εμείς σήμερα υπογράψαμε δύο συμβάσεις. Η μία αφορά συντήρηση εναλλακτικών οδών προϋπολογισμού 588.000 και πρόκειται να συντηρήσει το δρόμο Μουργκάνι – Καλαμπάκα για να βελτιώσουμε την ασφάλεια της μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και της διακίνησης των εμπορευμάτων, καθώς επίσης και τον κόμβο της Καλαμπάκας. Ακόμη, υπογράψαμε μία σύμβαση προϋπολογισμού 50.000 ευρώ που αφορά στη διαμόρφωση του χώρου στην Ελασσόνα όπου γίνεται αυτή τη στιγμή το έργο της ψηφιακής απεικόνισης του Ολύμπου, δηλαδή το «μίνι» πλανητάριο.

Αισιοδοξούμε και φιλοδοξούμε να υπάρξει απρόσκοπτη χρηματοδότηση ούτως ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά. Ήδη έχουμε ένα ποσό για να ξεκινήσουν οι κατασκευάστριες εταιρείες και πιστεύουμε με τον χρόνο να συμπληρωθεί αυτό το ποσό με την χρηματοδότηση που είναι εξασφαλισμένη, για να ολοκληρωθούν και να αποδοθούν στους πολίτες τα παραπάνω έργα.
Είναι μία δύσκολη περίοδος για τα έργα αυτή που διανύουμε γιατί αρκετά σταμάτησαν, από τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας περίπου 30 έχουν σταματήσει. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση όπως μας είχε διαβεβαιώσει προ μηνών και ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχαμε, για να μην αυξάνεται η ανεργία αλλά και για να πέσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία.

Βέβαια και από την πλευρά τους οι κατασκευάστριες εταιρείες έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα, το θέμα των κλειστών τραπεζών που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν ή να προκαταβάλουν τα χρήματα για τα υλικά».




Total
0
Shares
Previous Article

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Διαδικασίες σχετικά με την καταβολή του προνοιακού επιδόματος σε νεφροπαθείς

Next Article

Επικυρώθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι πίνακες αδειών άσκησης υπαιθρίου εμπορίου