Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας o δρόμος Σπηλιά – Καρίτσα

.. και η παράκαμψη Σπηλιάς προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Έργο πολλαπλής χρησιμότητας»

«Έργο πολλαπλής χρησιμότητας, που ολοκληρώνει σε μεγάλο ποσοστό το οδικό κύκλωμα του Κισσάβου και τη σύνδεσή του με παράλια», χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός το δρόμο Σπηλιά – Καρίτσα κατά την παράδοση του έργου σε κυκλοφορία από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ και ολοκληρώθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

«Ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό δρόμο, ο οποίος δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης, αλλά και ασφαλούς μετακίνησης των ανθρωπίνων κοινοτήτων. Ήταν προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ και είναι μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων, μαζί με την παράκαμψη Σπηλιάς. Είναι ένα έργο τουριστικό, κτηνοτροφικό, αγροτικό, αλλά προπάντων έργο ασφάλειας, που προσφέρει ακόμα μια διέξοδο στα παράλια της Λάρισας. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής, νέες θέσεις εργασίας, αλλά και τόνωση στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Σε μια δύσκολη περίοδο υλοποιούμε χρήσιμα έργα για τον τόπο μας, έργα απαραίτητα και έργα ουσίας», δήλωσε σχετικά ο κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας σημείωσε τα εξής: «Δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία από τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ένα  σημαντικό οδικό δίκτυο το οποίο οδηγεί από την Σπηλιά στην Καρίτσα και από εκεί στα παράλια. Νομίζω ότι είναι ένα έργο μεγάλης σημασίας γιατί ακολουθεί και μια βασικότερη φιλοσοφία η οποία υπάρχει προκειμένου να ολοκληρωθεί το οδικό κύκλωμα Κισσάβου. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι θα μπορούν άνθρωποι με ασφάλεια και με ταχύτητα να μεταφερθούν γρήγορα από τη θάλασσα στην κορυφή του Κισσάβου και βεβαίως να κάνουν το γύρο του βουνού. Νομίζω είναι σημαντικά έργα τα οποία βασίζονται κυρίως στη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού και μπορούν να φέρουν προστιθέμενη αξία στον τόπο, μπορούν να αναδείξουν τις ομορφιές του Κισσάβου και βεβαίως όπως είπαμε και πριν να οδηγήσουν με ταχύτητα και ασφάλεια στη θάλασσα».

Ενώ ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολάτος δήλωσε: «Και εδώ σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα για ακόμη μια φορά η δύναμη της ενέργειας και της συνεργασίας. Και ο Δήμος Αγιάς και ο Δήμος Τεμπών υπό την στήριξη του περιφερειάρχη και με την άριστη συνεργασία την οποία έχουμε όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να δίνουμε έργα στις τοπικές κοινωνίες με μεγάλη προστιθέμενη αξία, κάτι που θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε και τον αγροτικό και τον τουριστικό  τομέα που για αυτούς τους Δήμους αποτελεί πηγή ζωής».

Με το έργο αυτό οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα, μέσω Συκουρίου να φτάσουν στη Σπηλιά στα 800 μέτρα υψόμετρο και από εκεί με σύγχρονες οδικές αρτηρίες στο καταφύγιο του ΕΟΣ Λάρισας στη θέση «Κάναλος» στα 1.604 μέτρα υψόμετρο. Ο επισκέπτης, πάλι κατεβαίνοντας, στη διασταύρωση Σπηλιάς στρίβει δεξιά στο νέο ασφαλτοστρωμένο δρόμο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και κατηφορίζει για την Καρίτσα και το τέλειωμα του Θερμαϊκού κόλπου που σμίγει με το Αιγαίο πέλαγος.

Μέσω του δρόμου αυτού ο επισκέπτης συναντά τοπία απαράμιλλου κάλλους με έλατα, πεύκα, οξιές, καστανιές ενώ η διαδρομή στη συνέχειά της φτάνει ως στις παραλίες του Στομίου, της Πλατιάς Άμμου, του Κόκκινου Νερού, της Αλεξανδρινής του Παλαιόπυργου, του Καστρί Λουτρό, των Μεσαγγάλων, της Κουτσουπιάς, της Παλιουργιάς, της Βελίκας, της Σωτηρίτσας και του Αγιόκαμπου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

H εργολαβία, αφορούσε τη βελτίωση της επαρχιακής οδού 4 που συνδέει τους οικισμούς Καρίτσας και Σπηλιάς. Το τμήμα αυτό έχει μήκος περίπου 8,8 χλμ. και εκτείνεται από τον οικισμό της Καρίτσας προς την Σπηλιά καταλήγοντας στη διασταύρωση προς Μεγαλόβρυσο.

Εκτελέστηκαν  χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης σε όλο σχεδόν το μήκος της οδού ώστε να αυξηθεί το πλάτος του οδοστρώματος αποκτώντας διατομή επαρχιακής οδού (6,5/8 μ. με περιορισμό του πλάτους του ασφαλτικού στα 6 μ. σε δύσβατα σημεία). Επιπλέον, κατασκευάστηκαν τα απαιτούμενα τεχνικά έργα απορροής των υδάτων, περίπου 30 σε αριθμό (επέκταση παλαιών και κατασκευή καινούριων κιβωτοειδών οχετών, σωληνωτά), τοίχοι αντιστήριξης και επενδεδυμένη τάφρος σε σημεία που θα υποδειχθούν μετά την ολοκλήρωση των εκσκαφών από την υπηρεσία.

Τέλος, στο τμήμα της διαπλάτυνσης κατασκευάστηκαν δύο στρώσεις οδοστρωσίας (υπόβαση μεταβλητού πάχους και βάση πάχους 0,10μ) και συμπλήρωση των ερεισμάτων έτσι ώστε η επιφάνεια που προέκυψε να είναι έτοιμη για ασφαλτόστρωση.

Παρόντες κατά την παράδοση του έργου ήταν ακόμα οι δήμαρχοι Τεμπών και Αγιάς κ.κ. Κώστας Κολλάτος και Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Χρήστος Καλομπάτσιος και Θανάσης Παιδής, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Τεμπών και Αγιάς, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Spilia-Karitsa-1 Spilia-Karitsa-2 Spilia-Karitsa-3 Spilia-Karitsa-6




Total
0
Shares
Previous Article

Λάρισα: Τρέχουν οι διαδικασίες για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Next Article

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Λύσσα