Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δωρεά 13 μυθιστορημάτων από τον Γιώργο Γιαβρούτα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μουζακίου

giavroytas

Δεκατρία μυθιστορήματα διάσημων συγγραφέων, συνολικής αξίας άνω των εκατόν πενήντα ευρώ δώρισε ο συντοπίτης μας Γιώργος Γιαβρούτας στη Δημοτική βιβλιοθήκη Μουζακίου.Μια κίνηση που εξήρε τον θαυμασμό και τις ευχαριστίες των υπαλλήλων της βιβλιοθήκης και τη δική μου να συμπληρώσω.

Ο κ.Γιαβρούτας διατείνεται πως πήρε την πρωτοβουλία να προβεί στην κίνηση  αυτή για δύο πρωτίστως λόγους.

Ο πρώτος είναι για να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες στο θέμα της ανάγνωσης. Και ο δεύτερος πως η γνώση πρέπει να μοιράζεται.

Η ύπαρξη του έντυπου λόγου χρονολογείται από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας, το βιβλίο αποτελεί το κατεξοχήν μέσο διάδοσης της γνώσης από την εφεύρεση της τυπογραφίας από τον Ιωάννη Γουτεμβέργιο έως και σήμερα.

Το βιβλίο μας προσφέρει ψυχαγωγία και ικανοποίηση.Η ανάγνωση του μας βοηθά να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο μας, μπορεί να βελτιώσει ακόμα και την ορθογραφία.

Τα βιβλία καλλιεργούν την φαντασία. Η ανάγνωση ενός βιβλίου περιορίζει την μοναξιά.

Το βιβλίο είναι ένα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μας προσφέρει κοινά αναγνωστικά βιώματα και κοινά πλαίσια αναφοράς.Γιατί μέσα από τα βιβλία ο άνθρωπος μαθαίνει να σκέφτεται πιο δημιουργικά, πιο εποικοδομητικά και πολλές φορές πιο ανθρώπινα και σύμφωνα με την πολωνέζα ποιήτρια Wislawa Szymborska (νόμπελ 1996)….«Ακόμη και το χειρότερο βιβλίο, μπορεί να μας δώσει κάτι να σκεφτούμε».

Κρίκου Ιωάννα




Total
0
Shares
Previous Article
mesoxwri 10

Ζωντάνεψε η παράδοση στο Μεσοχώρι στην Πύλη

Next Article
basket xarma 3on3

21ο Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο Χάρμα

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…