Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δυο καταπληκτικά μουσικά σύνολα από Αργυρόκαστρο και Koprivshtitsa Βουλγαρίας απόψε στην 9η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

Σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 8.15 στο Μουζάκι

Μουσική πανδαισία κάθε βραδιά με καταπληκτικές χορωδίες και τη χορωδία του Αργυρόκαστρου και την ορχήστρα πνευστών της Βουλγαρίας

Στην πανέμορφη αίθουσα εκδηλώσεων του Mouzaki Pallas Hotel συνεχίζεται η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας σήμερα Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 8:15 το βράδυ, η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Συνάντηση Μουσικής με τη συμμετοχή χιλιάδων νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών, που θα διαρκέσει έως την  Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

Η σημερινή βραδιά περιλαμβάνει δύο μουσικά σύνολα από το εξωτερικό, την Χορωδία Πνοή Αγάπης του ελληνοαλβανικού σχολείου Αργυροκάστρου και την Ορχήστρα Πνευστών της Βουλγαρίας. Δύο καταπληκτικά μουσικά σύνολα που δίνουν ιδιαίτερο κύρος στο Σχολικό Φεστιβάλ Χορωδιών.

Ο κορυφαίος Φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για τριάντα πέντε (35) χρόνια καταφέρνει να κρατήσει ζωντανή την Ποιοτική Μουσική, την Κλασική και το Χορωδιακό Τραγούδι στο Νομό Καρδίτσας. Ένας Θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός- πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ ,που τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Η φιλοξενία αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Mouzaki Pallas, που για τρίτη χρονιά φέτος ανοίγει τις πόρτες του και την καταπληκτική του αίθουσα για να υποδεχτεί μαθητές και μαθήτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό μουσικό Φεστιβάλ, με ποιοτική μουσική και εκπληκτικές ερμηνείες από τις συμμετέχουσες χορωδίες και του καθηγητές τους.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στο φιλόμουσο κοινό να απολαύσει το μαγευτικό τοπίο, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές μουσικές ερμηνείες των χορωδιών και το φιλόξενο χώρο του Mouzaki Pallas Hotel.

Οι δραστηριότητες και συναυλίες εκτός Καρδίτσας, στο Μουζάκι, στις Σοφάδες (Τρίτη 14 Μαρτίου στις 8.15 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων) έχουν σκοπό να φέρουν σε επαφή με το ποιοτικό, αξιόλογο τραγούδι τα ευρύτερα στρώματα του Νομού Καρδίτσας.

Η χθεσινή βραδιά είχε μια πληθώρα χορωδιών που συνοδεύονταν από πλήθος κόσμου που προσήλθε, για να παρακολουθήσει την εκδήλωση. Η βραδιά άνοιξε με τη Χορωδία Αρσακείου Γυμνασίου –Λυκείου & Αποφοίτων Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Αναστασίας Γκίνη.

Ακολούθησαν η Χορωδία του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «Ζήνων», υπό τη διεύθυνση της Ελένης Χατζηανδρέου και η Χορωδία του 1ου ΕΠΑΛ Βάρης, υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Σύρου με εκπληκτικές ερμηνείες και παρουσίαση της σκληρής δουλειάς τους. Η βραδιά έκλεισε με τη Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Μουζακίου, υπό τη διεύθυνση της Φωτεινής Νασέλου που έκλεψε τις καρδιές του κοινού και χάρισε ένα πανέμορφο κλείσιμο σε μια πανέμορφη βραδιά.

Ο πνευματώδης Αλέξης Κωστάλας,  ενθουσίασε για άλλη μια μέρα το κοινό με τις παιδαγωγικές του παρεμβάσεις και τα καίρια σχόλιά του, αναπτερώνοντας το ηθικό των συμμετεχόντων.

         Πρωτοτυπία της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι ότι θα συμμετάσχουν τρία εξαιρετικά μουσικά σύνολα, δύο καταπληκτικές Χορωδίες από το Νις της Σερβίας,  το Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας. Μάλιστα τα παραπάνω σχολεία αδελφοποιούνται με σχολικές μονάδες του Νομού Καρδίτσας, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στα Σχολεία και τους μαθητές μας να βγουν στο εξωτερικό και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους διαμέσου της  Χορωδιακής Μουσικής.

              Συγκεκριμένα, ο νομός Καρδίτσας και η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών θα φιλοξενήσει τρία μοναδικά μουσικά σύνολα από το εξωτερικό, που θα εντυπωσιάσουν και θα καταπλήξουν.

          Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, αποτελεί σημαντικό μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. Σε όλες τις Σχολικές Χορωδίες έχουν σταλεί συνθέσεις των Θεόδωρου Αντωνίου, Γιώργου Κουρουπού, Κωνσταντίνου Ευαγγελάτου, Γιάννη Δροσίτη, Δημήτρη Μηνακάκη, για μελέτη και εμβάθυνση του ρεπερτορίου τους.

   Σχολεία δημοτικά, γυμνάσια, εκκλησιαστικά, καλλιτεχνικά, μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα θα λάβουν μέρος. Σημαντική είναι και η συμμετοχή από το εξωτερικό.

   Η  Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών,  αποτελεί ένα κορυφαίο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδος και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και στον κόσμο αφού κάθε χρόνο  φιλοξενεί περίπου στις τέσσερες- πέντε χιλιάδες (5.000) εκτελεστές – χορωδούς – μουσικούς!!!

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ης ΗΜΕΡΑΣ:

8η ΗΜΕΡΑ:  ΣΑΒΒΑΤΟ  11/3/2017-ΩΡΑ 8:15μ.μ.( Mouzaki Pallas Hotel)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  1. Χορωδία «Πνοή Αγάπης» Αργυρόκαστρο Αλβανίας υπό τη διεύθυνση της Παναγιώτας Τσιρώνη Χορωδία 4ου
  2. Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της  Ειρήνης Καλαϊτσίδου
  3. Η Ορχήστρα Πνευστών του Γυμνασίου “LYUBEN KARAVELOV” της KOPRIVSHTITSA Βουλγαρίας, υπό τη διεύθυνση της Boyka Dyulgyarova.
  4. Χορωδία 1ου Γυμνασίου Νίκαιας υπό τη διεύθυνση του Ιωαννίδη Αθανάσιου,
  5. Χορωδία ΓΕΛ Κισσάμου Χανίων υπό τη διεύθυνση του Γεώργιου Δημόπουλου.
  6. Χορωδία ΓΕΛ Ανδραβίδας υπό τη διεύθυνση της Γκόλφως Γαβριλιάδη και του Κούλη Κοσμά
  7. Χορωδία 3ου &7ου Δημοτικών Σχολείων Γιαννιτσών υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Παπαδόπουλου
  8. Χορωδία 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Μουδανιών υπό τη διεύθυνση του Νικόλαου Τσαμαΐδη
  9. Χορωδία 46ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών υπό τη διεύθυνση της Αρχόντως Δούβρη
  10. Σχολική Χορωδία «Εκπαιδευτική Αναγέννηση» υπό τη διεύθυνση των Στέφανου Καρδιόλακα και  Δημήτρη Κλείδα.

Η 9η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου, τη Διεύθυνση  Περιφερειακής  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Τουρισμού.

Χορηγοί της 9ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας είναι οι ακόλουθοι:

Mouzaki Palace, Το νησί της μάγισσας Κίρκης, Goodys, ΚΙΕRΙΟΝ ΗΟΤEL, Φαγοτόπι, ΘΕΟΝΗ, ESCHOΟL, COMPULAND, ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “LA FIAMMA”, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ-ΝΑΚΑΣ, Εστιατόριο «Το Πορτοκάλι», ΙΚΤΕΟ Kαρδίτσας, RESTAURANT «Το Συμπόσιο», Τεχνικός πιάνου «Αθηνά Καραγιάννη», Εστιατόριο «Πλίθινο Παντοπωλείο», HOTEL ΑΥΡΑ, ΗΟΤΕL ΑΣΤΡΟΝ, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, ACS, KEΡΑΜΑΡΙΟ, Ιππικός Όμιλος «Φιλόνεικος»,  Βρεφικός παιδικός σταθμός « Παιδικός κήπος», Βιντεοσκοπήσεις-Φωτογραφίσεις Κολοβός

 




Total
0
Shares
Previous Article

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης που διαπράχθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων

Next Article

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…