Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δυναμικό παρόν έδωσαν και πάλι οι Οξυώτες και οι φίλοι της Οξυάς

στο χορό του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού 

    Ο χορός πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου, στο κέντρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ, στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου και άφησε πίσω του ακόμα μία πετυχημένη εκδήλωση του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς.

    Πολλοί Οξυώτες αλλά και φίλοι του χωριού και του Συλλόγου απήλαυσαν ένα γνήσιο παραδοσιακό Οξυώτικο γλέντι, που είχε αναλάβει ορχήστρα καταξιωμένων καλλιτεχνών του χώρου της παραδοσιακής δημοτικής μας μουσικής, αποτελούμενη από τους Νίκο Τζουκόπουλο στο κλαρίνο, Στέλιο Ευαγγελάκη και Αναστασία χειλά στο τραγούδι, Γιάννη Σούλτη στο βιολί, και Ηλία Καλαμίδα, Πρασσά Γιώργο και Λέκο Χρήστο σε κιθάρα, αρμόνιο και ντραμς, αντίστοιχα.

   Οι Οξυώτες και οι φίλοι της Οξυάς γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με αμείωτο κέφι και αποχώρησαν εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ακόμα μία φορά άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης από το Σύλλογο της Οξυάς.

    Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου (παιδικό – εφηβικό τμήμα), που παρουσίασαν αντιπροσωπευτικά παραδοσιακούς χορούς απ’  όλη την Ελλάδα, αποσπώντας ιδιαίτερα ευμενή σχόλια.

   Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κος Γιώργος Δ. Καραβίδας, που στον καθιερωμένο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους και την ανταπόκρισή τους στις προσπάθειες του Συλλόγου, η οποία αποτελεί και τη βάση της αναγκαίας υλικής και ηθικής στήριξης για το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε αυτό να συνεχίσει το κατά κοινή ομολογία αξιόλογο έργο του, που συσπειρώνει, ενώνει και προβάλει το χωριό της Οξυάς.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου, αναφέρθηκε επιγραμματικά και στις δράσεις με τις οποίες ο Σύλλογος υπηρετεί ακούραστα και δυναμικά την πολιτισμική κληρονομιά του χωριού της Οξυάς και, κατ’ επέκταση, και της πατρίδας μας, σε μια εποχή που απειλούνται και κινδυνεύουν να εξαφανιστούν πολλές από εκείνες τις παραδοσιακές αξίες, με τις οποίες για χρόνια ανδρώθηκαν και γαλουχήθηκαν ολόκληρες γενιές Ελλήνων.

    Αναφέρθηκε, ακόμα, στις καθοριστικές παρεμβάσεις του Συλλόγου για την ανάδειξη των προβλημάτων αλλά και άλλων ζητημάτων που απασχολούν το χωριό της Οξυάς, καθώς, όπως είπε, το ενδιαφέρον για τα ζητήματα του τόπου, που ένας πολιτιστικός Σύλλογος υπηρετεί, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της έννοιας του όρου «πολιτισμός», γεγονός που δεν επιτρέπει σ’ έναν «πολιτιστικό» Σύλλογο να παραμένει αμέτοχος στα προβλήματα και τα ζητήματα του χωριού του. Το αίσθημα ευθύνης, συμπλήρωσε, απέναντι στα μέλη του Συλλόγου αλλά και σε όλους τους Οξυώτες, επιβάλει την αισθητή παρουσία του Συλλόγου στα ζητήματα που απασχολούν το χωριό και ότι αυτό είναι που ο Σύλλογος πράττει αλλά και σκοπεύει να πράξει, υπακούοντας, πάντα, στο Καταστατικό του και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

   Στην παρέμβασή του, επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε το Δήμο Μουζακίου και την Τοπική Κοινότητα Οξυάς για την παραχώρηση του κτηρίου του πρώην δημοτικού σχολείου Παλαιοχωρίου Οξυάς, το οποίο ο Σύλλογος προτίθεται να αξιοποιήσει, ενώ υπενθύμισε και το εδώ και πολλά χρόνια εκκρεμές αίτημα του Συλλόγου για παραχώρηση και του αντίστοιχου κτηρίου του δημοτικού σχολείου μοναστηρίου Οξυάς, προκειμένου και αυτό να αξιοποιηθεί, σε συνδυασμό και με τις ανάγκες και την αποστολή του Συλλόγου.

     Και ο πρόεδρος του Συλλόγου, έκλεισε την παρέμβασή του ευχαριστώντας όλα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συνεργασία τους, το χοροδιδάσκαλο Τόμυ Ευθυμίου και τους χορευτές των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου με τους γονείς τους, που κοπιάζουν αλλά και εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Σύλλογο, καθώς και το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» για την πολύτιμη συνεργασία στη λειτουργία των χορευτικών του Συλλόγου.  

   Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Βασίλειος Τσιάκος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου κα Σοφία Τόλια με τους δημοτικούς Συμβούλους Νώντα Γκινή και Γιώργο Παναγόπουλο, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Μουζακίου κα Παρασκευή Ντούρβα με τους Δημοτικούς Συμβούλους Χρήστο Γκαραβέλα,  Βάσω Αναστασίου και Άρη Γκαγκά, οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Οξυάς Σπύρος Σωτηρίου και Κώστας Γκέκας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρακότρυπας κος Απόστολος Μπούρμπος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κος Ηλίας Σερίφης. Από το Σύλλογο απανταχού Οξυωτών Καρδίτσας με έδρα την Αθήνα παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Βάσω Μπλέτσα, ενώ από το Σύλλογο εν Θεσσαλία Οξυωτών η Γραμματέας Γεωργία Ζαχαρού και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Χρήστος Ράπτης. Ακόμα και για άλλη μία φορά, το παρόν έδωσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλοί χορευτές του Χορευτικού Ομίλου «Ο Ασκληπιός» από τα Τρίκαλα, υπεύθυνοι και χορευτές από το Θεσσαλικό Χοροστάσι» της Καρδίτσας, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Πευκοφύτου, κ.λ.π.. Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε η βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κα Σούλα Σιοροπούλου – Κατσιαβριά.

Silogos-Oksias-1




Total
0
Shares
Previous Article

Διακοπή ρεύματος στο Μουζάκι και στα ορεινά χωριά του δήμου, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Next Article

DEADPOOL από σήμερα Δευτέρα 22/2 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας