Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διευρυμένο ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας

Και ενημέρωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών


 Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Εμ.Ε.Θ. Σερίφης Ηλίας συμμετείχε στο διευρυμένο Δ.Σ. Στο Συμβούλιο παρευρέθηκαν ο Γ.Γ της Ε.Σ.Ε.Ε κος Καρανίκας και ο Διευθυντής της Ε.Σ.Ε.Ε κος Μέγγουλης.

 Ο κος Μέγγουλης έκανε μια πρώτη παρουσίαση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών. Η ρύθμιση πρόκειται να αποτελέσει ανάσα στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Σε αυτή θα μπορούν να υπαχθούν επιχειρήσεις με χρέη από 20.000 ευρώ και πάνω προς χρηματοδοτικό φορέα (Τράπεζες), Εφορία, Ασφαλιστικό φορέα ή άλλο ΝΠΔΔ περιλαμβανομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή έχει βεβαιωθεί η μη πληρωμή επιταγών εκδόσεως λόγω μη επαρκούς υπολοίπου ή είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμής ή Δικαστικές αποφάσεις λόγω ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων εις βάρους των.

 Ο διακανονισμός μπορεί να είναι ως 120 δόσεις και ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ. Η ένταξη στη ρύθμιση ξεκινάει από τις 3 Αυγούστου.

 Το σημαντικότερο στη συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ότι προαφαιρούνται:

  • Το σύνολο των τόκων υπερημερίας των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα
  • Ποσοστό 95% των απαιτήσεων του Δημοσίου από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση και ποσοστό 85% των απαιτήσεων του Δημοσίου και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

 

 Για περισσότερες πληροφορίες και δικαιολογητικά ένταξης στη ρύθμιση απευθυνθείτε στο email  empsylmouzaki@yahoo.gr και το τηλέφωνο 6974633809.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΕΡΙΦΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Το Θεόνη στηρίζει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή

Next Article

Σταθερός στόχος η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην ΤΚ Αηδονοχωρίου

Related Posts