Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διατροφή και γυναίκα

Η Διαιτολόγος κ. Δήμητρα Στρατίκη συμβούλευσε και συνομίλησε με τις γυναίκες στη Δημόσια Βιβλιοθήκη σ’ ένα δημιουργικό απόγευμα της 8ης Μαρτίου που ήταν αφιερωμένο στις ίδιες.

Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές της διαιτολόγου για μια ισορροπημένη διατροφή:

  1. Σωστό ξεκίνημα
    Η σωστή διατροφή ξεκινά από το «πρωινό». Αυτό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας
  2. Μειώστε τα «κακά «λιπαρά
    Είναι σημαντικό να επιλέγετε ένα διαιτολόγιο που να είναι χαμηλό σε λιπαρά, κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη. Χρησιμοποιείστε ωμό ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος και καταναλώστε ανάλατους ξηρούς καρπούς ως σνακ. Τρώτε μόνο 2-3 αυγά την εβδομάδα και λιγότερα γαλακτοκομικά που είναι πλούσια σε λιπαρά.
  3. Γευτείτε την ποικιλία της φύσης
    Επιλέξτε μια διατροφή με πολλά προϊόντα ολικής αλέσεως , όσπρια, φρούτα και λαχανικά και τροφές που είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.
  4. Προσοχή στο αλκοόλ
    Αν σας αρέσει να πίνετε αλκοολούχα ποτά, τότε να πίνετε με μέτρο. Έχει αποδειχθεί, ότι μικρή έως μέτρια καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ και ιδιαίτερα κρασιού, που αντιστοιχεί σε 1 ποτήρι για τις γυναίκες και 2 ποτήρια για τους άντρες , δεν επιβαρύνει τη συνολική υγεία σε υγιή άτομα, αντιθέτως έχει προστατευτικό ρόλο στο καρδιαγγειακό σύστημα.
  5. Πολύτιμα μέταλλα
    Να προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα ασβεστίου και σιδήρου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες και τα παιδιά. Το αποβουτυρωμένο γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα με λιγοστά λιπαρά, όπως το κίτρινο τυρί αποτελούν πολύτιμες πηγές ασβεστίου. Ο σίδηρος βρίσκεται σε καλή ποσότητα στις ομάδες του κρέατος, αλλά θα πρέπει να επιλέγεται άπαχο κρέας, ώστε να περιορίζεται η πρόσληψη λίπους.
  6. Αντισταθείτε στις «γρήγορες» λύσεις
    Περιορίστε την κατανάλωση τροφών από καταστήματα ταχυφαγείων.
  7. Μικρές αλλά σταθερές αλλαγές
    Να είστε ρεαλιστές. Να κάνετε μικρές αλλαγές κάθε φορά στη διατροφή σας. Τα μικρά βήματα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας από ότι τα τεράστια άλματα. Μη φοβάστε να δοκιμάζετε καινούργια τρόφιμα. Αρχίστε να κινείστε, καθώς μια εξαιρετικά ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με επαρκή σωματική άσκηση μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΡΑΤΙΚΗ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στις 8.15 στο Mouzaki Pallas το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Next Article

Με τον Τσέχο πρέσβη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος