Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από το Δήμο Αργιθέας

Σε μια εποχή που η ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται σε έξαρση εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, η Ανθρωπιά πρέπει να περισσεύει. Πολιτική, Κοινωνική και Οικονομική κατάσταση, που δημιούργησε νέες συνθήκες και καταστάσεις φτώχειας και ανέχειας, νέους άπορους συνανθρώπους μας, που δυστυχώς, αντί να διαφαίνονται σημάδια βελτίωσης, συνεχώς βαθαίνει.

Η Δημοτική Αρχή της Αργιθέας δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορη και με κάθε πρόσφορο τρόπο προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους μας, ανακουφίζοντας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει τον πόνο και την ανέχεια των δημοτών.

Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει, με μοναδικό κριτήριο την απόλυτη φτώχεια και ένδεια, ζήτησε την συνδρομή των Ιερέων κάθε ενορίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα καταγράφοντας και δίνοντας τα στοιχεία των ανθρώπων που χρειάζονται επείγουσα βοήθεια. Αυτά τα στοιχεία συμπληρώθηκαν και με προτάσεις των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και φτιάχτηκε τελικός κατάλογος «δικαιούχων».

Επειδή η λίστα ήταν μεγάλη και τα τρόφιμα που αρχικά είχε συγκεντρώσει ο δήμος, δεν επαρκούσαν να πάρουν όλοι και μάλιστα σε ικανοποιητική ποσότητα, έγινε έκκληση στους φορείς της Αργιθέας μέσω του κεντρικού, πλέον, οργάνου των συλλόγων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ) και η οποία κινητοποίησε άμεσα τα μέλη-σωματεία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παραδόθηκαν στο δήμο ικανές ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας ώστε τα προωθηθούν στους δικαιούχους.

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου η Δημοτική Αρχή παρέδωσε τα τρόφιμα, που συγκεντρώθηκαν, μέσω του Ιερέων κάθε ενορίας, στις 70 περίπου άπορες οικογένειες, που κατοικούν μόνιμα στην Αργιθέα.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους συνέδραμαν σ΄ αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τους π. Νεκτάριο, Ηγούμενο της Μονής Σπηλιάς, τον Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ) και τα σωματεία – μέλη της, καθώς και τους ιερείς της Αργιθέας οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την αγωνία και τον πόνο των συνανθρώπων μας και είναι οι πρώτοι συμπαραστάτες τους.

Η ενέργεια της δημοτικής αρχής δεν έγινε άπαξ. Θα υπάρχει συνέχεια προκειμένου να καλυφθούν περισσότερες ανάγκες των συνανθρώπων μας που η οικονομική κρίση της πατρίδας μας, τους έφερε σε δυσχερέστερη κατάσταση.

Καλούμε τους απανταχού Αργιθεάτες, άτομα και τους συλλογικούς φορείς να συμβάλλουν στη συνέχιση και αυτής της προσπάθειάς μας.

a7

a6

a5

a4

a3

a2

a1

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Λάμπρος Τσιβόλας




Total
0
Shares
Previous Article

1ο τεστ στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου για τα κορίτσια του βόλλευ

Next Article

Κλειστά τα Τέμπη σήμερα Δευτέρα 1/2 από τις 12

Related Posts