Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διακηρύξεις για την εμποροπανήγυρη Τρικάλων 2018

 

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων διακηρύσσει δημόσια φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής παραγκών και της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά την διάρκεια τέλεσης της Εμποροπανήγυρης (Τρικαλινού Παζαριού) από 14-20 Σεπτεμβρίου 2018, που θα γίνει στην Περιφέρεια (Μεριάς) του οικισμού Καρυών και στον παραποτάμιο δρόμο Τρικάλων – Καρυών (οδός Σκοπέλου).

Επίσης προκηρύσσει δημόσια φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την παραχώρηση της χρήσης του χώρου της Εμποροπανήγυρης (Τρικαλινού Παζαριού) έτους 2018 που προορίζεται για την εγκατάσταση και λειτουργία ψυχαγωγικών παιδειών (Λούνα Πάρκ)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ (ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ) ΕΤΟΥΣ 2018:

ΦΑΝΕΡΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κριτήριο κατακύρωσης: Η υψηλότερη τιμή
Τιμή εκκίνησης: 8.000,00€  για την παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής παραγκών και 8.000,00€ για την παραχώρηση του δικαιώματος παροχής ηλεκτρικού  ρεύματος

 Α.Ο.Ε.: 545/2018
 Αρ. Πρωτ. Διακήρυξης:25908/11-07-2018

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων
Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Π Δ/τος 270/81 «περί καθορισμού των όρων διενέργειας δημοπρασίας για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των Δήμων και Κοινοτήτων.
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ. ε του Ν. 3852/2010
  3. Τις με αριθμ. 222/2003 & 291/2007 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκαν με τις με αριθμ. 9620/2003 & 9241/2007 αποφάσεις της Δ/νσης Τοπ. Αυτ/σης και Δ/νσης Νομού Τρικάλων.
  4. Την με αριθμ. 407/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων περί τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας ετήσιας εμποροπανήγυρης η οποία επικυρώθηκε με την με αριθμ. 2141/90404/2011 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Γενική Δ/νση Εσωτ. Λειτουργίας, Δ/νση Διοίκησης, τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Τρικάλων
  5. Την με αριθμό 383/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας ετήσιας εμποροπανήγυρης
  6. Την με αριθ. 545/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι δημοπράτησης της παραχώρησης του δικαιώματος κατασκευής παραγκών και της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

 

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ:
Δημόσια φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία  για την παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής παραγκών και της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά την διάρκεια τέλεσης  της Εμποροπανήγυρης (Τρικαλινού Παζαριού) από  14-20 Σεπτεμβρίου 2018, που θα γίνει στην Περιφέρεια (Μεριάς) του οικισμού Καρυών και στον παραποτάμιο δρόμο Τρικάλων – Καρυών (οδός Σκοπέλου).

Άρθρο 1

Η δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής των παραγκών  θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ασκληπιού 18,  ενώπιον της Αρμόδιας Επιτροπής Εμποροπανήγυρης , τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:15 π.μ.

Η δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος   θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ασκληπιού 18,  ενώπιον της Αρμόδιας Επιτροπής Εμποροπανήγυρης , τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:30 π.μ.

Σε περίπτωση άγονης δημοπρασίας, αυτή θα επαναληφθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 του Π.Δ.270/81 ενώπιον της Αρμόδιας Επιτροπής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου  Ασκληπιού 18, σε ημερομηνία που θα οριστεί στην Περιληπτική διακήρυξη επαναληπτικής δημοπρασίας του Δημάρχου Δήμου Τρικκαίων.

 

Άρθρο 2 

Το  όριο πρώτης προσφοράς της παραχώρησης του  δικαιώματος κατασκευής παραγκών ορίζεται το ποσό των 8.000,00 ευρώ.
Το όριο πρώτης προσφοράς της παραχώρησης  του δικαιώματος παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ορίζεται το ποσό των 8.000,00 ευρώ.

 Ο τελευταίος πλειοδότης  υποχρεούται αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας να καταθέσει στο Ταμείο του Δήμου ολόκληρο το ποσό ( τελικό) που πρόσφερε κατά την δημοπρασία.

Άρθρο 3 

Για να λάβει κάποιος μέρος στη διαδικασία για την κατασκευή παραγκών, οφείλει να καταθέσει  στην Αρμόδια Επιτροπή,

1)Εγγύηση συμμετοχής, σε Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τραπέζης  ποσού ίσου με το 10% του ορίου της πρώτης προσφοράς ήτοι 800,00 ευρώ ή εγγύηση σε γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η οποία θα καλύπτει την συμμετοχή του και την καλή εκτέλεση των όρων της διακήρυξης. Η εγγύηση στους αποτυγχάνοντες θα επιστραφεί αμέσως.

Στον πλειοδότη θα επιστραφεί στο τέλος της εμπορ/ρης, για να καλύπτει και καλή εκτέλεση των όρων της παρούσας διακήρυξης.

2) Αξιόχρεο κατά την κρίση της Επιτροπής Δημοπρασιών εγγυητή(μη οφειλέτη του Δήμου Τρικκαίων), ο οποίος υποχρεούται να υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και το συμφωνητικό, καθιστάμενος για την εκπλήρωση των όρων της συμβάσεως αλληλεγγύως και εξ ολοκλήρου υπεύθυνος μετά του μισθωτού, παραιτούμενος των ευεργετημάτων της διαιρέσεως και διζήσεως.

3) Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του ενδιαφερομένου

4) Ασφαλιστική ενημερότητα του ενδιαφερομένου

5) Φορολογική ενημερότητα του ενδιαφερομένου

6) Βεβαίωση από το Ταμείο του Δήμου περί μη οφειλής οποιουδήποτε ποσού (Δημοτική Ενημερότητα) του ενδιαφερομένου και του εγγυητή του.

7)Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής , ότι έλαβε πλήρη γνώση της παρούσας διακήρυξης και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της.

8)Πιστοποιητικό αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, σε κατάσταση εξυγίανσης ή ειδικής εκκαθάρισης των άρθρων 99-106ια του Πτωχευτικού Κώδικα ή σε διαδικασία αναδιοργάνωσης των άρθρων 107  του Πτωχευτικού Κώδικα, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση  και επίσης ότι  δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε  πτώχευση ή έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής διαχείρισης ή πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία έκδοσης το πολύ έξι μηνών πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού.

9)Πιστοποιητικό οικείου Επιμελητηρίου με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή τους σε αυτό και το ειδικό επάγγελμά τους εκδόσεως το πολύ έξι μηνών πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού.

10)Έναρξη Επιτηδεύματος από την αντίστοιχη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τις μεταβολές του.

11)Τα φυσικά πρόσωπα οφείλουν να προσκομίσουν

  • Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας αξιόχρεου εγγυητή.

12)Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/1986 του αιτούντος  στην οποία θα αναφέρεται: ‘ότι δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κανένα από τα αδικήματα που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 του Π.Δ 180/79 όπως αυτό ισχύει.

13)Ειδικότερα, το απόσπασμα ποινικού μητρώου ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής της χώρας του νομικού προσώπου, αφορά τους Διαχειριστές στις περιπτώσεις που το νομικό πρόσωπο είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) ή προσωπική εταιρεία (Ο.Ε. και Ε.Ε.) ή Ι.Κ.Ε., τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο όταν το νομικό πρόσωπο είναι ανώνυμη εταιρεία (Α.Ε.) και τους νομίμους εκπροσώπους σε κάθε άλλη περίπτωση νομικού προσώπου

14)Σε περίπτωση εταιρείας αντίγραφο του καταστατικού της, με τις τροποποιήσεις του, από το οποίο να προκύπτει ο νόμιμος εκπρόσωπός της, καθώς και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας. Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό όχι με το νόμιμο εκπρόσωπο βάσει καταστατικού αλλά με εκπροσώπους τους, υποβάλλουν μαζί με την προσφορά, βεβαίωση εκπροσώπησης, βεβαιωμένου του γνήσιου της υπογραφής του εκπροσωπούμενου από αρμόδια δικαστική ή διοικητική Αρχή ή συμβολαιογράφο ή από όπου προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις.

15)Για ανώνυμες εταιρίες αυτός που θα καταθέσει την προσφορά, εκτός της ταυτότητας του και της βεβαίωσης εκπροσώπησης μετά του γνησίου υπογραφής (στην περίπτωση εκπροσώπησης από τρίτο άτομο πλην του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας), θα προσκομίσει πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, όπου θα εγκρίνεται η συμμετοχή αυτών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και όπου θα ορίζεται ότι εκπρόσωπος της εταιρίας ή του συνεταιρισμού για να παραδώσει την προσφορά είναι ο καταθέτων αυτή. (Οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες εκπροσωπούνται από το διαχειριστή τους ή από άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο).

 

Οι προς διάθεση χώροι (παράγκες), θα είναι ξυλοκατασκευές διαστάσεων 3 Χ 3 εμβ= 9τμ,στεγασμένοι με τσίγκο διαστάσεων (4Χ0,80) και οι βάσεις τους σε καδρόνια διαστάσεων 8 Χ 8 cm Χ 3 μ ύψος.

Οι χώροι που θα διατεθούν για τη λειτουργία χαλβαδοπωλείων ή ψητοπωλείων θα είναι ξυλοκατασκευές διαστάσεων 3 Χ 18 εμβ= 54 τμ, στεγασμένοι με τσίγκο ή τρεις συνεχόμενες θέσεις στις θέσεις εμπορικών δραστηριοτήτων για τα χαλβαδοπωλεία.

Προαιρετικά και με την απαιτούμενη άδεια της Επιτροπής διάθεσης των χώρων (Οικ.Επιτροπή) επιτρέπεται η στέγη των χαλβαδοπωλείων και των ψητοπωλείων, να γίνει με τέντα χρώματος λευκού (για λόγους ομοιομορφίας)

Απαγορεύονται οι προσθήκες σε κάθε διατεθειμένο χώρο, πέραν του ορισθέντος χώρου, που αναφέρεται στις ανωτέρω δραστηριότητες.

Η κατασκευή των παραγκών γίνεται μόνο από τον τελευταίο πλειοδότη μισθωτή – κατασκευαστή παραγκών.

Ο πλειοδότης κατασκευαστής παραγκών – ξυλουργός, θα αρχίσει την κατασκευή αυτών δώδεκα (12) μέρες πριν την έναρξη της εμποροπανήγυρης, ήτοι από 2 Σεπτεμβρίου και θα τις αποξηλώσει τρείς (3) μέρες μετά τη λήξη αυτής (23 Σεπτεμβρίου).

Είναι δε υπεύθυνος για τη στερεότητα  και ασφάλεια της κατασκευής των παραγκών  υπεύθυνος & υπόλογος έναντι του νόμου και της Δημοτικής αρχής σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος.

Η κατασκευή των παραγκών βαρύνει  τον κάθε ενδιαφερόμενο.      

 

Περιγραφή θέσεων 

1)Οι εμπορικές θέσεις σύμφωνα με την 407/2011 ΑΔΣ είναι: παραποτάμιες από το Νο 31 έως 296 και από το Νο 363 έως 630 εσωτερικές, εφαπτόμενες στους αγρούς. Το σύνολο των θέσεων είναι: 266 + 268 = 534.

Διαστάσεις θέσεων εμπορικών δραστηριοτήτων (3μ * 3μ=9τμ) .

2)Οι θέσεις που προορίζονται για πώληση χαλβά και ψητοπωλεία με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων είναι:  παραποταμίως από το Νο 297 έως 332, δηλαδή 36  θέσεις και εσωτερικά από το Νο 1 έως 42, δηλαδή  42 θέσεις, σύνολο θέσεων ( 42 + 36 ) = 78 θέσεις .

Διαστάσεις θέσεων  για χαλβά και ψητοπωλεία (3μ * 18μ)=54τμ.

3)Οι θέσεις που προορίζονται για τους Αθίγγανους βρίσκονται στη συνέχεια των εμπορικών θέσεων  και είναι (80) θέσεις.

ΣΥΝΟΛΟ: 80 + 78 + 534 = 692 θέσεις .Ο συνολικός αριθμός των θέσεων μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με την ζήτηση.

Ο πλειοδότης κατασκευαστής παραγκών θα εισπράττει από τους εκθέτες – πωλητές με την εγκατάσταση τους στο χώρο της εμποροπανήγυρης,  για  την κατασκευή αυτών, τα εξής ποσά:

Α. Παραποτάμιες εμπορικές 55€/ανά παράγκα (3μ*3μ) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Β  Εσωτερικές εμπορικές 45€ /ανά παράγκα (3μ*3μ) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Γ. Χαλβαδοπωλεία – Ψητοπωλεία  240 €/ανά παράγκα(3μ*18μ) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η κατασκευή των παραγκών βαρύνει  τον κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Άρθρο 4 

Για να λάβει κάποιος μέρος στη διαδικασία για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, οφείλει να καταθέσει  στην Αρμόδια Επιτροπή,

1) Εγγύηση συμμετοχής, σε Εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τραπέζης ποσού ίσου με το 10% του ορίου της πρώτης προσφοράς ήτοι 800,00 ευρώ, ή εγγύηση σε γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η οποία θα καλύπτει την συμμετοχή του και την καλή εκτέλεση των όρων της διακήρυξης. Η εγγύηση στους αποτυγχάνοντες θα επιστραφεί αμέσως.

Στον πλειοδότη θα επιστραφεί στο τέλος της εμπορ/ρης, για να καλύπτει και καλή εκτέλεση των όρων της παρούσας διακήρυξης.

2) Άδεια ηλεκτρολόγου Ά ειδικότητας

3) Βεβαίωση του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων ότι αποτελεί ενεργό μέλος αυτού.

4) Αξιόχρεο κατά την κρίση της Επιτροπής Δημοπρασιών εγγυητή(μη οφειλέτη του Δήμου Τρικκαίων), ο οποίος υποχρεούται να υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και το συμφωνητικό, καθιστάμενος για την εκπλήρωση των όρων της συμβάσεως αλληλεγγύως και εξ ολοκλήρου υπεύθυνος μετά του μισθωτού, παραιτούμενος των ευεργετημάτων της διαιρέσεως και διζήσεως.

5) Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου του ενδιαφερομένου

6) Ασφαλιστική ενημερότητα του ενδιαφερομένου

7) Φορολογική ενημερότητα του ενδιαφερομένου

8)Βεβαίωση από το Ταμείο του Δήμου περί μη οφειλής οποιουδήποτε ποσού (Δημοτική Ενημερότητα) του ενδιαφερομένου και του εγγυητή του.

9)Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, ότι έλαβε πλήρη γνώση της παρούσας διακήρυξης και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους της.

10)Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, ότι οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με τον κανονισμό εσωτερικών   ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

11)Πιστοποιητικό αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση, σε κατάσταση εξυγίανσης ή ειδικής εκκαθάρισης των άρθρων 99-106ια του Πτωχευτικού Κώδικα ή σε διαδικασία αναδιοργάνωσης των άρθρων 107  του Πτωχευτικού Κώδικα, πτωχευτικό συμβιβασμό ή άλλη ανάλογη κατάσταση  και επίσης ότι  δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε  πτώχευση ή έκδοσης απόφασης αναγκαστικής εκκαθάρισης ή αναγκαστικής διαχείρισης ή πτωχευτικού συμβιβασμού ή υπό άλλη ανάλογη διαδικασία έκδοσης το πολύ έξι μηνών πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού.

12)Πιστοποιητικό οικείου Επιμελητηρίου με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή τους σε αυτό και το ειδικό επάγγελμά τους εκδόσεως το πολύ έξι μηνών πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού.

13)Έναρξη Επιτηδεύματος από την αντίστοιχη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τις μεταβολές του.

14)Τα φυσικά πρόσωπα οφείλουν να προσκομίσουν

  • Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας.
  • Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας αξιόχρεου εγγυητή.

15)Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/1986 του αιτούντος  στην οποία θα αναφέρεται: ‘ότι δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για κανένα από τα αδικήματα που αναφέρονται στις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 του Π.Δ 180/79 όπως αυτό ισχύει.

16)Ειδικότερα, το απόσπασμα ποινικού μητρώου ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο αρμόδιας διοικητικής ή δικαστικής αρχής της χώρας του νομικού προσώπου, αφορά τους Διαχειριστές στις περιπτώσεις που το νομικό πρόσωπο είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) ή προσωπική εταιρεία (Ο.Ε. και Ε.Ε.) ή Ι.Κ.Ε., τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο όταν το νομικό πρόσωπο είναι ανώνυμη εταιρεία (Α.Ε.) και τους νομίμους εκπροσώπους σε κάθε άλλη περίπτωση νομικού προσώπου

17)Σε περίπτωση εταιρείας αντίγραφο του καταστατικού της, με τις τροποποιήσεις του, από το οποίο να προκύπτει ο νόμιμος εκπρόσωπός της, καθώς και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας. Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό όχι με το νόμιμο εκπρόσωπο βάσει καταστατικού αλλά με εκπροσώπους τους, υποβάλλουν μαζί με την προσφορά, βεβαίωση εκπροσώπησης, βεβαιωμένου του γνήσιου της υπογραφής του εκπροσωπούμενου από αρμόδια δικαστική ή διοικητική Αρχή ή συμβολαιογράφο ή από όπου προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις.

18)Για ανώνυμες εταιρίες αυτός που θα καταθέσει την προσφορά, εκτός της ταυτότητας του και της βεβαίωσης εκπροσώπησης μετά του γνησίου υπογραφής (στην περίπτωση εκπροσώπησης από τρίτο άτομο πλην του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας), θα προσκομίσει πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, όπου θα εγκρίνεται η συμμετοχή αυτών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και όπου θα ορίζεται ότι εκπρόσωπος της εταιρίας ή του συνεταιρισμού για να παραδώσει την προσφορά είναι ο καταθέτων αυτή. (Οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες εκπροσωπούνται από το διαχειριστή τους ή από άλλο νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο).

Ο πλειοδότης μισθωτής – εκμεταλλευτής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, θα αρχίσει την κατασκευή δώδεκα (12) μέρες πριν την έναρξη της εμποροπανήγυρης, ήτοι από 2 Σεπτεμβρίου και θα τις αποξηλώσουν τρείς (3) μέρες μετά τη λήξη αυτής (23 Σεπτεμβρίου).

Έχει δε την ευθύνη καλής και απρόσκοπτης λειτουργίας του δικτύου και είναι υποχρεωμένος σε κάθε έκτακτη βλάβη που προκαλείται ή  διακοπή ηλεκτροδότησης  να παρεμβαίνει άμεσα για την αποκατάσταση. Επίσης έχει  την πλήρη ευθύνη και είναι υπόλογος έναντι του νόμου και της Δημοτικής αρχής  για   την   καλή   εκτέλεση   των   έργων ( ηλεκτρολογική   εγκατάσταση), καθώς και  για  οποιαδήποτε  ζημιά είτε υλική, είτε σωματική, η οποία προκληθεί, αρχόμενη από την ημερομηνία των εγκαταστάσεων  μέχρι και την   ημερομηνία λήξης  της   εμποροπανήγυρης,  την 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Η ηλεκτροδότηση των παραγκών  βαρύνει  τον κάθε ενδιαφερόμενο.      

Υποχρέωσή του μισθωτή-εκμεταλλευτή,  είναι η τοποθέτηση μίας ηλεκτρικής παροχής ανά παράγκα ως εξής:

Εμπορικές θέσεις-Παγωτοπωλεία-Θέσεις  πώλησης χαλβά (διαστάσεων 3μ*3μ)

Τοποθέτηση ανά παράγκα μίας ηλεκτρικής παροχής ασφαλείας τουλάχιστον 10 Α, η οποία θα περιλαμβάνει κατ΄ελάχιστο:

  1. Καλωδίωση διατομής 3χ1,5 τ.χ.
  2. Ένα (1)ρευματοδότη απλό ισχύος τουλάχιστον 200W, αξίας 20,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ
  3. Ένα (1) φωτιστικό σημείο ισχύος τουλάχιστον 100W μετά του διακόπτου του, αξίας 20,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Ο πλειοδότης μισθωτής – ηλεκτρολόγος θα εισπράττει από τους εκθέτες – πωλητές  άμεσα με την εγκατάσταση τους  στο χώρο της εμποροπανήγυρης για κάθε ηλεκτρική παροχή  40,00€ ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Σε περίπτωση ύπαρξης ανάγκης τοποθέτησης επιπλέον ρευματοδότη ή φωτιστικού σημείου, ο πλειοδότης μισθωτής – ηλεκτρολόγος θα εισπράττει από τους εκθέτες – πωλητές 20,00€ ανά τοποθέτηση  απλού ρευματοδότη ή φωτιστικού σημείου. Σε περίπτωση ύπαρξης ανάγκης τοποθέτησης επιπλέον ενισχυμένου  ρευματοδότη(π.χ. για της τοποθέτηση συσκευής ισχύος άνω των300W), ο πλειοδότης μισθωτής – ηλεκτρολόγος θα εισπράττει από τους εκθέτες – πωλητές 40,00€ ανά τοποθέτηση ενισχυμένου ρευματοδότη.

Θέσεις  ψητοπωλείων(διαστάσεων 3μ*18μ)

Τοποθέτηση ανά ψητοπωλείο μίας ηλεκτρικής παροχής ασφαλείας τουλάχιστον 20Α ή 25Α, η οποία θα περιλαμβάνει κατ΄ελάχιστο ένα αυτόνομο ηλεκτρολογικό πίνακα με ρελέ αντιηλεκτροπληξίας και τις επιμέρους ασφάλειες, τις αντίστοιχες καλωδιώσεις διατομής 5χ4 ή 5χ6 με εξωτερική μόνωση, τους αντίστοιχους ρευματοδότες και τα αντίστοιχα φωτιστικά (1 φωτ.σημειο ανά κομμάτι 3*3) , για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης του χώρου και των ηλεκτρικών συσκευών σε συνεννόηση με τον ηλεκτρολόγο. Απαγορεύεται η τοποθέτηση πολύμπριζων διατομής κάτω του 3*1,5 mm και η χρήση ΤΑΦ. Η ηλεκτροδότηση  δίπορτων ψυκτικών θαλάμων  θα γίνεται με ξεχωριστή γραμμή ανάλογα με την ισχύ, σε συνεννόηση με τον ηλεκτρολόγο.

Ο πλειοδότης μισθωτής – ηλεκτρολόγος θα εισπράττει από τους εκμεταλλευτές ψητοπωλείων άμεσα με την εγκατάσταση τους  στο χώρο της εμποροπανήγυρης, 250,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για κάθε μία από τις πρώτες δυο θέσεις του ψητοπωλείου διαστάσεων 3μ*18μ, στις οποίες θα τοποθετηθεί ο πίνακας  για την ηλεκτροδότηση του εξοπλισμού του ψητοπωλείου, δηλαδή συνολικά  2 θέσεις *250,00€=500,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και για κάθε μία από τις επόμενες θέσεις διαστάσεων 3μ*18μ,  120,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Άρθρο 5

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά κανένα δικαίωμα πριν από την έκδοση της επικυρωτικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που θα εκδοθεί επί της Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και σε κάθε περίπτωση πριν από την κοινοποίηση των αποφάσεων αυτών στο τελευταίο πλειοδότη. Ομοίως ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά απολύτως κανένα δικαίωμα σε περίπτωση μη έγκρισής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για οποιοδήποτε λόγω των πρακτικών της δημοπρασίας.

 

Άρθρο 6

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται  οίκοθεν από τον δήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ΄αυτήν πλειοδότης.

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού  συμβουλίου όταν:
α)το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την οικονομική επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας.
β)μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη  της εγκριτικής επί του αποτελέσματος  της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού , ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ΄ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται  με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημέρα της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με το άρθρο 15 της παρούσης .

Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

 

Άρθρο 7

Ο τελευταίος πλειοδότης είναι υποχρεωμένος μέσα σε (10) ημέρες από την κοινοποίηση  σ΄αυτόν της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για την έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να παρουσιαστεί με τον εγγυητή του, για τη σύνταξη και υπογραφή συμφωνητικού που για λογαριασμό του Δήμου υπογράφει ο Δήμαρχος, αλλιώς, καταπίπτει η εγγύηση άνευ δικαστικής παρεμβάσεως, κηρύσσεται αυτοδίκαια έκπτωτος και γίνεται αναπλειστηριασμός σε βάρος αυτού και του εγγυητή του. Στην περίπτωση που στην νέα δημοπρασία θα επιτευχθεί μικρότερο μίσθωμα, ο τελευταίος πλειοδότης και εγγυητής του θα είναι συνυπεύθυνοι απέναντι στο Δήμο. Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των (10) ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

 

Άρθρο 8 

  1. Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 4 του Π.Δ. 270/1981 με φροντίδα του Δημάρχου τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  2. Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί σε μία τουλάχιστον ημερήσια τοπική εφημερίδα καθώς και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
  3. Τα έξοδα δημοσίευσης των ανακοινώσεων του Δήμου βαρύνουν τον πλειοδότη που θα αναδειχθεί από την δημοπρασία.

 

Άρθρο 9

Πληροφορίες για τη δημοπρασία καθώς και αντίγραφα της διακήρυξης θα παρέχονται από την Οικονομική Υπηρεσία Δήμου Τρικκαίων και συγκεκριμένα στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Τρικκαίων, διεύθυνση Ασκληπιού 18 ,ΤΚ 42131 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τον υπάλληλο κ.Χαχάμη Γεώργιο στο τηλέφωνο 2431351115 και την κ.Τσιορλίδα Βασιλική στο τηλέφωνο 2431351111.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ 2018 ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΑΙΔΕΙΩΝ (ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ):

ΦΑΝΕΡΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κριτήριο κατακύρωσης: Η υψηλότερη τιμή
Τιμή εκκίνησης: 55.000,00€
Α.Ο.Ε. : 544/2018
Αριθ. Πρωτ.:25907/11-07-2018

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων
Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του Π.Δ. 270/81 «περί καθορισμού των όρων διενέργειας δημοπρασίας για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων των Δήμων και Κοινοτήτων.
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 3 του Ν.1080/80.
  3. Τις διατάξεις του άρθρου 72 παρ. ε του Ν. 3852/2010
  4. Την 222/2003 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε με την με αριθμ. 9620/2003 απόφαση της Δ/νσης Τοπ. Αυτ/σης και Δ/νσης Νομού Τρικάλων.
  5. Την με αριθμ. 407/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων περί τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας ετήσιας εμποροπανήγυρης η οποία επικυρώθηκε με την με αριθμ. 2141/90404/2011 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Γενική Δ/νση Εσωτ. Λειτουργίας, Δ/νση Διοίκησης, τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Τρικάλων
  6. Την με αριθμ. 383/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί τροποποίησης του κανονισμού λειτουργίας ετήσιας εμποροπανήγυρης .
  7. Την με αριθ. 544/2018 απόφαση της οικονομικής επιτροπής με την οποία καθορίστηκαν οι όροι δημοπράτησης της παραχώρησης του χώρου που προορίζεται για την εγκατάση και λειτουργία ψυχαγωγικών παιδειών (Λούνα Παρκ).

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ:
δημόσια φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την  παραχώρηση της χρήσης του χώρου της Εμποροπανήγυρης (Τρικαλινού Παζαριού) έτους 2018  που προορίζεται για την εγκατάσταση και λειτουργία ψυχαγωγικών παιδειών (Λούνα Πάρκ) .

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί με τους εξής όρους:

Άρθρο 1
Εκτίθεται σε φανερή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία η παραχώρηση χρήσεως του ενιαίου χώρου ο οποίος προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για εγκατάσταση μονάδων ψυχαγωγίας «Λούνα Πάρκ» όπως αυτός εμφανίζεται στο τοπογραφικό διάγραμμα  και είναι   συνολικής επιφάνειας 4,5 στρεμμάτων.

Η δημοπρασία θα γίνει για όλη την έκταση των 4,5 στρεμμάτων και όχι κατά τμήματα. Μπορούν να συμμετάσχουν μεμονωμένοι επιχειρηματίες (Φυσικά πρόσωπα) και Νομικά Πρόσωπα για μίσθωση της συνολικής έκτασης. Προσφορές για μικρότερα τμήματα δεν θα γίνονται δεκτές.

Ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για εγκατάσταση μονάδων ψυχαγωγικών μέσων (ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ) περιέχει μηχανικά μέσα ψυχαγωγίας όπως συγκρουόμενα αυτοκίνητα, σιδηροδρόμους, γύρος θανάτου, ρόδα, αιώρες, σκοπευτήρια, θεάματα κ.τ.λ. συναφή προς τη μορφή αυτή της ψυχαγωγίας είδη.

Ο παραπάνω χώρος που σημειώνεται επί του χάρτου, παραχωρείται για την εγκατάσταση μόνο ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ και απαγορεύεται ρητώς:

  • Η τοποθέτηση τυχερών παιχνιδιών.
  • Η πώληση οποιονδήποτε παιχνιδιών, ψιλικών και γενικά ειδών εμπορικής χρήσης- κατανάλωσης.
  • Η εγκατάσταση ψησταριών-καντινών (κινητών ή μη) και πλανόδιων πωλητών (σουβλάκια- καλαμπόκια κ.λπ.).
  • Γενικά οτιδήποτε δεν έχει σχέση με ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ.

 

Άρθρο 2
Η διάρκεια  της χρήσης του χώρου τούτου ορίζεται από 14 Σεπτεμβρίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2018. Δύναται ο τελευταίος πλειοδότης να κάμει χρήση  του χώρου (10) ημέρες πριν την έναρξη της πανήγυρης και (3) μέρες μετά, για την αποξήλωση των  εγκαταστάσεων ήτοι από 04/09/2018 έως και 23/09/2018. Η εγκατάσταση του Λούνα Πάρκ θα πρέπει να ολοκληρωθεί όπως και να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας του στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων έως την Δευτέρα    10η  Σεπτεμβρίου 2018 .

 

Άρθρο 3
Η εκμίσθωση του περιγραφομένου παραπάνω μισθίου θα διενεργηθεί από την Αρμόδια Επιτροπή Εμποροπανήγυρης όπως ορίστηκε με Α. Δ. Σ. με φανερή, πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 18, την Δευτέρα  23 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ.

Αν η δημοπρασία αποβεί άγονη θα επαναληφθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 του Π.Δ.270/1981 με τους ίδιου όρους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 18, σε ημερομηνία που θα οριστεί στην  περιληπτική διακήρυξη επαναληπτικής Δημοπρασίας του Δημάρχου Δήμου Τρικκαίων.

 

Άρθρο 4
Ορίζεται η τιμή  πρώτη προσφοράς για την  έκταση των 4,5 στρεμμάτων στο ποσό   των  55.000,00€.

Ο τελευταίος πλειοδότης  υποχρεούται αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας να καταθέσει στο Ταμείο του Δήμου ολόκληρο το ποσό ( τελικό) που πρόσφερε κατά την δημοπρασία.

 

Άρθρο 5
Κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να λάβει μέρος στη δημοπρασία παραχώρησης χρήσεως  του χώρου  για την εγκατάσταση και λειτουργία ψυχαγωγικών παιδειών ΛΟΥΝΑ – ΠΑΡΚ,  οφείλει να καταθέσει φάκελο επί ποινή αποκλεισμού,  με τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Φυσικά πρόσωπα:

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει, επί ποινή αποκλεισμού, να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Εγγύηση συμμετοχής σε γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας, ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για παρακατάθεση σ΄ αυτό, ποσού  ίσου με το 10% του ορίου της πρώτης προσφοράς ήτοι 5.500,00 ευρώ, η οποία θα καλύπτει την συμμετοχή του και την καλή εκτέλεση των  όρων διακήρυξης μέχρι τέλους του άνω χρόνου χρήσης του χώρου. ( άρθρο 3 παρ. Γ του υπ αριθ. 270/81 Π.Δ.) .Η εγγύηση στους αποτυγχάνοντες θα επιστρέφεται αμέσως. Στον πλειοδότη θα επιστραφεί στο τέλος της  εμποροπανήγυρης, για να καλύπτει και  την καλή εκτέλεση των όρων της παρούσης διακηρύξεως .
  2. Απόσπασμα ποινικού μητρώου από το οποίο να προκύπτει ότι ο διαγωνιζόμενος και ο εγγυητής του δεν έχουν καταδικαστεί για: α) συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατά το άρθρο 2 παρ. 1 της κοινής δράσης της αριθ. 98/773/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., β) δωροδοκία, κατά το άρθρο 3 της πράξης του Συμβουλίου της 26ης/5/1997 (21)και στο άρθρο 3 παρ. 1 της κοινής δράσης αριθ. 98/742/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου, γ)απάτη, κατά την έννοια του άρθρου 1 της σύμβασης για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρ. Κοινοτήτων, δ) νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατά το άρθρο 1 της αριθ. 91/308/ΕΟΚ οδηγίας του Συμβουλίου, ε) υπεξαίρεση (375 Π.Κ.), στ) απάτη (386-388 Π.Κ.) ζ) εκβίαση (385Π.Κ.), η) πλαστογραφία (216-218 Π.Κ.), θ) ψευδορκία (224 Π.Κ.), ι) δωροδοκία (235-237 Π.Κ.), κ) δόλια χρεωκοπία (398 Π.Κ.), λ) ληστεία, μ) κλοπή. Το απόσπασμα ποινικού μητρώου πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου πριν από την ημερομηνία του διαγωνισμού.
  3. Υπεύθυνη δήλωση του διαγωνιζόμενου και του εγγυητή ότι δεν έχουν αποκλειστεί τελεσίδικα από δημόσια υπηρεσία ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου διότι δεν εκπλήρωσαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.
  4. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι ο διαγωνιζόμενος και ο εγγυητής του δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση,  παύση  εργασιών, αναγκαστική διαχείριση ή πτωχευτικό συμβιβασμό ή σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση, έκδοσης εντός του τελευταίου εξαμήνου πριν από την ημερομηνία του διαγωνισμού.
  5. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι ο διαγωνιζόμενος και ο εγγυητής δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση ή πτωχευτικό συμβιβασμό ή σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση, έκδοσης εντός του τελευταίου εξαμήνου πριν από την ημερομηνία του διαγωνισμού.
  6. Πιστοποιητικό οικείου Επιμελητηρίου με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή του διαγωνιζομένου σε αυτό και το ειδικό επάγγελμά του εκδόσεως το πολύ έξι μηνών πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού.
  7. Έναρξη Επιτηδεύματος του ενδιαφερομένου από την αντίστοιχη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τις μεταβολές του.
  8. Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος και ο εγγυητής του είναι ενήμεροι ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους σε ισχύ την ημέρα της δημοπρασίας.
  9. Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος είναι ενήμερος ως προς τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του σε ισχύ την ημέρα της δημοπρασίας
  10. Βεβαίωση δημοτικής ενημερότητας από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων για το διαγωνιζόμενο και τον εγγυητή του.
  1. Αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του συμμετέχοντος και του εγγυητή του καθώς και αντίγραφο της άδειας παραμονής για αλλοδαπούς εκτός χωρών της Ε.Ε. ή άδεια παραμονής αν έχουν ιθαγένεια κράτους- μέλους
  2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, ότι έλαβε γνώση και έχει μελετήσει λεπτομερώς τους όρους της παρούσας διακήρυξης τους οποίους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλαχτα.
  3. Αξιόχρεο κατά την κρίση της Επιτροπής εγγυητή (μη οφειλέτη του Δήμου Τρικκαίων), ο οποίος υποχρεούται να παραστεί την ώρα της δημοπρασίας και να υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας, καθιστάμενος για την εκπλήρωση των όρων της συμβάσεως αλληλεγγύως και εξ ολοκλήρου υπεύθυνος μετά του μισθωτού, παραιτούμενος των ευεργετημάτων της διαιρέσεως και διζήσεως.
  4. Σε περίπτωση που κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου πρέπει να προσκομίσει όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά για λογαριασμό αυτού του οποίου πλειοδοτεί, προσκομίζοντας επιπρόσθετα και εξουσιοδότηση θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής.
  1. Νομικά πρόσωπα:

Τα συμμετέχοντα Νομικά πρόσωπα θα πρέπει, επί ποινή αποκλεισμού, να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά :

  1. Εγγύηση συμμετοχής σε γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας, ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για παρακατάθεση σ΄ αυτό, ποσού  ίσου με το 10% του ορίου της πρώτης προσφοράς ήτοι 5.000,00  ευρώ, η οποία θα καλύπτει την συμμετοχή του και την καλή εκτέλεση των  όρων διακήρυξης μέχρι τέλους του άνω χρόνου χρήσης του χώρου. ( άρθρο 3 παρ. Γ του υπ αριθ. 270/81 Π.Δ.) .Η εγγύηση στους αποτυγχάνοντες θα επιστρέφεται αμέσως. Στον πλειοδότη θα επιστραφεί στο τέλος της  εμποροπανήγυρης, για να καλύπτει και  την καλή εκτέλεση των όρων της παρούσης διακηρύξεως .
  2. Απόσπασμα ποινικού μητρώου από το οποίο να προκύπτει ότι οι ομόρρυθμοι εταίροι και διαχειριστές Ο.Ε. και Ε.Ε., οι διαχειριστές ΕΠΕ, οι διαχειριστές Ι.Κ.Ε., ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Α.Ε., οι νόμιμοι εκπρόσωποι κάθε άλλου νομικού προσώπου και ο εγγυητής του συμμετέχοντος νομικού προσώπου δεν έχουν καταδικαστεί για: 1)Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατά το άρθρο 2 παρ. 1 της κοινής δράσης της αριθ. 98/773/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., (2) Δωροδοκία, κατά το άρθρο 3 της πράξης του Συμβουλίου της 26ης/5/1997 (21) και στο άρθρο 3 παρ. 1 της κοινής  δράσης αριθ. 98/742/ΚΕΠΠΑ του Συμβουλίου, (3) Απάτη, κατά την έννοια του άρθρου 1 της σύμβασης για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρ. Κοινοτήτων,(4) Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κατά το άρθρο 1 της αριθ. 91/308/ΕΟΚ οδηγίας του Συμβουλίου, (5) Υπεξαίρεση (375 Π.Κ.), (6) Απάτη (386-388 Π.Κ.), (7)Εκβίαση (385 Π.Κ.), (8) Πλαστογραφία (216-218 Π.Κ.), (9) Ψευδορκία (224 Π.Κ.), (10)Δωροδοκία (235-237 Π.Κ.), (11) Δόλια χρεωκοπία (398 Π.Κ.), (12)Ληστεία (380 Π.Κ.), (13)Κλοπή (372 Π.Κ.).Το απόσπασμα ποινικού μητρώου πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου πριν από την ημερομηνία του διαγωνισμού.
  3. Υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου κατά τα ανωτέρω του νομικού προσώπου ότι αυτό δεν έχει αποκλειστεί τελεσίδικα από δημόσια υπηρεσία ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου διότι δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Την ίδια υπεύθυνη δήλωση πρέπει να προσκομίσει και ο εγγυητής.
  4. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι το νομικό πρόσωπο και ο εγγυητής του δεν τελούν υπό διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάριση, αναγκαστική διαχείριση ή πτωχευτικό συμβιβασμό ή σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση, έκδοσης εντός του τελευταίου εξαμήνου πριν από την ημερομηνία του διαγωνισμού.
  5. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι το νομικό πρόσωπο και ο εγγυητής του δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση,  παύση  εργασιών, αναγκαστική διαχείριση ή πτωχευτικό συμβιβασμό ή σε οποιαδήποτε ανάλογη κατάσταση, έκδοσης εντός του τελευταίου εξαμήνου πριν από την ημερομηνία του διαγωνισμού.
  6. Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι το υποψήφιο νομικό πρόσωπο και ο εγγυητής του είναι ενήμεροι ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους σε ισχύ κατά την ημερομηνία διενέργειας της δημοπρασίας.
  7. Βεβαίωση δημοτικής ενημερότητας από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων που να αφορά το συμμετέχον νομικό πρόσωπο αλλά και το νόμιμο εκπρόσωπο του ν.π. κατά τα ανωτέρω, καθώς και τον εγγυητή.
  8. Πιστοποιητικό οικείου Επιμελητηρίου με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή του νομικού προσώπου σε αυτό και το ειδικό επάγγελμά του, εκδόσεως το πολύ έξι μηνών πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού.
  9. Έναρξη Επιτηδεύματος του νομικού προσώπου από την αντίστοιχη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και τις μεταβολές του.
  10. Αντίγραφο του καταστατικού του νομικού προσώπου με τις τροποποιήσεις του, επικυρωμένο με ημερομηνία την προτεραία της δημοπρασίας.
  11. Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, έκδοσης του τελευταίου τριμήνου πριν την ημέρα υποβολής του, από το οποίο να προκύπτει ότι το νομικό πρόσωπο έχει συσταθεί νομίμως, δεν έχει λυθεί και να εμφαίνονται οι τυχόν τροποποιήσεις τους, καθώς και τα πρόσωπα τα οποία δεσμεύουν με την υπογραφή τους το νομικό πρόσωπο.
  12. Πρακτικό του αρμοδίου οργάνου του ν.π. με το οποίο αποφασίστηκε η συμμετοχή της εταιρείας στη δημοπρασία εκμίσθωσης του ακινήτου και η υποβολή προσφοράς καθώς και το εξουσιοδοτούμενο να καταθέσει την προσφορά φυσικό πρόσωπο και ότι σε περίπτωση κατακύρωσης η εταιρεία θα εκτελέσει το έργο σύμφωνα με τους όρους  της παρούσας.
  13. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 του νομίμου εκπροσώπου ότι έλαβε γνώση και έχει μελετήσει λεπτομερώς τους όρους της παρούσας διακήρυξης τους οποίους αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλαχτα.
  14. Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι το υποψήφιο νομικό πρόσωπο και ο εγγυητής του είναι ενήμεροι ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους , σε ισχύ κατά την ημερομηνία διενέργειας της δημοπρασίας.
  15. Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής από το οποίο να προκύπτει ότι το υποψήφιο νομικό πρόσωπο και ο εγγυητής του είναι ενήμεροι ως προς τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, σε ισχύ κατά την ημερομηνία διενέργειας της δημοπρασίας
  16. Βεβαίωση δημοτικής ενημερότητας από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων που να αφορά το συμμετέχον νομικό πρόσωπο αλλά και το νόμιμο εκπρόσωπο του ν.π. κατά τα ανωτέρω, καθώς και τον εγγυητή.
  17. Αντίγραφο της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του νομίμου εκπροσώπου του ν.π. και του εγγυητή του καθώς και αντίγραφο της άδειας παραμονής για αλλοδαπούς εκτός χωρών της Ε.Ε. ή άδεια παραμονής αν έχουν ιθαγένεια κράτους- μέλους
  18. Σε περίπτωση που κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου πρέπει να προσκομίσει όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά για λογαριασμό αυτού του οποίου πλειοδοτεί, προσκομίζοντας επιπρόσθετα και εξουσιοδότηση θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής .

Εάν σε κάποια χώρα ή και στη χώρα διενέργειας του διαγωνισμού, βεβαιώνεται από οποιαδήποτε αρχή της ότι δεν εκδίδονται τα παραπάνω έγγραφα ή πιστοποιητικά ή δεν καλύπτουν όλες τις ως άνω αναφερόμενες περιπτώσεις του παρόντος άρθρου, δύνανται να αντικατασταθούν με υπεύθυνη δήλωση του συμμετέχοντος που γίνεται ενώπιον δικαστικής ή διοικητικής αρχής ή συμβολαιογράφου της χώρας εγκατάστασης και προσκομίζεται στην ελληνική γλώσσα ή σε επίσημη μετάφραση κατά το ελληνικό δίκαιο και φέρει επικύρωση από την αντίστοιχη διπλωματική ή προξενική αρχή. Στην κατά τα ως άνω υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνεται ότι στη συγκεκριμένη χώρα δεν εκδίδονται τα συγκεκριμένα έγγραφα και ότι δεν συντρέχουν στο συγκεκριμένο πρόσωπο οι ανωτέρω νομικές καταστάσεις.

Δικαιολογητικά που έχουν εκδοθεί σε γλώσσα άλλη, εκτός της ελληνικής, θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα.

Σε περίπτωση έλλειψης ή απόρριψης ενός ή περισσοτέρων από τα παραπάνω, επειδή η διατύπωσή του (τους) δεν είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της παρούσας δημοπρασίας, η αντίστοιχη  προσφορά  αποκλείεται  από την περαιτέρω διαδικασία και επιστρέφεται με τον υποφάκελο των δικαιολογητικών συμμετοχής μαζί με την εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον υπόψη διαγωνισμό, στον διαγωνιζόμενο.

Ο πλειοδότης υποχρεούται για την έκδοση της σχετικής άδειας λειτουργίας ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, προσκομίζοντας στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων (Τμήμα Εμπορίου , τηλ.: 2431353523 κ.Τζέλη Ευαγγελία) τα απαραίτητα κατά την κείμενη νομοθεσία  δικαιολογητικά όπως αυτά αναγράφονται αναλυτικά στο παράρτημα Α της παρούσας εισήγησης,  μέχρι την Δευτέρα    10η  Σεπτεμβρίου 2018.                                          

 

Άρθρο 6
Απαγορεύεται στο χώρο αυτό η εγκατάσταση άλλων ειδών εκτός εκείνων για τα οποία προορίζεται η χρήση του χώρου αυτού. Εάν στο χώρο αυτό ο οποίος  προορίζεται για τη λειτουργία ψυχαγωγικών μηχ/των και συναφών προς αυτή ειδών, ήθελε εγκατασταθεί από τον τελευταίο  πλειοδότη επιχείρηση άλλης μορφής, ξένης  προς το είδος της χρήσης  για την οποία και μόνο προορίζεται ο χώρος, κατά την κρίση  της Επιτροπής, ο τελευταίος  πλειοδότης χάνει την εγγύησή του, η οποία αυτομάτως καταπίπτει υπέρ του Δήμου, διότι πρόκειται περί παραβάσεως ουσιώδους όρους της διακήρυξης.

 

Άρθρο 7
Σιωπηρή αναμίσθωση ως και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή ή ρητή παράταση του χρόνου της μισθώσεως απαγορεύεται απολύτως.
Η συμμετοχή στη δημοπρασία συνεπάγεται την γνώση και αποδοχή όλων των όρων της παρούσης διακήρυξης.

 

Άρθρο 8
Απαγορεύεται  η εγκατάσταση και λειτουργία άλλου ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ στο χώρο τέλεσης της Εμποροπανήγυρης και στα όρια του Δήμου από την ημέρα δημοπράτησης του χώρου έως και τη λήξη της εμποροπανήγυρης (20 Σεπτεμβρίου).

 

Άρθρο 9
Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά κανένα δικαίωμα πριν από την έκδοση της επικυρωτικής απόφασης  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που θα εκδοθεί επί της Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για την κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας και σε κάθε περίπτωση πριν από την κοινοποίηση των αποφάσεων αυτών στο τελευταίο πλειοδότη. Ομοίως ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά απολύτως κανένα δικαίωμα σε περίπτωση μη έγκρισής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για οποιοδήποτε λόγω των πρακτικών της δημοπρασίας.

 

Άρθρο 10
Ο μισθωτής δεν δικαιούται να ζητήσει τη λύση της παραχώρησης ή την μείωση του ανταλλάγματος, ούτε για θεομηνία, ούτε για οποιαδήποτε άλλη αιτία, εκτός της περιπτώσεως κατά την οποία νομικών γεγονότων επελθόντων μετά την κατάρτιση της συμβάσεως μετεβλήθησαν οι προϋποθέσεις με τις οποίες έχει συντελεσθεί η παραχώρησης χρήσεως χώρου. Τούτο το κρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων με απόφασή του.

 

Άρθρο 11
Σε περίπτωση πλημμελούς εκτέλεσης των όρων της σύμβασης από την πλευρά του μισθωτή καθώς και σε κάθε περίπτωση που ο μισθωτής παραβαίνει την κείμενη νομοθεσία ο Δήμος Τρικκαίων  έχει το δικαίωμα να λύσει μονομερώς τη σύμβαση χωρίς να γεννάτε αξίωση αποζημίωσης από την πλευρά του μισθωτή. Στη περίπτωση αυτή ο μισθωτής υποχρεούται από την επομένη της έγγραφης ειδοποίησης του να εκκενώσει και να παραδώσει το χώρο, παραιτούμενος από κάθε απαίτηση ή αξίωση κατά του Δήμου Τρικκαίων.

 

Άρθρο 12
Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να προσκομίσει πιστοποιητικά καταλληλότητας  μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο και τις σχετικές διατάξεις ενώ θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με όλες τις νόμιμες εγκρίσεις.

Όλες οι ηλεκτρολογικές συνδέσεις θα γίνουν με ευθύνη του πλειοδότη αναδόχου και υπό την επίβλεψη ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου αυτού. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει ρητά και ανεπιφύλακτα την ευθύνη έναντι οιουδήποτε τρίτου τόσο κατά την εγκατάσταση-απεγκατάσταση του Λούνα – Παρκ όσο και κατά την λειτουργία αυτού. Ο Δήμος Τρικκαίων απαλλάσσεται κάθε ευθύνης για κάθε ζημία που τυχόν ήθελε προκληθεί από υπαιτιότητα του αναδόχου. Ο Δήμος Τρικκαίων δεν διατηρεί και δεν επιφυλάσσεται του δικαιώματος επίβλεψης της εγκατάστασης και λειτουργίας του Λούνα – Πάρκ.

 

Άρθρο 13
Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να ολοκληρώσει την εγκατάσταση όλων των μηχανημάτων και παιχνιδιών ψυχαγωγίας τουλάχιστον τέσσερις (4) μέρες προ της έναρξης της εμποροπανήγυρης, ήτοι την 10η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα, έτσι ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία ως προς την τήρηση των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, την 11η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Τρίτη.

 

Άρθρο 14
Η Άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας θα εκδοθεί από το Δήμο μετά την κατάθεση όλων των σχετικών δικαιολογητικών μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα,  και κατόπιν του ελέγχου της Τεχνικής Υπηρεσίας ως προς  την τήρηση των κανόνων ασφαλούς λειτουργίας των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, την 11η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Τρίτη.

 

Άρθρο 15
Σιωπηρή αναμίσθωση ως και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή ή ρητή παράταση του χρόνου της μισθώσεως απαγορεύεται απολύτως.

 

Άρθρο 16
Ο ενοικιαστής υποχρεούται να διαθέτει τους πυροσβεστήρες και τα λοιπά μέσα πυρόσβεσης που απαιτούνται, βάσει του Πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας.

 

Άρθρο 17
Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται στις περιπτώσεις του άρθρου 6 του Π.Δ. 270/81.

 

Άρθρο 18

  1. Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 4 του Π.Δ. 270/1981 με φροντίδα του Δημάρχου τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  2. Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί σε μία τουλάχιστον ημερήσια τοπική εφημερίδα καθώς και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Τα έξοδα δημοσίευσης των ανακοινώσεων του Δήμου  βαρύνουν τον πλειοδότη που θα αναδειχθεί από την δημοπρασία. Σε περίπτωση άγονης δημοπρασίας αρχικής ή επαναληπτικής, τα έξοδα δημοσίευσης βαρύνουν το Δήμο Τρικκαίων.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article

Διανομή προϊόντων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Next Article

Έργα 11,6 εκατ. ευρώ για την Π.Ε. Τρικάλων