Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ευνοϊκοί διακανονισμοί αγροτών με τη ΔΕΗ – Καθοριστική η παρέμβαση της Ασημίνας Σκόνδρα

skondra xatzhdakhs

Ευνοϊκοί διακανονισμοί αγροτών με τη ΔΕΗ – Καθοριστική η παρέμβαση της Ασημίνας Σκόνδρα

Επιτυχές το αποτέλεσμα της από 17 Μαρτίου παρέμβασης, της Βουλευτή του Νομού μας κ. Ασημίνας Σκόνδρα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Η κ. Σκόνδρα, ζήτησε από τον Υπουργό να δοθεί το δικαίωμα του διακανονισμού  στους αγρότες για ληξιπρόθεσμα χρέη και για οριστικές διακοπές συμβολαίων από τη ΔΕΗ, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα τις καλλιεργητικές τους εργασίες.

Αποφασίστηκε λοιπόν ότι, καταβάλλοντας προκαταβολή 15% ή 20% της οφειλής και αποπληρώνοντας σε 18 ή 24 δόσεις, οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα παροχής ρεύματος.

Η διαδικασία της αίτησης ρύθμισης, λόγω των έκτακτων μέτρων, θα γίνεται τηλεφωνικά μέσω του πανελλαδικού τηλεφωνικού κέντρου της ΔΕΗ 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 21:00).

Σε δήλωσή της η κ. Σκόνδρα μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη, ο οποίος αποδεικνύοντας την έντονη κοινωνική του ευαισθησία, υιοθέτησε την πρότασή μου και σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ, δόθηκε λύση.

Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στους αγρότες μας, να ρυθμίσουν όλες ανεξαιρέτως τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, με ευνοϊκό τρόπο, ώστε, ενόψει της νέας περιόδου, να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις καλλιέργειές τους.

Στις δε αγροτικές παροχές, που είχαν οριστική διακοπή, θα γίνει σύναψη νέων συμβολαίων με τη ΔΕΗ, βγάζοντας από το αδιέξοδο, χιλιάδες αγρότες.

Πάγια θέση και πεποίθησή μου είναι, ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί και αν ενδυναμώσει, γιατί είναι πυλώνας ανάπτυξης, αλλά και γιατί σε κρίσιμες εποχές, όπως αυτή που βιώνουμε τελευταία, μπορεί να διασφαλίσει την αυτάρκεια αγαθών στη χώρα. Γι’ αυτό, όσο με αφορά, συνεχίζω με την ίδια θέρμη να επιλύω προβλήματα και να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα τους.

Είμαι ευτυχής που ο αγροτικός κόσμος, αποτελεί προτεραιότητα και για την κυβέρνησή μου».

Από το Γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article
laiki1

Με αυξημένα μέτρα λειτούργησε σήμερα η λαϊκή αγορά στο Μουζάκι (video)

Next Article
agorastos 14

Προληπτικούς ελέγχους σε ασθενείς και προσωπικό Ιδιωτικών Κλινικών και Κέντρων Αποκατάστασης ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts