Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διάλογος με τις Γυναίκες των Αγροτικών Συνεταιρισμών

«Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  ανοίγουν διάλογο με τις Γυναίκες των Αγροτικών Συνεταιρισμών»

Συνάντηση στελεχών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με εκπροσώπους Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών  πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο φορέων (ΓΓΙΦ-ΥΠΑΑΤ) με σκοπό την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην αγροτική παραγωγή και ιδιαίτερα τους αγροτικούς συνεταιρισμούς,  με συγκεκριμένες δράσεις.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών έθεσαν  τα προβλήματα τους, ενώ ενημερώθηκαν για μία σειρά μέτρων και προτάσεων για την ενίσχυση των γυναικών στην αγροτική παραγωγή, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), μετά από παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ). Παράλληλα οι δύο φορείς δεσμεύτηκαν σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτισσών σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις, καθώς και για την ενημέρωση των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών και γενικότερα των γυναικών αγροτών, για τα μέτρα και τις επενδυτικές προτεραιότητες των προγραμμάτων του ΠΑΑ και του ΕΣΠΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Χρυσούλα Κατσαβριά- Σιωροπούλου, με καταγωγή από μία περιοχή κατεξοχήν αγροτική  , συνεχάρη με επιστολή της  την κ. Κούβελα για τον συνεχή αγώνα της υπέρ της άρσης των ανισοτήτων στη σχέση των δύο φύλων σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και ιδιαίτερα στον αγροτικό κλάδο όπου «η γυναίκα θεωρείται εργασιακά ανύπαρκτη». Στην επιστολή της επισημαίνει την σπουδαιότητα της ενίσχυσης του ρόλου των γυναικών στην αγροτική παραγωγή – ιδιαίτερα στους αγροτικούς συνεταιρισμούς και των  όποιων πρωτοβουλιών εμποδίζουν τις έμφυλες διακρίσεις.

Στόχος όλων μας πρέπει να αποτελέσει η ενίσχυση της γυναίκας αγρότισσας και το αγροτικό επιχειρείν καθώς και η δημιουργία ισχυρών κινήτρων ενίσχυσης του ρόλου των γυναικών σε κρίσιμους τομείς της αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ενδυναμωθεί ο ρόλος τους στη διαδικασία  της λήψης αποφάσεων του αγροτικού επιχειρείν και των συνεταιρισμών έτσι ώστε οι γυναίκες να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν δυναμικά στο αγροτικό επάγγελμα

Από το γραφείο τύπου της βουλευτή Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ

  Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου




Total
0
Shares
Previous Article

Το «ΖΩΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ»

Next Article

Απεβίωσε η Σοφία Χ. Δεληγιάννη σε ηλικία 81 ετών

Related Posts