Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διάκριση μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σαξοφώνου

 

Σημαντική διάκριση μαθητών του Μουσικού Σχολείου στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σαξοφώνου

Νότες μουσικές και ρυθμοί ξεχωριστοί αιχμαλώτισαν το κοινό του Φεστιβάλ Σαξοφώνου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 30/3 εως 2/4 2018.

Οι εκτελέσεις των νέων παιδιών ξύπνησαν συναισθήματα ποικίλα και ανάμεικτα από συγκίνηση και χαρά έως ενθουσιασμό και ψυχική πλήρωση. Αξίζουν συγχαρητήρια οι «λιλιπούτειοι» μουσικοί και συγκεκριμένα οι: Κιτσόπουλος μαθητής της Α’Λυκείου για το Γ’ βραβείο (στη Β΄κατηγορία) και οι μαθήτριες Βήτου Ελπίδα της Γ΄Γυμνασίου (στη Β΄κατηγορία) και Παπαοικονόμου Ελευθερία της Β΄Γυμνασίου (Α’κατηγορία) για τους επαίνους, που απέσπασαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σαξοφώνου που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Ο υπεύθυνος Καθηγητής του Σχολείου Χρήστος Κιτσόπουλος, συνεχάρη με έντονα συναισθήματα τα παιδιά που εύλογα όπως δήλωσε «γονιμοποίησαν» όλα όσα διδάχτηκαν στο σχολείο τους. Τα παιδιά  συμμετείχαν με ενθουσιασμό αλλά και αυτοσυγκέντρωση και έδειξαν την απόλυτη ικανοποίησή τους μέσα από  την απαίτηση να συνεχίσουν τις συμμετοχές τους και σε άλλους διαγωνισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κριτική Επιτροπή αποτελούνταν από καταξιωμένους Σολίστες και παιδαγωγούς της Ελλάδος και του Εξωτερικού, όπως ο Nino Dimov, Mimmo  malandra, Sarah Markham, Θεόδωρος Κερκέζος, Θάνος Φυσέκης.

Η επιβίωση της δημιουργικότητας και η ανάγκη πρωτοβουλιών μέσα στα σχολεία προβάλλει ως ανάγκη στους  δύσκολους καιρούς που μεγαλώνουν οι νέοι μας. Και τέτοιες πρωτοβουλίες και διακρίσεις τους οπλίζουν με δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησης του ταλέντου τους.




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτική Ημερίδα του Δασαρχείου Τρικάλων στην Πύλη

Next Article

Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και Ομάδες Υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας