Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Διάκριση για τον Ο.Π.Ο.Π. από τον Σχορτσιανίτη Αλέξανδρο στον Άθλο Τζουμέρκων….

Στα απόκρημνα Τζουμέρκα, με το τόσο έντονο ανάγλυφο, έγινε την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, για δέκατη πέμπτη χρονιά, η βουνίσια εκδήλωση, για τους λάτρεις αυτού του τερέν, ο Άθλος Τζουμέρκων 2016 mountain run, υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων ήταν το Κέντρο Άθλησης Αναψυχής στο χωριό Άγναντα Άρτας. Κάθε εικόνα …χίλιες λέξεις λέει μια παροιμία. Όμως οι εικόνες πάντα είναι πολύ λίγες για να καταλάβει ο αναγνώστης πώς έζησαν αυτή την εμπειρία όλοι οι συμμετέχοντες ,ο κάθε ένας από την δική του μεριά.

Έτσι στον  Άθλο Τζουμέρκων 2016 mountain running υπήρξαν τρεις διαδρομές για όλα τα επίπεδα των βουνίσιων αθλητών.
Η μικρή διαδρομή, Tzoumerka Fun Run (T.F.R), των  10 km με 510 μέτρα υψομετρικής διαφοράς  έδωσε σε όσους έτρεξαν, μια μικρή γεύση της περιοχής.

Η μεσαία διαδρομή, Tzoumerka  Marathon  Run (T.M.R), των  34 km με 1790 μέτρα υψομετρικής διαφοράς,

Στην μεγάλη διαδρομή Tzoumerka Ultra Marathon Adventure Run (T.U.M.A.R), οι επιλογές των δυσκολιών ήταν ακόμη πιο βουνίσιες και σε συνδυασμό με τα 52 km και την 2860 υψομετρική της έκαναν όσους την γεύτηκαν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.
Όλοι όσοι έτρεξαν  σε αυτή την διαδρομή ήταν έμπειροι αθλητές με πολλά βουνίσια χιλιόμετρα στα πόδια τους και μια μεγάλη λίστα από τερματισμούς σε ορεινούς μαραθωνίους και υπέρ μαραθωνίους.

Για τον Ορειβατικό Όμιλο Πύλης συμμετείχε στην μικρή διαδρομή των 10 km ο Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου

και στην μεγάλη διαδρομή Tzoumerka Ultra Marathon Adventure Run (T.U.M.A.R), ο Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος όπου τερμάτισε 4ος στην γενική κατάταξη και 3ος στην ειδική με χρόνο 7:58:58.

Opop-Tzoumerka-1 Opop-Tzoumerka-2 Opop-Tzoumerka-3 Opop-Tzoumerka-4


Ορειβατικός Περιηγητικός Όμιλος Πύλης  

www.opopilis.gr




Total
0
Shares
Previous Article

Urban Games, τα Αστικά Παιχνίδια στα Τρίκαλα

Next Article

Άλλη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση φιλοξενεί ο Παλαμάς !