Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημ. Παπακώστας: Ουσιαστικές οι παρεμβάσεις του Βουλευτή ΝΔ Γ. Κωτσού υπέρ Αιτημάτων ΑΡΓΙΘΕΑΣ και Θεσσαλίας!

Δημήτρης Παπακώστας

Δημ. Παπακώστας: Ουσιαστικές οι παρεμβάσεις του Βουλευτή ΝΔ Γ. Κωτσού υπέρ Αιτημάτων ΑΡΓΙΘΕΑΣ και Θεσσαλίας!

Παρακολουθώντας τη δραστηριότητα του νέου μεν Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Γιώργου Κωτσού – πρωτοεκλέχτηκε Ιούλιο 2019, αλλά με μεγάλη εμπειρία στην ‘εφαρμοσμένη πολιτική’ , όντας Δήμαρχος επί 21 χρόνια, πρόεδρος ΔΣ ΠΕΔ Θεσσαλίας, ΑΝΚΑ, ΤΕΔΚ Καρδίτσας, μας γεννήθηκαν αισθήματα αισιοδοξίας για τη θετική πορεία των δικαίων και πολύχρονων Αιτημάτων των κοινοτήτων της ορεινής Αργιθέας, αλλά και της Δυτικής Θεσσαλίας γενικότερα.

• Η πολυήμερη περιοδεία του όλο το καλοκαίρι και ιδιαίτερα η προχθεσινή στα χωριά Αχελώου, ανέδειξε μια νέα τύπου Κοινοβουλευτική παρουσία με ουσία, αποτελέσματα και αμφίδρομη επικοινωνία πολιτών – φορέων ΤΑ – Βουλευτή.

• Με σεβασμό στην ενημέρωση των πολιτών, βάσει του Δελτίου Τύπου:

1. Η επίσκεψη έγινε σε όλα τα χωριά και συνοικίες, υλοποιώντας τη δέσμευση του ότι θα έρχεται σε επαφή, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά καθόλη τη θητεία του.
Άκουσε με προσοχή τους Αιρετούς και δημότες.
Είχε Συνεργασία με Στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας, με αρμόδιο Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας.
Ήταν προετοιμασμένος και…διαβασμένος και έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις.

2. Στάθηκε και στα απλά προβλήματα καθημερινότητας, αλλά έδωσε και βάρος στα μεγάλα έργα υποδομών και Ανάπτυξης, της ορεινής ζώνης και της Δυτικής Θεσσαλίας, που επειγόντως έχει ανάγκη ο ερημούμενος τόπος μας:

• Για τη Σήραγγα Τυμπάνου και βελτίωση βατότητας στην Εθνική Διαπεριφερειακή οδό “Καρδίτσα- Μουζάκι- Τύμπανος- Συκιά- Άρτα”.

• Για την ολοκλήρωση του Φράγματος – Υδροηλεκτρικού Συκιάς και μεταφοράς νερών Αχελώου ποταμού στο Θεσσαλικό Κάμπο.

• Για τις Διαπεριφερειακής σημασίας συνδέσεις.

– Ευχάριστο το νέο, ότι έχουν ετοιμαστεί τα Περιβαλλοντικά στο δρόμο “Αργύρι Αχελώου – Όρια Αιτωλοακαρνανίας (5 χλμ)”.
Απομένει η επικαιροποίηση τιμών, που μπορεί να γίνει τάχιστα από Δ/νση Τεχνικών Εργων Καρδίτσας, όπως έχει γίνει για δρόμο Ρογκίων Βραγκιανών.
* Εδώ, πρέπει να ερευνηθεί εάν υπάρχει η εγγραφείσα πίστωση 2.500.000€ του Υπουργείου Υποδομών, όπως μας είχε δηλώσει η τότε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα (2017) – η οποία επευκαιρία να πούμε ότι πρόσφερε πολλαπλά!

* Η Κοινότητα Αργυρίου, Ο Σύλλογος, η Δημοτική Αρχή και οι Αιρετοί οφείλουν να παρακολουθούν και να εργάζονται για τη δημοπράτηση του δρόμου αυτού.

• Για το δρόμο Ρογκίων Βραγκιανών, ότι όλα είναι έτοιμα.

• Για τη σύνδεση Πετρίλου – Φυλακτής Πλαστήρα, ότι δρομολογείται η ετοιμασία φακέλου της. Για Ελληνικά – Βαλκάνο κ.α.

3. Μαζί του, είχαμε πολύωρη Συνεργασία, του θέσαμε το ζήτημα της δεύτερης εργολαβίας ΤΕΚ ΑΕ Καρδίτσα, στο οδικό τμήμα “Λίμνη Στεφανιάδας έως Αετοχώρι”.
– Να παρέμβει σε Δασαρχείο Μουζακίου και Δ/νση Τεχνικών Έργων Καρδίτσας.
– Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εγκατάστασης και έναρξης εργασιών, να λυθεί το θέμα με το δασοτεχνικό ανταποδοτικό έργο κλπ.

• Συζητήσαμε για την πρόταση να γίνει ειδική ευρεία σύσκεψη στην Καρδίτσα – ή στην Επισκοπή Βραγκιανών – παρουσία Βουλευτών – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας – στελεχών Υπουργείου Υποδομών για χρηματοδότηση των έργων, που στερείται η Ορεινή δυσπρόσιτη Αργιθέα, που όμως έχουν θετικό αντίκτυπο σε όλη τη Θεσσαλία, Δυτική και Ανατολική. Για νέο ΕΑΠΝΑ στο νομό Καρδίτσας!

• Να ζητηθεί η επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού Κώστα Α. Καραμανλή στη Συκιά και Δρακότρυπα, στο Μουζάκι και τη Μεσοχώρα!

• Να δεί ο ίδιος, την επικίνδυνη βατότητα κεντρικών δρόμων, τον Τύμπανο …
Ο δεύτερος χρόνος θητείας κάθε Κυβέρνησης, κάθε Αιρετού είναι ο πιο κρίσιμος!

• Κλείσαμε με την πάγια θέση μας υπέρ των αειφορικών Επενδύσεων, των Αιολικών και Υδροηλεκτρικών, τα οποία από τη θέση μας, ως Δήμαρχοι, είχαμε προωθήσει προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών και για έσοδα στους Δήμους μας.
Ευχαριστήσαμε για τη στήριξη του στο αίτημα των Αργυριτών για έσοδα 1% από Υδροηλεκτρικό Αργυρίου, τις νομικές διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί.

* Δεσμεύτηκε για τακτική αμφίδρομη επικοινωνία και στενή συνεργασία!
* Για ειλικρινή επικοινωνία με δημοσιότητα των παρεμβάσεων του !

Δημήτρης Παπακώστας




Total
0
Shares
Previous Article
Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Δρομολόγια Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Next Article
Ergasia.gr - Το μεγαλύτερο portal για την αγορά εργασίας

Ergasia.gr - Το μεγαλύτερο portal για την αγορά εργασίας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…