Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δημοπρατείται το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Παμίσου Δήμου Μουζακίου»

 

Δημοπρατείται το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Παμίσου Δήμου Μουζακίου» προϋπολογισμού 947.836,92 €.

Κώστας Αγοραστός: «Με συνεργασίες και συνέργειες αλλάζουμε καθημερινά την εικόνα της Θεσσαλίας»

Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δ.Ε. Παμίσου Δήμου Μουζακίου», προϋπολογισμού 947.836,92 € μετά την έγκριση δημοπράτησης του έργου που δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Με το έργο αυτό πρόκειται να κατασκευαστούν συνολικά 5.748 μέτρα ασφαλτοστρωμένων αγροτικών οδών.

agorastos odopoiiaΣε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με σχέδιο και αποτελεσματικότητα στηρίζει στην πράξη την παραγωγή και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου ενισχύουμε την ασφαλή μετακίνηση των παραγωγών, των προϊόντων και των εμπορευμάτων τους. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα, που εκπονήσαμε, χρηματοδοτούμε χρήσιμα έργα αγροτικής οδοποιίας, ενώ διεκδικήσαμε και πετύχαμε επιπλέον χρηματοδότηση για ακόμα περισσότερα έργα για τον αγροτικό κόσμο. Στόχος μας να συμβάλλουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, στην ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας, στην αύξηση της προσβασιμότητας και στη μείωση του κόστους παραγωγής. Με συνεργασίες και συνέργειες αλλάζουμε καθημερινά την εικόνα της Θεσσαλίας».

Το έργο αφορά σε αντικατάσταση του υφιστάμενου στενού χωμάτινου οδοστρώματος με ασφαλτικό τάπητα σε πλάτος κυκλοφορίας 5,50m εδραζόμενο σε στρώσεις θραυστού υλικού (υπόβασης και βάσης) στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου αγροτικών οδών.

– Τοπική Κοινότητα Αγναντερού : Αγροτική οδοί συνολικού  μήκους 2895μ..

– Τοπική Κοινότητα Κρανέας : Αγροτική οδός μήκους 895μ.

– Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου :Αγροτική οδός μήκους 1196μ.

– Τοπική Κοινότητα Ριζοβουνίου : Αγροτική οδός μήκους 762μ

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και διαχειρίζεται από την ΕΥΔ Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο διαχείρισης των εκχωρημένων πόρων για τη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 947.836,92 €.

Στόχο έχει την βελτίωση η βελτίωση προσβασιμότητας προβλήματα πρόσβαση γεωργικές εκμεταλλεύσεις της ΔΕ Παμίσου Δήμου Μουζακίου. Μετά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης από τον Δικαιούχο «Δήμο Μουζακίου» του έργου και την υποβολή τους στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος προέλεγχος που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση δημοπράτησης του έργου.

Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από τον Δήμο.




Total
0
Shares
Previous Article

Εργασίες αποκατάστασης κατολισθητικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας

Next Article

ΚΠΕ Μουζακίου: Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «Αξιολόγηση αστικού περιβάλλοντος»

Related Posts