Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δεν θα κλείσει καμία Κοινωνική Δομή στον Δήμο Τρικκαίων

Σε απάντηση της επιστολής των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων, οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής:

  1. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ.

Παρ’ ότι η κοινωνική μέριμνα δεν είναι – και δεν θα πρέπει να είναι – ευθύνη μόνο των Δήμων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι «οι Δομές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους». Συνεπώς, δεν αντιλαμβανόμαστε από πού οι εργαζόμενοι αντλούν την πληροφόρησή τους «περί κλεισίματος».

  1. Ο Δήμος στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει -ακόμη και με ίδιους πόρους– τις Δομές του: αυτές που, δυστυχώς, η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, δαπανώντας – εκτός από τα προγράμματα – πάνω από 1.000.000 € ετησίως. Τα συσσίτια δεν είναι η λύση, είναι όμως δυστυχώς αναγκαία – τουλάχιστον την ώρα αυτή.
  1. Αντιλαμβανόμαστε, όπως αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ότι η συνέχιση της λειτουργίας των Δομών δεν μπορεί να γίνει με το υπάρχον προσωπικό, από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Ο Δήμος, αξιοποιώντας το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, σε συνδυασμό με κατάλληλες συνεργασίες, θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τη λειτουργία των Δομών, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο.
  2. Στεκόμαστε – παρ’ όλα αυτά – δίπλα στους εργαζόμενους και στον αγώνα για συνέχιση της εργασίας τους. Συντασσόμαστε με την άποψη της ΚΕΔΕ, πως η μόνη βιώσιμη λύση είναι η προσωρινή συνέχιση των προγραμμάτων με χρήματα από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ειδικά στις Περιφέρειες, στις οποίες  δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές προκηρύξεις.
  3. Ο Δήμος Τρικκαίων στάθηκε επί 52 μήνες αρωγός της όλης προσπάθειας, με μία διευρυμένη «ομπρέλα» Δομών που περιλαμβάνουν ενδεικτικά:
    – Κοινωνικό Φαρμακείο,
    – Κοινωνικό Παντοπωλείο,
    – Κοινωνικό Εστιατόριο
    – Ξενώνα αστέγων,
    – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,
    – ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ,
    – γεύματα σε 1.200 μαθητές καθημερινά
    – και δεκάδες άλλες δράσεις.
    Κατά συνέπεια, τελείως άδικα ο Δήμος μπήκε στο πλαίσιο των ευθυνών και του «σκληρού προσώπου», για τα οποία γίνεται λόγος στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 




Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Next Article

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γ΄ παιδικού σταθμού του Δήμου Καρδίτσας

Related Posts

Papakostas Dimitris metalio
Διαβάστε περισσότερα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U20 στην ελληνορωμαϊκή πάλη συμμετέχει ο συνδημότης μας αθλητής Παπακώστας Δημήτρης Ο Δημήτρης Παπακώστας από…