Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δελτίο Τύπου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου

syriza new logo 2020

 Ο Δήμος Μουζακίου, ο Δήμος Αργιθέας αλλά και ολόκληρος ο Ν. Καρδίτσας βιώνει τεράστια καταστροφή. Ο «ΙΑΝΟΣ» αναμενόταν μέρες τώρα. Η Κυβέρνηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας έπρεπε να είναι απόλυτα προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τα ακραία φαινόμενα. Παρ’ όλα αυτά η Περιφέρεια Θεσσαλία και ο κ.Αγοραστός αντί να ριχτούν από την πρώτη στιγμή στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς καταστροφής που έπληξε το νομό και ειδικότερα το Δήμο Μουζακίου, δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι τη περιοχής μας, αδρανώντας ακόμη και στην κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 Μια κατάσταση που συνεχίζει να κρατά τους  Δήμους Μουζακίου και Αργιθέας αποκλεισμένους και τους  κατοίκους τους χωρίς νερό και ρεύμα από το μεσημέρι της Παρασκευής. Κάτοικοι ορεινών περιοχών αναζητούν στα δάση πηγές με πόσιμο νερό για να πιουν, κτηνοτρόφοι με το βιος τους παραμένουν αποκλεισμένοι, ηλικιωμένοι κινδυνεύουν από έλλειψη φαρμάκων ή από τη μη δυνατότητα εκτέλεσης θεραπειών για χρόνιες παθήσεις, κ.λ.π., με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να ….κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, χωρίς καν να έχει ξεκινήσει την προσπάθεια αποκατάστασης της συγκοινωνίας σε αποκλεισμένες περιοχές και χωριά.

 Δεν θα μιλήσουμε τώρα για ευθύνες: μη καθορισμό γεφυρών, ρεμάτων κ.τ.λ. Ο κ.Αγοραστός και η Περιφέρεια Θεσσαλίας οφείλουν με δικά τους μηχανήματα ή μισθωμένα να προχωρήσουν άμεσα, ΧΘΕΣ, στην στοιχειώδη αποκατάσταση της βατότητας σε όλα τα χωριά των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας μιας και οι υποδομές των Δήμων έχουν διαλυθεί. Πρέπει ΤΩΡΑ να αφυπνιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα παρακολουθούμε και θα επανέλθουμε.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου




Total
0
Shares
Previous Article
mpletsas Pirgos

Απεβίωσε ο Χρήστος Μπλέτσας σε ηλικία 92 ετών

Next Article
Δημήτρης Παπακώστας

Ο Ιανός σάρωσε τη Θεσσαλία

Related Posts