Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δελτίο τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ: ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ…»

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου 2016, δεν είναι ημέρα για να γιορτάζουμε.

Είναι ημέρα για να θυμόμαστε, ημέρα για να κάνουμε απολογισμούς, ημέρα για να βάζουμε στόχους.

Κάθε ημέρα, μα και σήμερα, διαπιστώνουμε πως οι γυναίκες πλήττονται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση, πως χρειάζεται να μάχονται καθημερινά για ίσα δικαιώματα και ίση συμμετοχή στην εργασία, να αγωνίζονται για τη συμμετοχή τους στην πολιτική και τη λήψη αποφάσεων και καθημερινά να διεκδικούν μια ζωή χωρίς βία.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε για να αναδείξει το ρόλο των γυναικών στην διαμόρφωση της ιστορίας και για να θυμίζει πως ασχέτως των όσων βημάτων έχουν ήδη γίνει στην (αυτονόητη) κατεύθυνση της ισότητας των δύο φύλων, είναι ακόμη πολλά- πολλά που πρέπει να ακολουθήσουν.

Τι και αν ξεκίνησε από την προσπάθεια των γυναικών να διεκδικήσουν με σκοπό να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία και να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άντρες; Σήμερα ο μόνος ίσως λόγος για να «εορτάζεται» η ημέρα της γυναίκας είναι η ανάγκη να εξαλειφθεί κάθε διάκριση και καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων που υφίστανται οι γυναίκες λόγω του φύλου τους.         

Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων

Logos-Trikala




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 8/3-2016 η Δημοτική ενότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας

Next Article

Να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη-από το συμβολισμό στο αποτέλεσμα

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…