Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δείξε μου τον φίλο σου…..

antoniou ilias

Μετά βαΐων και κλάδων υποδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης τον ομοϊδεάτη του και υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δείχνοντας ποιο είναι το όραμα που μοιράζεται μαζί του για την Ευρώπη, αλλά και για την Ελλάδα.

Υποδέχθηκε και στηρίζει τον άνθρωπο ο οποίος, σε κάθε κρίσιμη στιγμή, δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, προβαίνοντας σε ρατσιστικές δηλώσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Τον ανθέλληνα πολιτικό κ. Βέμπερ που μιλούσε απαξιωτικά για τους τεμπέληδες του Νότου, υποστήριζε φανατικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά και από τη Συνθήκη Σένγκεν, τον άνθρωπο που επεδίωκε να μην μειωθεί το χρέος, να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, να περικοπούν τα κοινοτικά κονδύλια για τη συνοχή και την ΚΑΠ.

Ακόμη και τώρα επιμένει: στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που εμείς θέλουμε να συνεχίσει, εκείνος θέλει να την κόψει. Κατ΄αυτόν τον τρόπο απειλείται η εθνική μας στρατηγική και θα χάσουμε τις γέφυρες που έχουμε αναπτύξει με τους γείτονες. Στο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων: Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο κ. Βέμπερ θα κλείσει το θέμα, ενώ η γερμανική Αριστερά είναι η μόνη που τάσσεται υπέρ της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου, όπως και των επανορθώσεων. Ακόμη και στο ζήτημα του ποντιακού ελληνισμού. Στην ψηφοφορία για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων το ΕΛΚ ψήφισε αντίθετα. Είναι σαφές ότι ο ανθελληνισμός του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν είναι προσωπικός με τον κ. Τσίπρα. Πρόκειται ξεκάθαρα για μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές.

Την ίδια στάση, όμως, κρατά εμφανώς και η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για κόψιμο του δώρου των Χριστουγέννων. Έχει δηλώσει ακόμη ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, ζηλεύοντας τον ομοϊδεάτη τον Αυστριακό καγκελάριο Κουρτς που θεσμοθέτησε το 12ωρο. Θέλει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε ότι το επίδομα ανεργίας είναι αντιπαραγωγικό. Άρα να μην βοηθούμε όσους το έχουν ανάγκη; Από επιλογή βρίσκονται στην ανεργία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είμαστε πολλοί και πολλές σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, οι πολίτες που επιθυμούν και θέλουν να δουν μια άλλη Ευρώπη. Μια Ευρώπη που θα δομείται πάνω στις μεγάλες ιδέες και τις μεγάλες αξίες που  γέννησαν την ίδια και τροφοδότησαν την πρόοδο της. Η Ευρώπη μεγαλούργησε όταν αναδιένειμε τον πλούτο, όχι όταν συγκέντρωνε  τον πλούτο στα χέρια λίγων. Η Ευρώπη μεγαλούργησε όταν συνεργάστηκαν οι λαοί της για τα μεγάλα επιτεύγματα στον πολιτισμό και την επιστήμη. Η Ευρώπη μεγαλούργησε όταν ενσωμάτωσε την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα. Όχι όταν ύψωνε φράχτες και τείχη. Όταν συγκροτούσε το κοινωνικό κράτος και όταν ενδιαφέρονταν για τους αδύναμους. Όταν ενωμένη νίκησε το φασισμό. Έχουμε πολύ σημαντικούς λόγους, δημοκράτες, οικολόγοι, δημοκρατικοί ριζοσπάστες, αριστεροί ριζοσπάστες, ευρωπαίοι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες να ενώνουμε τις δυνάμεις μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για να νικήσουμε ξανά το φασισμό, για να νικήσουμε τη λιτότητα, για να νικήσουμε το ρατσισμό, τον αυταρχισμό.  Και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τις αξίες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Γι’ αυτό παλεύουμε. Για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Ηλίας Αντωνίου




Total
0
Shares
Previous Article
ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καρδίτσας

Παραχώρηση Καπναποθηκών στο ΕΒΕ Καρδίτσας

Next Article
Κωνσταντίνος Τσιάρας

Μήνυμα για το Πάσχα από τον Βουλευτή Καρδίτσας και ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα

Related Posts

ethelontiki drasi dimou Mouzakioy
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ

Ανοιχτή Πρόσκληση του Δήμου Μουζακίου για εθελοντική δράση καθαριότητας την Κυριακή (28/04), σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ Ο…