Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Τρικκαίων: Νέα γεωργία και νέα γενιά

 

Ημερίδα του ΓΠΑ με καλεσμένο τον Δήμο για τις δράσεις του με αφορμή το «Σχέδιο Ασκληπιός»

Η νέα γεωργία και η νέα γενιά συνενώνονται και στον Δήμο Τρικκαίων. Αυτό το γενικό μήνυμα δόθηκε σε ομώνυμη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 στο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν δράσεις κατάρτισης και συμβουλευτικής που υλοποιήθηκαν από το ΓΠΑ από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2018 σε επιλεγμένες περιοχές της Θεσσαλίας. Στον Δήμο Τρικκαίων πραγματοποιήθηκαν δράσεις σχετικές με σεμινάριο ψυχανθών και ένα εξαιρετικά επιτυχημένο Summer School στο Μουσείο Τσιτσάνη. Σε αυτό, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες πρακτικές και τρόποι αξιοποίησης και εισαγωγής της σύγχρονης επιχειρηματικής αντίληψης στη γεωργία, σε επίπεδο, είτε παραγωγής, είτε δημιουργίας επιχειρήσεων και συναφών δράσεων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου παρέστη στην εκδήλωση, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων ήδη προωθεί δράσεις για την αξιοποίηση νέων καλλιεργειών, μέσω του «Σχεδίου Ασκληπιός» και των φαρμακευτικών φυτών.

Ο Δήμος Τρικκαίων εκπροσωπήθηκε και σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Δράσεις Κατάρτισης και Συμβουλευτικής για το νέο αγρότη – επιχειρηματία του μέλλοντος». Ο ειδικός συνεργάτης κ. Χάρης Καλλιάρας παρουσίασε τον Δήμο Τρικκαίων και τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για συνολική επιστροφή στον αγροδιατροφικό τομέα.

Το Έργο «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»  πραγματοποιείται με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers State University of New Jersey, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

 

GEORGIA1

GEORGIA2




Total
0
Shares
Previous Article

Έφυγε από τη ζωή η Πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα Κουτσοχρήστου

Next Article

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Πύλης