Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Δήμος Μουζακίου: Καθαρισμός οικοπέδων εν όψει αντιπυρικής περιόδου

katharismos oikopedon

Δήμος Μουζακίου: Καθαρισμός οικοπέδων εν όψει αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Μουζακίου ενημερώνει τους Δημότες του να προβούν στον καθαρισμό των οικοπέδων σύμφωνα με το (άρθρο 94, παρ. 1.26) του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», διότι με την είσοδο στην θερινή περίοδο, αυξάνεται ο κίνδυνος πυρκαγιών και άλλων κινδύνων.

Καλούνται οι δημότες να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες κοπής και απομάκρυνσης χόρτων, σκουπιδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά τους καθώς και στην περιοδική επιμέλειά τους, σύμφωνα με την ισχύουσα 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη.

Συγκεκριμένα στο ανωτέρω άρθρο 94, παρ. 1.26 αναφέρεται ότι:

«Η μέριμνα, σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, για την τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού, από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, καθώς και η υποχρέωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τους Δήμους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.

Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο αποτελεί έσοδο του οικείου Δήμου, βεβαιώνεται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».

Πληροφορίες : στα Τηλέφωνα 2445350105 & 2445350139

Ο
ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article
mpala 1

Προτάσεις για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων περιόδου 2020-2021 ζητά η ΕΠΣ Καρδίτσας

Next Article
Asimina Skondra 2020

Άμεση επαναλειτουργία των χώρων εστίασης στην επαρχία εισηγείται η Ασημίνα Σκόνδρα

Related Posts